Navigatie
  • Snelle & Gratis bezorging
  • Laagste prijs garantie
  • 99% van onze klanten beveelt ons aan
  • Familiebedrijf sinds 1955
  • 9,8/10 klanttevredenheid
Wis alles
Filteren

Granieten tuintafels

Granieten tuintafels zijn een duurzame mogelijkheid om uw tuin net dat beetje extra te geven. Een granieten tuintafel gaat werkelijk een leven lang mee, want natuursteen doorstaat weer en wind. Bovendien geeft een granieten tafel uw tuin een modern, luxe en strak uiterlijk; graniet is een echte eye-catcher en tegelijkertijd kunt u er alle kanten mee op.

Tuintafel van graniet

Granieten tafels zijn te verkrijgen in verschillende soorten, die qua kleur ver uiteenlopen en in textuur ook nog veel variatie kennen. Zo zijn er tuintafels van graniet die vrijwel egaal zijn of juist waarin veel details van de natuursteen terugkomen. Omdat graniet een natuurproduct is, is elke granieten tafel uniek. Het is dus een feit dat ook binnen onze collectie granieten tuintafels een grote variatie aan producten te vinden is. Voor elke tuin is wel een bijpassende granieten tuintafel te vinden, naar welke stijl u ook op zoek bent.

Soorten graniet voor tuintafels

Graniet is een materiaal wat ontstaat als magma, ondergronds lava, stolt. Het bestaat voor honderd procent uit mineralen en is voornamelijk te vinden in zwart, wit en roze. De kleur is afhankelijk van de mineralen die in het graniet zitten: Meestal is dat grotendeels kwarts, aangevuld met veldspaten zoals kaliveldspaat en plagioklaas en mica’s zoals muscoviet. Naast granieten tuintafels wordt graniet ook vaak gebruikt voor tegels.

Graniet is een natuursteen en dit houdt in dat gebruik van graniet duurzaam is. Doordat het door een natuurlijk proces gevormd wordt, belast het het milieu niet op manieren zoals bijvoorbeeld kunststof dat zou doen. Met oog op het milieu is het dus een verstandige keuze om een granieten tuintafel aan te schaffen!
In de jaren vijftig begon graniet voor het eerst in trek te raken, met als resultaat dat er destijds voor vloeren, wasbakken en douches wel gebruik werd gemaakt van kunstmatig graniet, ook wel ‘granito’ genoemd, omdat men niet aan de vraag kon voldoen.

Onderhouden van granieten tuintafels

Het onderhoud van uw granieten tuintafel is belangrijk om het graniet zo mooi mogelijk te houden. Om te voorkomen dat glazen kringen achterlaten of dat er een vlek achterblijft wanneer er eten of drinken op uw granieten tuintafel terecht komt, is het verstandig om uw tafel regelmatig (minstens 2x per jaar) te impregneren met speciaal voor graniet bedoelde impregnatiespray of kleurverdieper. Hoewel vlekken te verwijderen zijn met staalwol verdient het toch echt de voorkeur om vlekken te voorkomen, aangezien het risico op krassen groot is wanneer u staalwol gebruikt. Een doekje met verdund schoonmaakmiddel en heet water kan ook helpen. Let erop dat dit een ‘neutraal’ schoonmaakmiddel is, zonder zuur. Door de licht poreuze aard van graniet kan het slecht tegen bijtende materialen, dit resulteert in lelijke vlekken die u absoluut niet op uw granieten tuintafel wilt hebben!
Wanneer uw granieten tuintafel niet bevlekt is, verdient het de voorkeur om deze gewoon schoon te maken met een droge doek om eventueel stof te verwijderen.

Granieten tuintafels en de voordelen ervan

Omdat graniet onder extreme omstandigheden ontstaat en een uithardingsproces van soms wel duizenden jaren doorstaat, is graniet keihard en slijtvast en gaat het een leven lang mee. Een granieten tuintafel lijkt misschien duur, maar voor deze prijs krijgt u wel een product met een lange levensduur. Verder is het ook zeer hittebestendig: Wanneer u een hete pan op uw granieten tuintafel zet zal deze niet barsten of scheuren. Graniet behoort zelfs tot een van de sterkste materialen ter wereld! Bovendien is graniet spekglad afgewerkt en daardoor hygiënisch, want eten of drinken dat u morst kunt u zo van de tafel afvegen zonder dat het in kleine hoekjes zal blijven steken, dit kan bijvoorbeeld wel gebeuren bij een teakhouten tuintafel.

Aangezien graniet ontstaat door natuurlijke processen zal geen enkele tuintafel van graniet hetzelfde zijn. De samenstelling van het graniet kan zelfs per delfplaats verschillen. U zult dus nooit iemand vinden met precies dezelfde granieten tafel. Esthetisch gezien staat graniet uiteraard voor klasse en stijl. Het geeft uw tuin meteen een hele uitstraling mee waarmee u desondanks nog veel kanten op kan wat betreft de stijl van uw tuin.

  • loungeset kopen met ideal
  • paypal
  • Creditcard betaling
  • in3 betalen