Navigatie
 • Snelle & Gratis bezorging
 • SALE: Altijd de laagste prijs.
 • 99% van onze klanten beveelt ons aan
 • Familiebedrijf sinds 1955
 • 9,8/10 klanttevredenheid

Buitenbank

Bent u op zoek naar een buitenbank voor in uw tuin of op uw terras? Dan is het van belang dat het zitcomfort van het buiten bankstel op orde is en de stijl bij uw tuin past. Het comfort wordt voor een groot deel bepaald door de dikte en ergonomie van de kussens en de buitenbank stof. De stof moet aangenaam aanvoelen, maar uiteraard ook bestand zijn tegen een regenbui.

Soorten buiten bankstellen

Buiten bankstellen zijn er in verschillende soorten en maten. Wat de maten betreft bestaan de meeste buitenbanken uit 2, 2,5 en 3-zits uitvoeringen. De banken hebben meestal 2 of 3 zitkussens, maar er zijn ook buitenbankstellen met een groot, aangesloten zitkussen. Dat is handig, want dat voorkomt dat er vuil of ongedierte in de naad kan komen. Ook populair zijn de buitenbanken met een aluminium onderstel en een grote teakhouten zitting, ook wel sportbench genoemd. Hiervoor zijn aparte opzetbare stoffen zittingen verkrijgbaar, waardoor het zitcomfort wordt vergroot.

Wat de soorten betreft, dan gaat het voornamelijk over stijl, vorm en kleur. Materialen bepalen in grote mate wat de stijl van de buitenbank zal zijn. Een buitenbank van wicker zal een geheel andere uitstraling hebben dan een RVS-uitvoering. Daar kan geen designer iets aan veranderen. Wel kunnen designers slim en innovatief combineren met de verschillende materialen, om zo het perfecte buitenbankstel te creëren.

Buitenbank stof

We hebben het al eerder genoemd: de kussenstof van de outdoor bank is erg belangrijk, zo niet het belangrijkste onderdeel van de bank. Niet alleen omdat de stof bepaalt of de buitenbank volledig weerbestendig is en 365 dagen per jaar buiten mag blijven staan, maar ook hoe duurzaam de stof is en hoe aangenaam de stof aanvoelt.

Een goede buitenbank stof heeft de volgende eigenschappen:

 • Comfortabel
 • Weerbestendig
 • Duurzaam
 • Bestand tegen schimmel, chemicaliën en insecten
 • Kleurecht
 • Gemakkelijk te reinigen
 • Gemakkelijk te onderhouden
 • Veelzijdig qua designmogelijkheden

Als u een buitenbank op het oog heeft met een Olefin buitenbankstof, Sunbrella buitenbankstof of Sunproof buitenbankstof, dan kunt u gerust zijn, want deze buiten bankstoffen behoren tot de beste die er zijn.

Andere materialen die we vaak terugzien bij buitenbanken zijn teakhout, wicker, aluminium, RVS en rope. We belichten deze materialen hieronder apart.

Buitenbank van teakhout

Buitenbanken van teakhout zijn erg populair. Teak is een tropisch hardhout en door de vette structuur van het hout is teak erg weerbestendig. Mogelijk belangrijker is de enorme warme, vertrouwde uitstraling van het hout, waardoor het perfect bij vrijwel elke buitenomgeving past. Het is dan ook niet verwonderlijk dat veel buiten bankstellen een of meer teak elementen hebben. Houd er wel rekening mee dat teakhout ieder jaar beschermd en behandeld moet worden om het hout in topconditie te houden.

Buitenbank van wicker

Kiest u liever voor minder onderhoud? Dan is een buiten bankstel van wicker vlechtwerk een aanrader. Wicker is van synthetisch materiaal gemaakt. Dit heeft veel voordelen. Niet alleen is wicker 100% weerbestendig, het materiaal is ook niet gevoelig voor de invloeden van het weer. Daardoor kan de wicker buitenbank in de winter en herfst ook echt buiten blijven staan, zonder dat de kwaliteit achteruit gaat. Wicker laat zich bovendien gemakkelijk reinigen en zal er vele jaren als nieuw uit blijven zien. Buitenbanken van 4 Seasons Outdoor die zijn vervaardigd van Hularo wicker krijgen maar liefst 10 jaar garantie op het wicker.

Buitenbank van rope

Ook buitenbanken vervaardigd van rope vlechtwerk zijn erg populair. Rope is een soort touw dat speciaal is ontwikkeld voor buitengebruik. Omdat het touw tijdens het productieproces maximaal wordt opgerekt, gebeurt dit niet meer bij het gebruik van de buitenbank. Hierdoor kunt u bij een buiten bankstel met rope rugleuningen ontspannen naar achteren leunen, waardoor u vriendelijk wordt opgevangen door het maximaal gespannen touw. Daarnaast is rope is kleurvast, razendsnel droog na een regenbui, duurzaam en sterk. Rope buitenbankstellen zien er doorgaans fantastisch uit, omdat het materiaal prachtig kan worden gevlochten en in vrijwel alle kleuren kan worden uitgevoerd. Tel daarbij nog op dat rope buitenbanken gemakkelijk zijn te onderhouden, dan begrijpt u de populariteit van dit soort buiten bankstellen.

Buitenbank met een RVS frame

Kiest u voor een buitenbank met een modern design? Dan komt u al snel uit op de strakke, ranke lijnen van RVS. Buiten bankstellen van RVS laten zich goed combineren rope vlechtwerk. Als de kussens van de buitenbank ook van eenzelfde kwaliteit zijn, dan kunnen we spreken van een buitenbank met een luxueuze uitstraling, die duurzaam is, 100% weerbestendig en zeer gemakkelijk is te onderhouden. Let goed op met welke stof uw buitenbank bekleed is.

 • loungeset kopen met ideal
 • paypal
 • Creditcard betaling
 • Spray pay
 • in3 betalen