Navigatie
  • Snelle & Gratis bezorging
  • Laagste prijs garantie
  • 99% van onze klanten beveelt ons aan
  • Familiebedrijf sinds 1955
  • 9,8/10 klanttevredenheid

Tuintafel hout

Bent u op zoek naar een houten tuintafel?

Een tuintafel is een echte blikvanger in uw tuin en eigenlijk onmisbaar. Tuintafels bieden u de mogelijkheid om heerlijk buiten te genieten onder het genot van een hapje en een drankje. Houten tuintafels behoren tot de meest populaire categorie tafels voor buiten. Ze verrijken uw tuin met een warme, robuuste uitstraling. Wij bieden een zeer breed assortiment houten tuintafels: ronde, vierkante, driehoekige, langwerpige en zelfs houten tuintafels met een zeer grillige vorm.

Veelgebruikt hout voor tuintafels

Teakhout wordt het meest gebruikt bij de vervaardiging van houten tuintafels. Teakhout heeft een warme uitstraling en is duurzaam, weerbestendig en robuust. Daarnaast worden ook houtsoorten als eucalyptushout, eikenhout en steigerhout gebruikt voor houten tuintafels.

De pluspunten van teak als tuintafelhout

Teakhout heeft een natuurlijke vetlaag, die waterafstotend werkt. Hierdoor is teakhout ongevoelig voor weersinvloeden. Ook droogt teakhout niet uit, omdat de nerven onder de vetlaag zijn gevuld met natuurlijke oliën. Deze oliën zorgen ervoor dat het hout gezond blijft en niet uitdroogt. Daarnaast splintert teakhout nauwelijks en heeft het hout een geheel eigen, warme en stijlvolle uitstraling, waar veel liefhebbers voor zijn te vinden.

Houten tuintafel doorgaans niet duurder

Nee, doorgaans is een tuintafel van hout is niet duurder dan een tafel die is gemaakt van andere materialen. Vaak worden tafels samengesteld uit meerdere materialen, waarbij bijvoorbeeld een aluminium of RVS onderstel wordt gecombineerd met een teakhouten blad. Als u de meest populaire tafelbladen met elkaar vergelijkt, dan zijn HPL-bladen doorgaans het goedkoopst, daarna teakhout, vervolgens graniet en de duurste, maar ook de meest onverwoestbare, is keramiek.

Onderhoud van houten tuintafel

Houten tafels voor in de tuin zien er prachtig uit en ze hebben een warme uitstraling, maar het hout heeft minimaal eenmaal per jaar onderhoud nodig om in goede conditie te blijven. Als u een hekel heeft aan onderhoud, kunt u daarom beter een tafel voor buiten kopen zonder houten elementen.

Soorten tuintafels van hout

Er is keuze uit veel verschillende modellen tuintafels. Er zijn houten tuintafels die onderdeel uitmaken van een eetset. Die worden ook wel dining tafels genoemd. Deze houten tafels worden gecombineerd met mooie, bijpassende tuinstoelen. Deze tafels zijn vaak net zo hoog als de eettafels binnenshuis, waardoor u ook buiten zeer comfortabel kunt tafelen. Daarnaast hebben we ook nog andere soorten tuintafels uitgevoerd in hout, zoals bartafels, bijzettafels en salontafels. Al deze houten tafels zijn geschikt om te combineren met aluminium, rope of wicker tuinmeubelen. De warme, natuurlijke uitstraling van het hout past perfect bij vrijwel alle andere outdoor materialen.

Teakhouten tuintafels

Teakhout is een van meest populaire houtsoorten voor de vervaardiging van tuintafels. Teakhout heeft drie belangrijke eigenschappen, waardoor het een populair outdoor materiaal is. Allereerst is het hout ongevoelig voor weersinvloeden, daarnaast splintert het nauwelijks en ten slotte heeft teakhout een geheel eigen, warme en stijlvolle uitstraling.

Teakhout is een natuurlijk product. Het hout kan gaan ‘werken’ en dit kan voor haarscheurtjes zorgen. De nerven, kleur en structuur worden allemaal door de natuur gevormd en zijn bij elke houten tuintafel verschillend. Iedere tafel krijgt daardoor een uniek, eigen karakter.
Vergrijzing

Teakhouten tuintafels hebben van nature een warme honingachtige kleur. Na blootstelling aan zonlicht zal het hout echter geleidelijk gaan vergrijzen. Dit is een natuurlijk proces, waarbij het kalk in het hout reageert op zuurstof en zonlicht. U kunt dit vergrijzingsproces zijn gang laten gaan, of u kiest voor de oorspronkelijke honingachtige teakkleur.

Als u het teakhout op natuurlijke manier wilt laten vergrijzen, hoeft u daarvoor eigenlijk niets te doen. Het proces zal vanzelf verlopen door intensieve blootstelling aan zonlicht en het hout zal langzaam en egaal vergrijzen. Dit natuurlijke vergrijzingsproces start direct wanneer het hout wordt blootgesteld aan zonlicht. U kunt dit vergrijzingsproces versnellen door een speciaal teak vergrijsmiddel te gebruiken. Een teak beschermingsmiddel (protector) zorgt er juist voor dat uw tuintafel de oorspronkelijke kleur behoudt.

Schoonmaken van uw teakhouten tuintafel

U kunt vlekken op uw houten tuintafel het beste direct verwijderen met een mild sopje en een zachte borstel of spons. Als de vlekken hardnekkig zijn, kunt u de tafel behandelen met een speciale teak reiniger. Deze reiniger verwijdert diep doorgedrongen vlekken en vuil. Daarnaast is het een kleurhersteller, waardoor de tafel de oorspronkelijke teakkleur weer terugkrijgt. Behandel daarom niet alleen de vlekken, maar de gehele tafel voor een egaal resultaat.

Winterperiode

U doet er verstandig aam om uw houten tuintafel in de winterperiode te beschermen tegen barre weersomstandigheden, vuil en ongedierte. Een ademende beschermhoes is daarvoor ideaal. Als u voldoende ruimte heeft, kunt u de tuintafel ook stallen in uw schuur of garage.

Advies op maat

Heeft u een geschikte houten tuintafel gevonden? U kunt deze eenvoudig online bij ons bestellen. Twijfelt u of heeft u nog vragen over een bepaalde tafel? Neem dan contact met ons op voor advies op maat. Wij helpen u graag.

  • loungeset kopen met ideal
  • paypal
  • Creditcard betaling
  • in3 betalen