Navigatie
  • Snelle & Gratis bezorging
  • SALE: Altijd de laagste prijs.
  • 99% van onze klanten beveelt ons aan
  • Familiebedrijf sinds 1955
  • 9,8/10 klanttevredenheid
Zoekt u een specifiek type loungeset?

Lounge dining set

De lounge dining set is een opkomende en zeer populaire soort loungeset. De set is multifunctioneel; je kunt er zowel op loungen als de set gebruiken om aan te eten. Deze dining loungeset met hoge tafel is hier namelijk voor ontworpen. De tafels die bij de lounge diningset horen, hebben namelijk voldoende hoogte en oppervlakte om gebruikt te kunnen worden als eettafel.

De lounge dining set is een grote hit

Kent u het type lounge diningset al? Het is op dit moment nog vaak een hoekbank of L-vorm bank met een hogere zithoogte en hogere tafel, maar lounge dining sets bestaande uit stoelen met tafels zijn ook in opkomst.

Het idee achter de loungeset met eettafel is het multifunctionele gebruik ervan. U kunt de set gebruiken om op te loungen. De dining loungesets hebben immers de belangrijkste kenmerken die loungen mogelijk maken: dikke zachte kussens, genoeg plek om op te liggen en de zithoogte is nog steeds lager dan dat van een dining set.

Hoewel lounge diningsets deze kenmerken hebben, hebben ze ook enkele belangrijke kenmerken van een dining set. Denk aan een hoge tafel met voldoende ruimte om aan te eten, veelal net niet de ruimte die een eettafel heeft. Bij de zithoogte van het zitvlak is er rekening gehouden met de mogelijkheid om de bank te gebruiken om aan te eten. Denk bij het type dining loungeset dus aan een loungeset met eettafel.

De lounge dining set werd voor het eerst in 2014 aangeboden. Destijds was het ontwerp nog niet geheel uitdacht en leek het een flop te worden. Enkele kleine verbeterpunten leidde tot grote verbeteringen in het loungeset dining ontwerp. De tafels werden nog net wat hoger en groter qua oppervlak. Hierdoor kon de loungeset met hoge tafel ook echt gebruikt worden om aan te eten, en was het niet alleen wat handiger om je drankjes op te zetten.

tegenwoordig is de loungeset met hoge tafel niet meer weg te denken uit de Nederlandse tuin.

Materiaal van de lounge diningset

De loungeset met eettafel wordt aangeboden in verschillende soorten materiaal. De meeste sets worden gemaakt van wicker met een tafel  waarop een glasplaat ligt.

Bij het kiezen van een set gemaakt van wicker, maakt u een veilige keuze. Wicker van goede kwaliteit is namelijk zeer geschikt voor buitengebruik, daar het bestendig is tegen de Nederlandse weersinvloeden. Bij een lagere kwaliteit wicker heeft u echter kans op verkleuring door UV licht. Bij een loungeset dining van 4 Seasons Outdoor en Taste by 4 Seasons weet u zeker dat u hier geen last van hebt.

De trend die begin 2017 in beeld is gekomen, is de buiten textiel lounge diningset. Deze all weather set heeft een frame gemaakt van gepoedercoat aluimium. Op dit frame is een al dan niet, vaste, zitting gemaakt van buiten textiel. Het buiten textiel is opgevuld met foam.

Wanneer u dit type materiaal kiest, doet u er goed aan om een all weather lounge diningset te kopen, waarbij gebruik gemaakt wordt van Quick dry foam. Dit type foam is sneller droog dan andere type foam.

De uitstraling van een lounge dining set van buiten textiel is erg warm, daarnaast heeft deze hoekbank een hoog zitcomfort wanneer er gebruik wordt gemaakt van kwalitatief goede materialen. Een voorbeeld hiervan is de Lounge diningset van Flow.

Lounge dining set of Lounge diner set?

Wat is de correcte benaming van dit type set? Een lounge dining set of een lounge diner set? De correcte benaming is de eerste. Het woord dining is namelijk afgeleid van het engelse woord ‘dineren’, wat dit type set mogelijk maakt.

Bij de aankoop van tuinmeubelen bij Latour tuinmeubelen geniet u altijd van het gemak van gratis bezorging aan huis. Daarnaast zorgen wij voor een correcte montage van uw set en nemen we het verpakkingsmateriaal altijd mee terug. Wij hebben een eigen bezorgservice en zijn daarom erg flexibel in de levering, wij leveren daardoor ook in de avonduren en in het weekend. Huidige klanten stellen dit erg op prijs, wat terug gelezen kan worden in onze reviews.

  • loungeset kopen met ideal
  • paypal
  • Creditcard betaling
  • Spray pay
  • in3 betalen