Navigatie
 • Snelle & Gratis bezorging
 • Laagste prijs garantie
 • 99% van onze klanten beveelt ons aan
 • Familiebedrijf sinds 1955
 • 9,8/10 klanttevredenheid

Aluminium tuinstoelen

Latour tuinmeubelen heeft verschillende soorten aluminium tuinstoelen op voorraad in diverse prijsklassen, kleurstellingen en maatvoeringen. Zo is er altijd wel een aluminium stoel die bij uw wensen past. Tuinstoelen vervaardigd van aluminium zijn sterk, onderhoudsvriendelijk, duurzaam en 100% weerbestendig. Wij bieden aluminium tuinstoelen aan van populaire merken als Suns, 4 Seasons Outdoor, Taste by 4 Seasons en Flow.

Wat zijn de voordelen van een aluminium tuinstoel?

Allereerst hebben tuinstoelen vervaardigd van aluminium fantastische kwaliteiten als het gaat om buitengebruik. Ze zijn robuust, hebben weinig onderhoud nodig en zijn makkelijk te reinigen.

Daarnaast zijn aluminium tuinstoelen licht van gewicht en daardoor eenvoudig verplaatsbaar. Veel aluminium tuinstoelen zijn opvouwbaar of stapelbaar.

Aluminium tuinstoelen mogen het hele jaar buiten staan. Bij normaal gebruik gaat aluminium vele jaren mee en de prijs is ten opzichte van bijvoorbeeld teak en RVS gunstig.

Hebben aluminium tuinstoelen dan geen nadelen?
Aluminium tuinstoelen kunnen op warme dagen in de felle zon heet worden.

Waarom kan er soms behoorlijk veel verschil zitten in de prijzen van aluminium tuinstoelen?

De reden dat de prijzen van aluminium tuinstoelen uiteenlopen, heeft vaak te maken met de dikte van het aluminium. Hoe meer aluminium er is gebruikt, hoe duurder de stoel.

Een andere reden kan zijn dat er naast aluminium ook andere materialen in de tuinstoel zijn verwerkt. Teakhout is bijvoorbeeld duurder dan aluminium. Een stoel die volledig uit aluminium bestaat, zal logisch gezien dus goedkoper zijn dan een aluminium stoel met teakhout elementen, zoals armleuningen.

Ook het design van de tuinstoel kan een rol spelen. Misschien zijn er bekende ontwerpers ingeschakeld om die ene unieke aluminium tuinstoel te creëren. Of er zijn ingenieuze snufjes in de extra luxe tuinstoel verwerkt, wat ook doorwerkt in de prijs.

Zijn aluminium tuinstoelen weerbestendig?

Aluminium tuinstoelen zijn 100% weerbestendig. Dat is natuurlijk een prettige wetenschap, want dan hoeft u geen opslag in de winterperiode te regelen. Als u extra kussens heeft ontvangen bij de aluminium tuinstoelen, is het afhankelijk van het materiaal of deze kussens het hele jaar door buiten kunnen blijven liggen.

Heeft u kussenhoezen die zijn vervaardigd van Olefin of Sunbrella? Dan kunt u deze zeer waarschijnlijk buiten laten liggen tijdens een regenbui. Is er voor de vulling bovendien gebruikgemaakt van sneldrogend (Quick dry of Fast dry) foam? Dan zijn dit soort kussens ook nog eens heel snel droog na een bui.

Soorten aluminium tuinstoelen

U vindt de volgende soorten aluminium stoelen bij Latour tuinmeubelen:

 • Textileen tuinstoelen met een aluminium frame
 • Verstelbare aluminium tuinstoelen
 • Stapelbare aluminium tuinstoelen
 • Aluminium design tuinstoelen

Aluminium stoelen onderhouden en beschermen

Door een beschermende laag poedercoating zijn aluminium stoelen in principe onderhoudsvrij. Toch is het aan te raden om de stoelen 2x per jaar te reinigen, om de coating in topconditie te houden. Schoonmaken doet u het best met een zachte doek, borstel of spons en een niet agressief reinigingsmiddel (pH waarde tussen de 5 en 8). Wanneer u de aluminium tuinstoelen langere tijd niet gebruikt, is het aan te raden om ze met een beschermhoes af te dekken, zodat ze niet kunnen beschadigen of vervuild raken.

Aluminium tuinstoelen met textileen bekleding

Een zeer populaire tuinstoel is de textileen tuinstoel met aluminium frame. Dit soort tuinstoelen met textileen rugleuning en zitting is volledig weerbestendig en vaak stapelbaar en/of inklapbaar. Textileen heeft een speciale coating met vuilwerende werking, waardoor het materiaal gemakkelijk is te reinigen. U kunt daarvoor lauw water met zachte zeep gebruiken of een textileen reinigingsspray.

Waarom wij aluminium tuinstoelen zo goedkoop kunnen aanbieden

Wij kopen onze producten rechtstreeks in via de leverancier. Onze aluminium tuinstoelen komen onder andere uit China en Indonesië. Hier worden de stoelen in zeecontainers geladen en op de boot gezet. De tuinstoelen worden vervolgens direct vervoerd naar onze magazijnen en daar opgeslagen.

Hulp nodig?

Twijfelt u of heeft u nog vragen over een bepaald type aluminium tuinstoel? Neem dan gerust contact met ons op, wij helpen u graag.

 • loungeset kopen met ideal
 • paypal
 • Creditcard betaling
 • Spray pay
 • in3 betalen