Navigatie
 • Snelle & Gratis bezorging
 • SALE: Altijd de laagste prijs.
 • 99% van onze klanten beveelt ons aan
 • Familiebedrijf sinds 1955
 • 9,8/10 klanttevredenheid

Tuinstoelen

Wilt u betaalbare tuinstoelen kopen voor in uw tuin of op uw terras? Wij hebben een breed assortiment tuinstoelen en dining stoelen. Als u het aanbod hieronder bekijkt, ziet u direct het enorme verschil in modellen, kleur, materiaal en vooral ook in prijzen.

Wat is een tuinstoel?

Met tuinstoelen worden zit- of eetstoelen voor buiten bedoeld. Loungestoelen zijn meer luie stoelen voor buiten. Een loungestoel heeft vaak een lagere zithoogte, heeft meer en/of dikkere kussens en, zoals de naam al doet vermoeden, is het een stoel om in te relaxen.
De tuinstoel of dining tuinstoel heeft een hogere zithoogte, meestal een rechte rugleuning en wordt vaak gecombineerd met tuintafels om een complete tuin- of eetset te vormen met dining of tuinstoelen.

Waarom verschillen de prijzen van tuinstoelen zo veel?

De reden dat de prijzen van tuinstoelen soms zo ver uiteenlopen, heeft te maken met drie zaken:

 • Materiaal
 • Wijze van productie
 • Kwaliteit en design

Van deze drie redenen is materiaal waarschijnlijk de meest voor de hand liggende: RVS is nu eenmaal duurder dan aluminium en een teakhouten armleuning is ook duurder dan een aluminium armleuning. Een stoel die volledig uit aluminium bestaat, zal logisch gezien dus goedkoper zijn dan dezelfde stoel uitgevoerd in RVS of teakhout. Ook de manier waarop de stoelen zijn gemaakt, heeft invloed op de prijs. Wordt een stoel volledig machinaal vervaardigd of op ambachtelijke wijze, waarbij mensenhanden uren of zelfs dagenlang bezig zijn met de vervaardiging van die ene tuinstoel.
En soms is er dermate lang over een ingewikkeld design nagedacht en zijn er bekende ontwerpers ingeschakeld om dat ene unieke product neer te zetten, waarbij de kwaliteit ook op detailniveau is doorgevoerd. Denk bijvoorbeeld aan een mechanisme om de tuinstoel in hoogte of qua rugsteun te verstellen.

Veelgebruikte materialen voor tuinstoelen

Bij het vervaardigen van tuinstoelen worden vaak aluminium, kunststof, RVS, teakhout, wicker, textileen, rope en (voor de kussenhoezen) Sunbrella en Olefin gebruikt. Alle materialen hebben hun eigen unieke kwaliteiten en het hangt af van uw smaak, wensen en budget wat uw uiteindelijke keus zal bepalen voor uw tuinstoelen.
Wilt u liever minder dure, of zelfs heel goedkope tuinstoelen kopen? Dan kunt u waarschijnlijk geld besparen door te kiezen voor materialen zoals kunststof, aluminium en textileen. Dit soort tuinstoelen zijn minder duur, maar u kunt er als gebruiker wellicht net zolang plezier van beleven. Toch zult u begrijpen dat bijvoorbeeld een goedkope kunststof tuinstoel zonder kussen minder uitstraling heeft en minder comfort zal bieden dan een handgeweven wicker dining tuinstoel met kussen. Ons advies hierbij is simpel: leg uw wensen uitgebreid op tafel en laat u goed adviseren!

De weerbestendigheid van dining tuinstoelen

Niet alle tuinstoelen zijn 100% weerbestendig. Toch zal het u verrassen hoeveel van de tuinstoelen het hele jaar door buiten mogen blijven staan. Dat is natuurlijk een prettige wetenschap, u hoeft dan geen opslag te regelen. Waar u op moet letten, is het materiaal van de aangeboden dining tuinstoelen. En dan met name de kussens, want de stoelen zelf zijn vaak gemaakt van kunststof, aluminium, RVS, wicker, rope en textileen. Deze materialen zijn vrijwel altijd weerbestendig.
Heeft u een tuinstoel met een kussenhoes gemaakt van Olefin of Sunbrella? Dan kunt u het kussen waarschijnlijk buiten laten liggen tijdens een regenbui. Is er voor de vulling bovendien gebruikgemaakt van sneldrogend (quick dry of fast dry) foam? Dan zijn dit soort kussens ook nog eens heel snel droog na een bui. Is voor uw dining tuinstoel een ander soort materiaal voor de kussens gebruikt? Vraag dan om persoonlijk advies, want ook andere kussenhoesstoffen zijn vaak weerbestendig.

Dining tuinstoelen

Een bijzondere categorie tuinstoelen betreft tuinstoelen die op ambachtelijke wijze zijn vervaardigd met wicker of rope vlechtwerk. Het zijn beide kunststof materialen, waardoor de draad in alle gewenste vormen en structuren gegoten kan worden en vervolgens gevlochten. Dit biedt fabrikanten ruime mogelijkheden om tuinstoelen met rope en wicker elementen in zowel klassieke als moderne stijl te ontwikkelen.
Bij wicker tuinstoelen herkennen we drie soorten wicker vlechtwerk: wicker met platte, half ronde en ronde draad. Uw keuze voor het soort vlechtwerk zal mede bepalend zijn voor de uitstraling van de tuinstoelen. Tuinstoelen van wicker hebben daarnaast nog veel voordelen: het materiaal is ijzersterk en weerbestendig, wicker tuinstoelen hebben weinig onderhoud nodig en zijn erg makkelijk te reinigen.

Rope is in vergelijking met wicker zachter, fijner en voelt touwachtig aan. Tuinstoelen gemaakt van rope hebben dan ook een frame van aluminium of RVS nodig, waar het rope op vaak vernuftige wijze met de hand omheen wordt geweven. Ook rope blinkt uit als het gaat om outdooreigenschappen: Rope tuinstoelen zijn ijzersterk, weerbestendig, voelen verrassend comfortabel aan en zijn onderhoudsvriendelijk.

Zitcomfort van de dining tuinstoel

Het zitcomfort is een belangrijk aspect. Dit wordt vaak bepaald door het kussen wat in de stoel ligt. De vuistregel hierbij is: hoe dikker het kussen, hoe fijner de zit. Wanneer u een wicker tuinstoel wilt kopen, let dan op het aantal kussens. Ligt er alleen een kussen op de zitting of heeft u er ook een in de rug? Bij een lange zit kan het namelijk erg comfortabel zijn om een rugkussen te hebben voor aangename steun.
Koopt u uw tuinstoelen los bij een tafel, dus niet als complete set? Let dan op de volgende aandachtspunten
• Allereerst is de zithoogte een belangrijk aspect. De stoelen moeten onder het blad van de tafel passen. Dit is voor het aanzicht tenminste het mooiste. En u bespaart natuurlijk ruimte als de stoelen aangeschoven kunnen worden.
• Daarbij moet u op de plaats tussen de stoelen letten wanneer deze allemaal aangeschoven zijn. Wij raden hierbij minimaal 10 centimeter aan.
• Standaard tafels, zijn erop gemaakt op een bepaald aantal stoelen erbij te hebben staan. Bij een tafel van 160 of 180 centimeter lengte passen twee stoelen aan beide zijden. Vanaf 220 centimeter tot 240 centimeter kunt u drie stoelen per zijde kwijt. Uiteraard is het altijd mogelijk om nog tuinstoelen op de kop van de tafel te zetten. Laat uzelf hierover informeren.
• De zithoogte van de stoel is ook belangrijk, met name wanneer u langer bent dan gemiddeld. Hier kan per merk ook nog veel verschil in zitten.

Waarom wij deze tuinstoelen zo goedkoop aanbieden

Wij kopen onze producten rechtstreeks in via de leverancier. Onze dining tuinstoelen komen onder andere uit China en Indonesië. Hier worden de stoelen in zeecontainers geladen en op de boot gezet. De tuinstoelen worden vervolgens direct vervoerd naar onze magazijnen en daar opgeslagen.

En omdat we op grote schaal dining tuinstoelen inkopen, brengt dit voor u als klant alleen maar voordelen met zich mee: we kunnen vaak direct uit voorraad leveren en door de grootschalige inkoop kunnen we de prijs van onze tuinstoelen laag houden.

Hulp nodig?

Twijfelt u of heeft u nog vragen over een bepaald type dining tuinstoel met of zonder kussen? Vul dan het contactformulier hieronder in. U kunt ons natuurlijk ook bellen. Wij helpen u graag.

 • loungeset kopen met ideal
 • paypal
 • Creditcard betaling
 • Spray pay
 • in3 betalen