Navigatie
 • Snelle & Gratis bezorging
 • SALE: Altijd de laagste prijs.
 • 99% van onze klanten beveelt ons aan
 • Familiebedrijf sinds 1955
 • 9,8/10 klanttevredenheid
Wis alles
Filteren

Parasol

Top 5 Parasols

We snappen heel goed dat door het grote aanbod dat momenteel beschikbaar is, u het niet meer kunt overzien. Daarom hebben wij besloten een top 5 te maken van wat wij de beste parasols vinden. Hiermee hopen we u op weg te helpen met het maken van de juiste keuze en zo de perfecte parasol bij u te mogen bezorgen.

#5 – 4 Seasons outdoor parasol Siesta round

De Siesta rond is niet echt een ronde parasol maar meer een achthoek. Het is een zweefparasol, waardoor u de schaduw optimaal kunt benutten. Er zal geen schaduw verloren gaan door het frame en parasolvoet die in de weg staan. Daarnaast is het een mooie grote parasol met een omtrek van 350 cm. Het parasoldoek van de Siesta round is in 2 kleuren verkijgbaar namelijk taupe en charcoal. Daarnaast is de parasol ook uitgerust met handige mechanismes. Zo is er een voetpedaal, waarmee u de parasol 360 graden kan laten draaien en met een eenvoudige draaiknop kunt u de parasol uitvouwen en weer inklappen. Ook zit er een hendel aan, waarmee u het doek naar achteren kunt kantelen.

#4 – 4 Seasons Outdoor Siesta Square

De 4 Seasons Outdoor parasol Siesta Square. Dit is hetzelfde model als de Siesta Round, alleen dan vierkant. Hiermee veranderen uiteraard ook meteen de maten. Deze parasol is in plaats van Ø350 cm 300 bij 300 cm. We merken dat dit bij een aantal mensen net iets meer de voorkeur heeft. Echter blijft het een kwestie van smaak of u een ronde of vierkante parasol wil. De Siesta Square heeft daarnaast ook meer keuze uit kleur. Zo kunt u voor een wit of antraciet frame kiezen. En zo heeft u bij het witte frame de keuze uit taupe en charcoal en bij het antracieten frame zelfs keuze uit drie kleuren namelijk mid-grey, taupe en charcoal.

#3 – 4 seasons outdoor Horizon premium

De Horizon premium mag met recht de naam premium dragen. Deze parasol is niet alleen een lust voor het oog. Hij beschikt ook over een parasoldoek dat goed is voor een  UPF van 30 (verderop leggen we uit wat UPF is.) Daarnaast is het een mooie ruime parasol van 300 bij 300 cm genoeg om de meeste tuinsets of loungesets van schaduw te voorzien. Bij de Horizon premium hebt u de keuze uit de kleuren Antraciet en taupe.  De parasol wordt standaard geleverd met een antraciet frame van gepoedercoat aluminium. De parasol beschikt over handige functies zoals het 360 graden graden draaien en het zowel zijwaarts als achterwaarts kantelen van de parasol

Hier nog even snel een opsomming van de mogelijkheden van de Horizon premium:

 • Zowel achterwaarts als zijwaarts kantelbaar
 • UPF van 30
 • Kan 360 graden draaien.

#2 – 4 Seasons outdoor Siesta premium

Ik hoor het u denken: nog een Siesta. Inderdaad. Maar dit is de premium versie. Voordeel hiervan is dat je de parasol niet alleen achterwaarts kan kantelen, maar ook nog eens zijwaarts. Hierdoor bent u ervan verzekerd dat u al het zonlicht kan weren als u daar behoefte aan heeft. Daarnaast is deze parasol verkrijgbaar in de kleuren mid-grey, taupe en charcoal. Ook hebt u de keuze uit een wit of antraciet frame. En er is de mogelijkheid om de parasol uit te rusten met outdoor light.

 • Zowel achterwaarts als zijwaarts kantelbaar
 • Verkrijgbaar met wit en antraciet frame
 • UPF van 50+
 • Kan 360 graden draaien.

#1 – 4 Seasons outdoor Hacienda

Hacienda betekent in Latijns Amerika landgoed. En met deze parasol kunt  natuurlijk geen landgoed van schaduw voorzien, maar met een afmeting van 300 cm bij 400 cm snappen we wel waarom hij die naam heeft gekregen. Met deze ruime maten weet u zeker dat uw loungeset of tuinset volledig wordt voorzien van schaduw. Daarnaast heeft hij diverse functionaliteiten zoals 360 graden draaien door middel van een eenvoudig voetpedaal en het zowel zijwaarts als achterwaarts en voorwaarts kantelen van het parasoldoek. De Hacienda is verkrijgbaar met zowel een wit als antraciet frame.

Nog even de voordelen op een rijtje van onze topper de Hacienda

 • Kan 360 graden draaien
 • Verkrijgbaar in antraciet en wit frame
 • Zowel achterwaarts als zijwaarts kantelbaar
 • UPF van 50+
 • 300 cm bij 400 cm

Accessoires

Als u eenmaal een parasol hebt gekozen zijn er nog een hele hoop mogelijkheden om uw parasol compleet te maken. Zo hebben we verlichting voor in uw parasol, zodat u hem ook ‘s avonds kunt gebruiken. Het is niet echt een accessoire, maar de juiste parasolvoet bij de parasol is natuurlijk ook belangrijk. En tot slot hebben we ook beschermhoezen voor de parasol.

Verlichting

Veel mensen zitten met een probleem als het gaat om verlichting in de tuin. Vaak moet je deze tegen de schutting plaatsen of onder de overkapping. Echter moeten dan hier ook uw tuinmeubelen staan. Niet handig dus. Een parasol (zeker met wieltjes) is eenvoudiger te verplaatsen dan de schutting. En deze plaats je altijd bij de tuinset of loungeset. Daarom kunt u nu in de 4 Seasons Outdoor parasols verlichting plaatsen zodat ‘s avonds als de zon onder is u de parasol uitgevouwen kunt laten en als verlichting voor uw tuin kunt gebruiken.

Parasolhoes

De aanschaf van een parasol kan behoorlijk prijzig zijn. Daarom raden wij iedereen aan om er een parasolhoes bij te bestellen. De parasolhoes is belangrijk voor 2 zaken. De levensduur van het parasoldoek kan er mee verlengd worden als u hem gebruikt. Daarnaast is het ook een goede bescherming tegen beschadigingen als u hem in de wintermaanden opbergt tegen ongedierte. U zult niet de eerste zijn die zijn parasol tevoorschijn haalt en ziet dat er niks meer over is van u mooie parasol nadat u hem een winter in de schuur had opgeborgen.

Parasolvoet

Wij leveren bij alle parasol ook een passende voet. Dit om het voor u makkelijk te maken. U wilt namelijk wel dat tijdens de zomermaanden uw parasol stevig staat en hij niet wiebelt of zelfs omver waait en misschien wel beschadigt. Daarom leveren wij degelijke, zware parasolvoeten, die ook nog eens mooi aansluiten bij de parasol. De meeste parasolvoeten die wij verkopen, zijn namelijk gemaakt van graniet. Hierdoor krijgt u zowel een mooie als functionele parasolvoet, die ervoor zorgt dat uw parasol stevig staat en de onverwachte Nederlandse windvlagen aan kan. Onder de parasolvoet is het vaak ook mogelijk om wieltjes te monteren. Dit om de zware parasolvoet van 85 kg of zelfs 125 kg te verplaatsen. Je moet er toch niet aan denken om op een warme zomerse dag als u even de parasol wilt verplaatsen u met een zware parasolvoet loopt te sjouwen. De wieltjes zijn uiteraard eenvoudig te blokkeren met remmen, hierdoor zal de parasol niet gaan verrijden bij een windvlaag.

Wat is Upf?

UPF is vergelijkbaar met een zonnefactor van zonnebrandcrème. Je hebt hierbij ook diverse factoren. Het begint bij factor 2 en loopt op tot factor 50. Wij bij Latour Tuinmeubelen gaan voor kwaliteit en daarom bieden wij alleen parasols aan met een hoge upf. Namelijk alleen parasols met een waarde van 30 en 50. Concreet houdt dit in dat er bij een UPF van 30 nog 3.3% Uv doorkomt en bij een UPF van 50 2%. Parasols met een lagere factor bieden uiteraard minder bescherming tegen Uv en zoals u waarschijnlijk weet kan dit schadelijk zijn voor uw gezondheid en zorgt het voor veroudering van uw huid. Daarom raden wij parasols met een hoge UPF aan.

Parasoldoek materiaal

Solefin

Solefin wordt vaak gebruikt bij parasoldoeken van goede tot zeer goede kwaliteit. De reden hiervoor is dat het gemaakt wordt van syntetisch garen. Tijdens het productieproces wordt het synthetische garen gekleurd. Hierdoor brengt het een zeer groot voordeel met zich mee. Waar andere doeken sneller verkleuren behoudt het solefin doek lang zijn kleur.

Polyester

Een polyester parasoldoek kenmerkt zich door de volgende eigenschappen:

 • Sterk
 • Eenvoudig schoon te maken

Het parasoldoek kan tegen wat regen echter is het altijd beter om een parasolhoes te gebruiken. Dit verlengt namelijk de levensduur van het polyester doek. Ook als u hem niet gebruikt, is het verstandig om een parasoldoek te gebruiken als de zon schijnt.  Dit om verkleuring tegen te gaan.

Parasolvoet materiaal

de meeste parasolvoeten die wij maken zijn gemaakt van graniet ook hebben we er enkele van beton.

Welke keuzes heeft u allemaal?

afmetingen

Bij het kiezen van een parasol heeft u heel veel keus. Wij hebben een ruim assortiment. U kunt bij ons terecht voor parasol met een omtrek van 250 cm tot parasols met 400 cm.

Kleur frame

Daarnaast heeft u ook nog eens de keuze uit welk kleur frame u wilt. Voorheen werd er vaak gekozen voor de antraciet kleur. De traditionele kleur en dit is nog steeds een hele mooie kleur. Maar de witte kleur zien we ook steeds populairder worden. Dit zorgt namelijk voor een mooie frisse look in uw tuin.

Kleur parasoldoek

Er zijn diverse kleuren leverbaar namelijk taupe, charcoal, antraciet, green en mid grey.

Nog vragen?

Zoals u ziet zijn er veel mogelijkheden en kunt u diverse combinaties maken. Wilt u weten of ook aan uw wensen kan worden voldaan. Neem hiervoor contact op met een van onze werknemers en vraag naar de mogelijkheden. U kunt contact opnemen per email: info@latour-lith.nl of via telefoon: 0412-481426 of als u van uit het buitenland belt: 0031-412-481426.

 • loungeset kopen met ideal
 • paypal
 • Creditcard betaling
 • Spray pay
 • in3 betalen