Navigatie
 • Snelle & Gratis bezorging
 • SALE: Altijd de laagste prijs.
 • 99% van onze klanten beveelt ons aan
 • Familiebedrijf sinds 1955
 • 9,8/10 klanttevredenheid

Tuinset 8 personen

Bent u op zoek naar een 8-persoons tuinset?

Breng sfeer in uw tuin met een gezellige 8-persoons tuinset. Latour Tuinmeubelen biedt een ruim assortiment achtpersoons tuinsets van gerenommeerde Nederlandse merken. Hierdoor bent u verzekerd van de beste kwaliteit. Stelt u liever uw eigen tuinset voor acht personen samen? Dan bent u bij ons aan het juiste adres, want wij bieden alle 8-persoons tafels en stoelen ook los aan. Heeft u andere wensen of ideeën? Vertel het ons, dan kijken we samen met u naar de beste oplossing.

Wat verstaan we onder een tuinset voor 8 personen?

Een tuinset voor 8 personen bestaat uit een tuintafel en acht tuinstoelen. De tafel moet groot genoeg zijn voor 8 personen. De meeste tuinsets worden ook wel dining set of eetset genoemd, omdat ze uitstekend hun diensten bewijzen tijdens een gezellig avonddiner of ontbijt.

Voor wie liever flexibel is wat het aantal personen betreft: we bieden ook uitschuifbare tuintafels aan, die bijvoorbeeld geschikt zijn voor 6 tot 8 personen, of de nog langere exemplaren voor 8 tot 10 personen. En als u daarbij kiest voor stapelbare tuinstoelen, dan kunt u uw 8-persoons tuinset in een mum uitbreiden of inkrimpen naar het gewenste aantal. Handig voor onverwacht bezoek of een feestje!

Welke soorten achtpersoons tuinsets zijn er?

Wij bieden twee soorten achtpersoons tuinsets aan:

 • Rechthoekige tuinset: Bij dit type tuinset wordt een rechthoekige tuin- of eettafel aangeboden met een lengte van 280 – 340 cm (afhankelijk van de breedte van de stoelen) met 8 bijpassende stoelen.
 • 8-persoons tuinset met tuinbank: Bij dit type tuinset wordt een tuintafel gecombineerd met een tuinbank in dezelfde maat en 4 bijpassende stoelen (of twee tuinbanken).

Waar voor uw geld: koop alleen de beste kwaliteit tuinset voor 8 personen

De aanschaf van een achtpersoons tuinset is niet zomaar iets. Het is immers een behoorlijk investering, en u wilt daarom de zekerheid dat u de beste kwaliteit tuinset in huis haalt waar u nog vele jaren plezier aan zult beleven.

Het goede nieuws is dat u bij ons gegarandeerd de beste kwaliteit achtpersoons tuinsets vindt van gerenommeerde merken als 4 Seasons Outdoor, Suns en Taste by 4 Seasons. Wij werken sinds jaren met hen samen en naast kwaliteitsmeubelen leveren ze ook een uitstekende service. Over de garantie van een 8-persoons tuinset hoeft u zich daarom geen zorgen te maken: op een tuinset van Taste by 4 Seasons krijgt u standaard 3 jaar garantie en op achtpersoons tuinsets van Suns en 4 Seasons Outdoor krijgt u maar liefst 5 jaar garantie.

Welke materialen kan ik verwachten bij 8-persoons tuinsets?

U verwacht de beste kwaliteit 8 persoons tuinset. Wij ook, daarom verkopen wij uitsluitend 8 persoons tuinsets van onze huismerken Taste by 4 Seasons, Suns en 4 Seasons Outdoor. Zij staan garant voor hun producten en leveren louter kwaliteit. Dat valt en staat bij de materialen die zij selecteren voor de vervaardiging van 8-persoons tuinsets. Hier een overzicht van de meest gebruikte materialen bij 8-persoons tuinsets:

 • De zeer lange tafel vormt het hart van een achtpersoons tuinset. Zeker bij zo’n grote tuinset is het belangrijk dat de tafel robuust is, duurzaam en het hele jaar door buiten kan staan. De beste tuintafels voor 8 personen hebben een frame van aluminium, RVS of teak met daarop een blad van HPL, keramiek of (Robusto) teak. Ieder materiaal heeft zijn eigen voor- en nadelen. Over het algemeen kunnen al dit soort tafels het hele jaar buiten blijven staan en vragen ze weinig onderhoud.
 • Voor de frames van de stoelen wordt vaak aluminium, RVS of teak gebruikt. Dit zijn allemaal, sterke, weerbestendige materialen, waar u lang plezier aan beleeft.
 • De frames van de stoelen worden vaak bekleed met decoratief materiaal, zoals wicker of rope. Door deze materialen krijgen de stoelen en daarmee ook de 8-persoons tuinset een opvallende uitstraling.
 • Zitcomfort is voor een tuinset erg belangrijk. Een luxe 8 persoons tuinset heeft dan ook stoelen die heerlijk comfortabel zitten. Dat valt of staat meestal met de kussens. Goede kussens zijn royaal gevuld en bekleed met Olefin (Sunproof) of Sunbrella. Gecombineerd met Quick (of Fast) Dry Foam zijn deze kussens ook nog eens razendsnel droog na een bui.

Het onderhoud aan een achtpersoons tuinset

Van alle genoemde materialen zijn de meeste erg onderhoudsvriendelijk. Bij het teakhout moeten we echter een kanttekening maken, want dit materiaal is weliswaar enorm weerbestendig, robuust, splintervrij en ziet er prachtig uit, maar het is niet echt onderhoudsvriendelijk. Teakhout heeft jaarlijks een onderhoudsbeurt nodig, en voor een achtpersoons tuinset met teakhouten tafel en stoelen kan dit een behoorlijk arbeidsintensief karwei worden, dat bovendien ieder jaar terugkomt. Voor wie liever niet klust, zijn stoelen en tafels met RVS of aluminium frames aan te raden. Stoelen met wicker en rope vlechtwerk zijn ook erg onderhoudsvriendelijk en tafelbladen van HPL en Keramiek vragen ook weinig aandacht.

Snel en onbezorgd genieten van uw nieuwe achtpersoons tuinset

U bestelt uw favoriete achtpersoons tuinset heel eenvoudig en snel via onze webshop. Of u neemt contact met ons op via de telefoon of mail. Na uw bestelling nemen wij snel contact met u op om een afspraak te maken voor de levering. Wij leveren de tuinset in Nederland gratis bij u thuis af (uitgezonderd de Waddeneilanden) en nemen het verpakkingsmateriaal mee terug. Zo kunt u direct onbezorgd genieten van uw nieuwe 8-persoons tuinset!

 • loungeset kopen met ideal
 • paypal
 • Creditcard betaling
 • Spray pay
 • in3 betalen