Navigatie
 • Snelle & Gratis bezorging
 • Laagste prijs garantie
 • 99% van onze klanten beveelt ons aan
 • Familiebedrijf sinds 1955
 • 9,8/10 klanttevredenheid

All weather loungeset

Loungeset met all weather kussens. Geschikt om alle seizoenen buiten te staan.

Als de zon schijnt met een aangenaam temperatuurtje erbij, is het volop genieten in uw tuin. Heerlijk relaxen op uw comfortabele loungeset met all weather kussens. Maar helaas kennen we in Nederland ook minder aangename periodes. Wat te denken van ‘4 seizoenen in een dag’ dagen, waarop het weer ieder uur anders is, variërend van een heerlijk zonnetje tot complete hoosbuien met hagel en onweer. Op dit soort dagen komt een all weather loungeset volledig tot zijn recht!

Wat is een all weather loungeset met all weather kussens?

Een all weather loungeset is bestand tegen alle weersinvloeden, zoals regen, hagel, harde wind en vorst, maar ook Uv-straling. Alle gebruikte materialen van een weerbestendige loungeset zijn volledig weerbestendig. De kussens van de loungeset zijn hierbij gemaakt van materialen die tegen alle weeromstandigheden kunnen.

Waar moet u op letten als u een all weather loungeset koopt?

De meeste onderdelen van all weather loungesets zullen met elkaar vergelijkbaar zijn. Frames, leuningen, achterwanden en tafelbladen zijn doorgaans gemaakt van weerbestendige materialen, die niet veel voor elkaar zullen onderdoen. Waar wel veel verschil in zit, zijn de kussens. De kwaliteit en weerbestendigheid van all weather kussens verschilt namelijk nogal.

Waar moet u precies op letten?

 • Goedkopere all weather loungesets hebben doorgaans kussens waar geen water in kan doordringen. Ze zijn gevuld met normaal foam. Deze kussens neigen naar plastic en zullen wat ruw aanvoelen. Een voorbeeld hiervan is Silvertex of Nanotex.
 • Duurdere kussens zijn vaak waterafstotend, maar niet waterdicht. Als dit soort kussens is gevuld met sneldrogend foam, zal het geen probleem zijn als er water in de kussens dringt, want dit wordt snel via de onderzijde afgevoerd. Deze kussens voelen verrassend zacht aan en het zal u haast verbazen dat dit outdoor materiaal is. Enkele voorbeelden zijn Sunbrella, Sunproof en Olefin. Sneldrogend foam herkent u aan omschrijvingen als ‘Quick Dry Foam’ en ‘Fast Dry Foam’.

Bij gewoon foam zal de droogtijd aanzienlijk langer zijn, wat echter niet wil zeggen dat zo’n loungeset niet all weather is, alleen moet u langer wachten na een bui voordat u weer kunt plaatsnemen in uw loungeset.

Wanneer is een loungeset all weather?

Een loungeset is all weather als alle materialen die zijn gebruikt bij de productie ongevoelig zijn voor weersinvloeden. Dat varieert van ongevoeligheid voor water (geen schimmelvorming en oxidatie) tot ongevoeligheid voor Uv-licht (geen kleurvervaging).

De meest populaire all weather materialen die gebruikt worden bij de productie van loungesets:

 • Olefin, Sunproof, Sunbrella – Kussens bekleed met een van deze stoffen zijn comfortabel, onderhoudsvriendelijk, kleurecht, vuil- en waterbestendig en bestand tegen schimmel. Als de kussens bovendien zijn gevuld met een sneldrogende vulling, dan zijn deze na een regenbui weer binnen een paar uur droog.
 • Gepoedercoat aluminium – Veel all weather loungesets hebben een gepoedercoat aluminium frame. Aluminium is licht in gewicht, duurzaam en gemakkelijk te onderhouden.
 • RVS (roest vast staal) – Ook RVS wordt vaak gebruikt bij all weather loungesets. RVS is ijzersterk, ziet er stijlvol uit en is erg populair bij ontwerpers van de meer luxueuze designmeubelen.
 • Rope en wicker – Rope en wicker zijn beiden ongevoelig voor weersinvloeden. Deze materialen vinden we vaak terug in all weather loungesets met fraai ambachtelijk vlechtwerk.
 • Teakhout, graniet, HPL en keramiek – Populaire materialen voor tafels die matchen met all weather loungesets. Stuk voor stuk zijn dit robuuste en volledig weerbestendige materialen.

Waarom een all weather loungeset kopen?

Het grote voordeel van een all weather loungeset is dat u deze met een gerust hart 12 maanden per jaar buiten kunt laten staan. Daar is dit soort tuinmeubelen immers voor gemaakt en uw loungeset zal er niet onder lijden. U hoeft de loungeset niet steeds af te dekken voor een regenbui of de all weather kussens droog op te bergen.

Kussens van uw all weather loungeset toch liever droog opbergen?

U kunt uw all weather loungeset gerust het hele jaar door buiten laten staan. Als u aan het begin van het nieuwe seizoen de meubels schoonmaakt met een sopje van lauwwarm water en zachte zeep en naspoelt met schoon water, zullen deze er weer als nieuw uitzien.

Maar u kunt losse kussens buiten het seizoen ook droog opbergen, zeker als u voldoende bergruimte heeft. U voorkomt daarmee dat er vuil en vlekken ontstaan (bijvoorbeeld vogelpoep) en eventuele beschadigingen door rondvliegende takken bij een storm.

Een andere mogelijkheid is om de gehele loungeset inclusief de all weather kussens af te dekken met een beschermhoes. Gebruik hiervoor geen plastic zeil, maar een speciale ademende beschermhoes, zodat schimmelvorming geen kans krijgt.

Heeft u nog vragen over all weather loungesets?

Bent u op zoek naar een goede all weather loungeset, maar twijfelt u nog of heeft u specifieke vragen? Neem dan contact met ons op. Wij helpen u graag met een eerlijk en deskundig advies, zodat u niet voor verrassingen komt te staan.

 • loungeset kopen met ideal
 • paypal
 • Creditcard betaling
 • in3 betalen