Navigatie
  • Snelle & Gratis bezorging
  • Laagste prijs garantie
  • 99% van onze klanten beveelt ons aan
  • Familiebedrijf sinds 1955
  • 9,8/10 klanttevredenheid

Ronde tuintafel

Ronde tuintafels zijn er in alle soorten en maten en u kunt er alle kanten mee op. U kunt er aan eten, ze inzetten als handig bijzettafeltje of trendy accessoire. Er zijn allerlei soorten ronde tuintafels, functioneel en weerbestendig of juist decoratief en hartverwarmend. Creëer de juiste sfeer in uw tuin of op uw terras of balkon en kies uw favoriete ronde tuintafel.

Voordelen ronde tuintafel

Door de ronde vorm passen ronde tuintafels vaak op plaatsen waar door ruimtegebrek de hoekige modellen net niet passen of teveel loopruimte in beslag nemen. Een voordeel van een grote ronde tuintafel is dat u er meer stoelen aan kwijt kunt dan aan een rechthoekige tafel. Dat geldt met name bij ronde tuintafels met een tafelpoot of kolom in het midden.

En heeft u zelf kleine kinderen, of komen deze regelmatig op bezoek? Dan zijn ronde tuintafels veiliger dan hoekige exemplaren door het ontbreken van scherpe hoeken op de punt. Maar wees toch maar voorzichtig, want ook een ronde rand kan pijn doen als er een kinderhoofdje tegenaan stoot.

Ronde tuintafels iets duurder dan (recht)hoekige

Voor een ronde tuintafel betaalt u ongeveer 10 procent meer dan voor een gelijkwaardig rechthoekige model. We gaan hierbij dan uit van twee tuintafels van hetzelfde merk en model met gelijkwaardige tafelbladen, waarbij de ene tafel een rond blad heeft met een diameter van 160 cm en de andere een rechthoekig blad van 240 x 100 cm. Beide tafels zijn geschikt voor 6 personen.

Merken met de beste ronde tuintafels

4 Seasons Outdoor en Taste by 4 Seasons bieden het meest brede en beste assortiment als het gaat om kwalitatief goede ronde tuintafels met mooie ontwerpen. Ieder jaar hebben ze nieuwe modellen ronde salontafels, bijzettafels, koffietafels en tuintafels, vervaardigd van uiteenlopende materialen.

Voordelen ronde tuintafels

Ronde tuintafels hebben veel voordelen. Ze zien er niet alleen mooi uit, ze verhogen ook de gezelligheid in uw tuin. Door de ronde vorm kan iedereen aan tafel gemakkelijk oogcontact met elkaar maken en daardoor sneller een praatje maken. Ronde bijzettafeltjes kunnen perfect worden gecombineerd met (totaal) andere ronde bijzettafels en dan zijn ze niet alleen praktisch, maar dienen ze ook als sfeermakers.
Welke materialen worden vaak gebruikt voor ronde tuintafels?
We zetten de kenmerken van de meest toegepaste materialen bij ronde tuintafel(tje)s voor u op een rij:

Teakhout

Ronde tuintafels met teakhouten elementen hebben vaak een luxe en warme uitstraling. Een ronde tuintafel met teakhout erin verwerkt ziet er doorgaans prachtig uit. Het teak heeft een natuurlijke vetlaag, die het hout beschermt tegen weersinvloeden. Het hout is robuust en kan tegen een stootje. U moet teakhout wel jaarlijks een onderhoudsbeurt geven om uw ronde tuintafel in goede conditie te houden.

RVS

Grote ronde tuintafels, geheel vervaardigd van RVS zult u niet veel tegenkomen. De luxere grote ronde tuintafels zijn vaak wel voorzien van RVS elementen en de frames worden dan gecombineerd met bijvoorbeeld een rond teak of keramisch tafelblad. RVS ziet er niet alleen luxueus uit, het materiaal is supersterk, gemakkelijk te onderhouden, weerbestendig en eenvoudig te reinigen.

Aluminium

Ook aluminium wordt vaak gebruikt als frame bij ronde tuintafels. De kleinere bijzettafels zijn vaak 100% vervaardigd van aluminium. Het materiaal is sterk, licht in gewicht, weerbestendig en gemakkelijk te reinigen. Meestal heeft het aluminium een poedercoating gekregen, wat zorgt voor een extra beschermende laag.

Ronde Wicker tuintafels

Ronde tuintafels van Wicker zijn niet alleen supersterk, ze zijn ook licht in gewicht en daardoor makkelijk verplaatsbaar. In sommige gevallen worden ronde wicker tuintafels gecombineerd met een tafelblad van gehard glas. Dan wordt de tafel wel iets zwaarder, maar de combinatie van deze materialen is magistraal. Goede kwaliteit wicker wordt uitvoerig getest op de invloeden van UV- licht, alcohol, chloor, lotions en zout water. Meestal krijgt u ook nog vele jaren garantie op het wicker.

Hulp nodig?

Twijfelt u nog of heeft u vragen over een specifieke ronde tuintafel? Bel of mail ons, of vul het contactformulier in, dan nemen wij snel contact met u op!

  • loungeset kopen met ideal
  • paypal
  • Creditcard betaling
  • in3 betalen