Navigatie
  • Snelle & Gratis bezorging
  • SALE: Altijd de laagste prijs.
  • 99% van onze klanten beveelt ons aan
  • Familiebedrijf sinds 1955
  • 9,8/10 klanttevredenheid

Luxe tuinstoelen

Verhoog de uitstraling van uw tuin of terras met luxe tuinstoelen

Luxe tuinstoelen maken het verschil bij de inrichting van een tuin of terras. Niet alleen comfort en gemak, maar ook de levensduur en uitstraling van de stoelen spelen hierbij een rol. Bij de meer luxueuze tuinstoelen heeft de afwerking extra aandacht gekregen en in de meeste gevallen is de luxe stoel tot in de kleinste details perfect afgewerkt. En een investering in kwaliteit betaalt zich op termijn altijd terug.

Luxe tuinstoelen. Wat maakt het luxe?

Een luxe tuinstoel biedt allereerst uitermate goed zitcomfort. De (kussen)bekleding zal zacht aanvoelen en weerbestendig zijn. Vaak is de kussenvulling waterdoorlatend en sneldrogend, zodat u na een regenbui snel weer kunt genieten in uw tuinstoel. Bij moderne tuinstoelen worden vaak duurzame en kwalitatief goede materialen gebruikt en dit wordt bekrachtigd met een jarenlange garantie.

Wat is het verschil tussen een luxe tuinstoel en een luxe loungestoel?

Luxe tuinstoelen (ook wel eetstoelen of dining chairs genoemd) hebben in vergelijking met loungestoelen een hogere zithoogte, meestal een rechte rugleuning en worden vaak gecombineerd met luxe tuin/eettafels om een kwalitatief perfecte tuin- of eetset te vormen.

Zijn luxe luxe tuinstoelen veel duurder dan minder luxe exemplaren?

Omdat bij luxe tuinstoelen veel aandacht en tijd is gestoken aan het ontwerp en omdat wordt gekozen voor betere materialen, zullen de prijzen doorgaans duurder uitvallen dan bij minder luxe tuinstoelen. Zo is bijvoorbeeld RVS aanzienlijk duurder dan kunststof. Een stoel met een RVS frame zal daarom duurder zijn dan dezelfde stoel uitgevoerd met kunststof frame. Een ander voorbeeld: een stoel met een teakhouten armleuning zal ook duurder uitvallen dan een vergelijkbare stoel met een kunststof armleuning.

Ook de manier waarop moderne tuinstoelen zijn gemaakt, heeft invloed op de prijs. Luxe tuinstoelen worden vaak op ambachtelijke wijze gemaakt, waarbij mensenhanden uren of zelfs dagenlang bezig zijn met de vervaardiging van die ene luxueuze tuinstoel.

Welke materialen worden vaak gebruikt bij luxe moderne stoelen?

Bij de vervaardiging van luxe tuinstoelen worden doorgaans meer luxueuze materialen gebruikt, zoals wicker en rope voor het vlechtwerk, RVS en teak voor de frames en armleuningen en Sunbrella en Olefin voor de bekleding. Deze materialen blinken allemaal uit op het gebied van weerbestendigheid, duurzaamheid en uitstraling.

Zijn luxe tuinstoelen 100% weerbestendig?

U kunt ervan uitgaan dat luxe tuinstoelen 100% weerbestendig zijn. Deze kunnen dan ook het hele jaar door buiten staan. Moderne tuinstoelen met Olefin of Sunbrella bekleding in combinatie met sneldrogend (quick dry of fast dry) foam zijn ook nog eens heel snel droog na een bui.

Is uw luxe tuinstoel met een ander soort materiaal bekleed dan Sunbrella of Olefin? Vraag dan om nader advies, want ook andere stoffen in het luxere tuinstoelensegment zijn vaak comfortabel en weerbestendig. De Sunproof bekleding van Suns in combinatie met Fast Dry Foam is daar een duidelijk voorbeeld van.

Luxe moderne tuinstoelen

Een bijzonder luxe categorie tuinstoelen betreft tuinstoelen die op ambachtelijke wijze zijn vervaardigd met wicker of rope vlechtwerk. Het zijn beide kunststof materialen, waardoor de draad in alle gewenste vormen en structuren gegoten kan worden en vervolgens gevlochten. Dit biedt fabrikanten ruime mogelijkheden om tuinstoelen met rope en wicker elementen in zowel klassieke als moderne stijl te ontwikkelen.

Bij de moderne wicker tuinstoelen herkennen we drie soorten wicker vlechtwerk: wicker met platte, half ronde en ronde draad. Uw keuze voor het soort vlechtwerk zal mede bepalend zijn voor de uitstraling van de stoelen.

Luxe rope tuinstoelen

Rope is in vergelijking met wicker zachter, fijner en voelt touwachtig aan. Luxe tuinstoelen gemaakt van rope hebben dan ook een frame van bijvoorbeeld RVS of aluminium nodig, waar het rope dan op vernuftige wijze met de hand omheen wordt geweven. Rope tuinstoelen zijn ijzersterk, weerbestendig, comfortabel en onderhoudsvriendelijk.

Heeft u nog vragen over de inrichting van uw tuin of terras met luxe tuinstoelen? Vul dan het contactformulier hieronder in. U kunt ons natuurlijk ook bellen. Wij helpen u graag.

  • loungeset kopen met ideal
  • paypal
  • Creditcard betaling
  • Spray pay
  • in3 betalen