Navigatie
  • Snelle & Gratis bezorging
  • Laagste prijs garantie
  • 99% van onze klanten beveelt ons aan
  • Familiebedrijf sinds 1955
  • 9,8/10 klanttevredenheid

Loungeset teak

Teakhout is niet meer weg te denken in de wereld van de loungesets. En dat is niet voor niets, want het hout van loungesets van teak kan zonder problemen het hele jaar door buiten blijven staan, heeft een warme, natuurlijke uitstraling en is erg robuust.

Wat is teakhout precies?

Teakhout is een populaire houtsoort die veel wordt gebruikt bij het vervaardigen van loungesets. Teakhout heeft een warme uitstraling en ontwerpers van loungesets maken daar dankbaar gebruik van. Het hardhout is afkomstig van de teakboom (de Tectona Grandis boom), die voornamelijk groeit in Zuidoost-Azië.

Waarom is teakhout zo’n populair outdoor-materiaal?

De belangrijkste kwaliteit van teakhout is dat het hout ongevoelig is voor weersinvloeden. Dat komt doordat teakhout een natuurlijke vetlaag heeft, die waterafstotend werkt. Teakhout droogt niet uit, omdat onder de vetlaag de nerven zijn gevuld met natuurlijke oliën. Deze oliën zorgen ervoor dat het hout gezond blijft en niet uitdroogt.
Andere goede outdoor eigenschappen zijn de geheel eigen, warme en stijlvolle uitstraling van het teakhout en het hout splintert nauwelijks.

Wat is er waar aan het verhaal dat teakhout vergrijst?

Het is waar dat teakhout van nature vergrijst. Teakhout heeft van nature een warme honingachtige kleur. Na blootstelling aan zonlicht zal het hout echter geleidelijk gaan vergrijzen. Dit is een natuurlijk proces, waarbij het kalk in het hout reageert op zuurstof en zonlicht.

Ik wil niet dat het teakhout van mijn loungeset grijs wordt, kan dat?

Ja, dat kan zeker. Er zijn speciale middelen in de handel om de honingachtige kleur van de teakhouten loungeset te behouden. U moet het teakhout dan behandelen met een middel dat het teakhout beschermt tegen zonlicht en zuurstof. Hierdoor zult u nog lang van de warme teakkleur kunnen genieten.

Loungeset teakhout

Als u de veelgestelde vragen heeft gelezen, zult u begrijpen dat u uw teak loungeset met liefde moet behandelen om er zo lang mogelijk van te kunnen genieten. Teakhout is prachtig materiaal, maar als u het verkeerd of helemaal niet behandelt, gaat dat ten koste van de kwaliteit van het hout. En wees eerlijk, dat zou toch jammer zijn. Daarom krijgt u van ons bij aflevering van een nieuwe teakhouten loungeset een uitgebreide handleiding. Hierin leest u precies hoe u het beste met uw teakhouten loungeset kunt omgaan en welke mogelijkheden u heeft om het vergrijzingsproces wel of niet tegen te gaan.

Welke merken bieden teakhouten loungesets?

Omdat teakhout inmiddels een enorm populair outdoor materiaal is, zal het u niet verbazen dat de meeste merken teak loungesets aanbieden. Enkele populaire merken zijn Exotan, 4 Seasons Outdoor, Taste by 4 Seasons en Suns. Op deze pagina vindt u de meest populaire loungesets met teak elementen.

Hulp nodig om de juiste teak loungeset te vinden?

Twijfelt u nog of heeft u vragen over het vergrijzingsproces van teakhouten loungemeubelen? Vul dan het contactformulier hieronder in. U kunt ons natuurlijk ook bellen. Wij helpen u graag.

  • loungeset kopen met ideal
  • paypal
  • Creditcard betaling
  • in3 betalen