Navigatie
 • Snelle & Gratis bezorging
 • SALE: Altijd de laagste prijs.
 • 99% van onze klanten beveelt ons aan
 • Familiebedrijf sinds 1955
 • 9,8/10 klanttevredenheid

Luxe tuinset

Met een luxe en moderne tuinset kleedt u niet alleen uw tuin aan, u creëert er uw eigen vakantieplekje mee. Luxe dineren met uw gezin, of gezellig en comfortabel bijkletsen met uw vrienden en vriendinnen met een hapje en drankje erbij. Waar moet u op letten bij de aanschaf van zo’n moderne tuinset? U leest het op deze pagina, waar u bovendien een selectie vindt van onze meest populaire luxe tuinsets.

Wat moet ik me voorstellen bij een luxe tuinset?

Luxe tuinsets bieden optimaal comfort en hebben een bovengemiddeld fraaie uitstraling. Vaak is er veel tijd gestoken in het aansprekende design. Naast dit design zijn ook zaken als weer- en UV-bestendigheid, duurzaamheid en comfort meer dan op orde.

Betaal ik niet teveel voor een luxe tuinset?

Aan kwaliteit hangt natuurlijk een prijskaartje. En wie op zoek is naar een luxe tuinset, verwacht kwaliteit en dat vertaalt zich in een hogere prijs dan wanneer u een doorsnee tuinset aanschaft. Het goede nieuws is dat u bij Latour Tuinmeubelen de meest luxe en moderne tuinsets koopt tegen de laagste prijs. We leveren uw gloednieuwe tuinset ook nog eens gratis bij u thuis af (In heel Nederland, met uitzondering van de Waddeneilanden).

Welke merken kan ik vertrouwen als het op moderne tuinsets aankomt?

Bekende merken die de meest luxe en moderne eetsets voor in de tuin aanbieden zijn 4 Seasons Outdoor, Suns en Taste by 4 Seasons. Wij zijn dealer van deze drie merken en bieden u de meest scherpe prijzen voor alle luxe modellen die ze aanbieden. Op deze pagina ziet u de meest populaire modellen die er op dit moment op de markt zijn. Aangezien Taste by 4 Seasons onderdeel uitmaakt van 4 Seasons Outdoor worden bij veel luxe tuinsets stoelen en tafels van deze merken gecombineerd.

Waar u op moet letten bij uw keuze voor een luxe en moderne tuinset

Luxe en moderne tuinsets kunt u herkennen aan een uniek design met uitstraling, aan het gebruik van de beste materialen en aan kwaliteiten zoals duurzaamheid en 100% weerbestendigheid. We zullen dit nader uitleggen:

Wat het unieke design betreft: dit zal u aanspreken of niet, over smaak valt immers niet te twisten. Belangrijk is wel dat de luxe en moderne tuinset bij de rest van uw inrichting aansluit. Gelukkig kunnen we u luxe tuinsets in alle soorten, kleuren en uitvoeringen aanbieden, zodat u voldoende keus heeft om uw tuinset aan te laten sluiten bij de rest van uw inrichting.

Wat het gebruik van materialen betreft, dit is natuurlijk erg belangrijk en hieraan kunnen niet alleen zaken als duurzaamheid en weerbestendigheid worden afgeleid, maar zal ook duidelijk worden of een luxe tuinset veel onderhoud zal vragen. Dit zijn de meest populaire materialen die gebruikt worden bij luxe tuinsets:

 • Wat de tafels betreft: bij een luxe, moderne tuinset verwacht u natuurlijk een prachtig vormgegeven tafel, die tegen een stootje kan en het hele jaar door buiten kan staan. Wij adviseren tuintafels die zijn gemaakt van (een combinatie van) wicker, HPL, glas, keramiek, graniet, aluminium, RVS of teak. Tafels die van deze materialen zijn gemaakt, zijn robuust, mogen het hele jaar buiten blijven staan en hebben een luxe, moderne uitstraling. RVS en aluminium zijn ook nog eens onderhoudsvriendelijke materialen, dus wie een hekel heeft aan klusjes, doet er goed aan om dit materiaal te kiezen.
 • De kwaliteit van een moderne eetset valt of staat bij het comfort en uitstraling van de stoelen. Daarvoor is naast het unieke en moderne design vooral het materiaal verantwoordelijk. De frames van luxe, weerbestendige stoelen zijn van aluminium, RVS of teak en worden vaak bekleed met wicker, textileen of rope. Deze materialen geven de moderne tuinset niet alleen extra stevigheid, maar ook een luxueuze uitstraling.

Even inzoomen op de kussens van moderne tuinsets

Niet alle luxe tuinsets zijn uitgerust met stoelkussens, maar we kunnen gerust stellen dat dit een zeer belangrijk onderdeel vormt van een luxe tuinset. Kussens zorgen voor extra ondersteuning en zitcomfort en het verschil tussen een luxe kussen en een doorsnee kussen bepaalt uiteindelijk of u ongemerkt lange tijd kunt genieten in uw luxe tuinset of dat u na een half uurtje liefst even opstaat om uw benen te strekken.

Een luxe en moderne tuinset heeft stoelen die heerlijk zitten, met comfortabele kussens. En aangezien u voor luxe gaat, wilt u alleen de allerbeste kwaliteit kussens die niet alleen heerlijk zacht aanvoelen en goede ondersteuning bieden, maar ook het hele jaar door buiten mogen blijven liggen. Dit soort kussen voelt ook nog eens heerlijk zacht aan. De beste kussens zijn bekleed met Olefin (Sunproof) of Sunbrella. Gecombineerd met een sneldrogende vulling zijn deze kussens ook nog eens razendsnel droog na een bui.

Luxe tuinset met teakhout? Let op het FSC-label!

Wie een moderne tuinset koopt met daarin teak elementen, moet met een aantal zaken rekening houden. Allereerst moet u rekening houden met jaarlijks onderhout van het hout om het in topconditie te houden. Daarnaast moet u letten op de aanwezigheid van een FSC-label. Dit label geeft aan dat het hout afkomstig is van plantages of duurzaam beheerde bossen. De bomen die op deze plantages of in deze duurzaam beheerde bossen groeien, mogen pas na tenminste 10 jaar worden gekapt voor de houtwinning. Vaak wordt er na die periode ‘een boom voor een boom’ gepland. Een nieuwe boom neemt de plaats in van de gekapte boom.

Hulp nodig?

Twijfelt u nog of heeft u vragen over materialen, eigenschappen of afmetingen van uw favoriete luxe loungeset? Vul dan het contactformulier hieronder in. U kunt ons natuurlijk ook bellen. Wij helpen u graag.

 • loungeset kopen met ideal
 • paypal
 • Creditcard betaling
 • Spray pay
 • in3 betalen