Navigatie
 • Snelle & Gratis bezorging
 • SALE: Altijd de laagste prijs.
 • 99% van onze klanten beveelt ons aan
 • Familiebedrijf sinds 1955
 • 9,8/10 klanttevredenheid

Wicker Tuinstoelen

Wicker tuinstoelen hebben in de loop der jaren een zeer goede naam opgebouwd. En dat is begrijpelijk, want wicker tuinstoelen zien er niet alleen fantastisch uit, maar bieden daarnaast een zeer aangenaam zitcomfort. Bovendien zijn tuinstoelen van wicker licht, maar ijzersterk, weerbestendig én ze zijn gemakkelijk te onderhouden. Latour Tuinmeubelen biedt u een breed assortiment weerbestendige Wicker tuinstoelen van onder andere 4 Seasons Outdoor en Taste by 4 Seasons, zodat u gemakkelijk uw favoriete wicker tuinstoel zult vinden.

Populariteit wicker tuinstoelen

Tuinstoelen met wicker vlechtwerk zijn populair bij kopers, omdat ze sterk en weerbestendig zijn en er meestal prachtig en kleurrijk uitzien. Ze zijn licht in gewicht en daarom gemakkelijk te verplaatsen en op te slaan. Verder vragen wicker tuinstoelen erg weinig onderhoud, waardoor u voldoende vrije tijd overhoudt om te genieten van uw wicker tuinstoelen.

De kracht van Hularo wicker tuinstoelen

Hularo wicker wordt op dit moment gezien als beste kwaliteit wicker. Naast de eigenschappen van gewoon wicker is Hularo wicker ook bestand tegen de invloeden van zout (water), chloor, zonnebrandcrème en alcohol. Hularo wicker onderscheidt zich hiermee van andere soorten wicker en u begrijpt dat bijvoorbeeld mensen met een zwembad in de tuin blij zijn met hun Hularo wicker tuinstoelen. 4 Seasons Outdoor geeft standaard 10 jaar garantie op Hularo wicker.

Verschillende soorten wicker tuinstoelen

Er worden verschillende wicker draden gebruikt voor tuinstoelen. Er zijn drie varianten: rond, halfrond en plat wicker. Tuinstoelen met rond wicker zijn het sterkst, doordat de draden het dikste zijn. Dit levert doorgaans een oersterke wicker tuinstoel op. Daar staat tegenover dat er met halfrond en plat wicker zeer eigentijdse design tuinstoelen worden gemaakt, die ook het predicaat ‘supersterk’ dragen.

Weerbestendigheid wicker tuinstoelen

Wicker is ongevoelig voor weersinvloeden, u kunt er dus van uitgaan dat alle wicker tuinstoelen 100% weerbestendig zijn. Deze mogen dan ook het hele jaar door buiten blijven staan.

 • Heeft u losse kussens bij uw wicker tuinstoelen? Dan ligt het aan de kwaliteit van de kussens of die ook buiten kunnen blijven liggen.
 • Zijn de kussens bekleed met Olefin, Sunproof of Sunbrella textiel? Dan kunt u de tuinstoel inclusief kussen gerust buiten laten staan.
 • Zijn de kussens ook nog eens gevuld met sneldrogend (Quick Dry of Fast Dry) foam, dan zijn deze ook nog eens heel snel droog na een bui.

Onderhoud wicker tuinstoelen

Wicker tuinstoelen hebben weinig onderhoud nodig. Toch kunnen ze natuurlijk wel vuil worden. Regen, wind en stof zullen na verloop van tijd effect hebben op de staat van uw wicker tuinstoelen. Het goede nieuws is dat wicker tuinstoelen heel gemakkelijk zijn te reinigen. Gebruik hiervoor water en een milde, niet bijtende zeepoplossing. Spoel de wicker tuinstoel daarna goed schoon met water en laat deze drogen.

Ambachtelijke wicker tuinstoelen

Wicker tuinstoelen vallen onder een bijzondere categorie tuinstoelen, namelijk die van tuinstoelen die op ambachtelijke wijze zijn vervaardigd. Wicker is een kunststof materiaal, waardoor de draad in alle gewenste vormen en structuren kan worden geproduceerd en vervolgens met de hand kan worden gevlochten. Dit biedt fabrikanten ruime mogelijkheden om tuinstoelen met wicker elementen in zowel klassieke als moderne stijl te ontwikkelen.

Dining sets met wicker tuinstoelen

Bent u op zoek naar een luxe en praktische dining set? Ook dan heeft u alle mogelijkheden met wicker tuinstoelen. Door de ruime keuze in materiaal- en kleurvariaties zijn de Mix & Match mogelijkheden van wicker tuinstoelen met populaire eettafels ongekend. Zo passen naturel wicker tuinstoelen perfect bij teak tuintafels, zoals bijvoorbeeld de ronde of rechthoekige Basso en Derby tafel van Taste by 4 Seasons. Antracietkleurige wicker tuinstoelen harmoniëren erg goed met tafels met een HPL of Keramisch blad. En er zijn ook wicker tuintafels die speciaal zijn ontworpen als eetset met wicker tuinstoelen in dezelfde stijl. Een mooi voorbeeld hiervan is de 4 Seasons Outdoor Brighton dining set.

Advies op maat

Heeft u hulp nodig bij uw zoektocht naar wicker tuinstoelen? Neem dan contact met ons op voor een eerlijk advies. Wij helpen u graag.

 • loungeset kopen met ideal
 • paypal
 • Creditcard betaling
 • Spray pay
 • in3 betalen