Navigatie
  • Snelle & Gratis bezorging
  • Laagste prijs garantie
  • 99% van onze klanten beveelt ons aan
  • Familiebedrijf sinds 1955
  • 9,8/10 klanttevredenheid

Loungeset balkon

Uw balkon is u lief en daar wilt u graag veel vrije tijd doorbrengen. Maak het verblijf op uw balkon zo aangenaam mogelijk en kies voor de perfecte balkon loungeset. Op deze pagina laten we u zien waar u op moet letten en wat de mogelijkheden zijn voor een kleine loungeset. Bekijk snel het breed en kwalitatief goed aanbod van balkon loungesets.

Een geschikte balkon loungeset kiezen

Het klinkt misschien logisch, maar het is belangrijk dat de loungeset die u op het oog hebt niet alleen op uw balkon past, maar dat er ook nog de nodige been- en loopruimte overblijft. Er is niets zo frustrerend als te grote of teveel balkonmeubelen op een klein oppervlak. Dat geldt voor in uw huiskamer, maar zeker ook voor op uw balkon. Houd liever iets teveel ruimte over, dat geeft toch een vrij en aangenaam gevoel. En kleine balkonmeubelen zijn zeker niet minder goed dan grote.

Welke loungeset is weerbestendig genoeg voor op mijn balkon?

Eigenlijk geldt hierbij hetzelfde als bij kleine loungesets in de tuin. De duurdere balkon- en diningsets zijn meestal volledig weerbestendig. Hiervoor worden vaak weerbestendige materialen gebruikt, zoals teak, aluminium, wicker en rope. De kussens zijn een verhaal apart, deze zullen bij de goedkopere sets waarschijnlijk bij een regenbui naar binnen moeten of worden afgedekt. Als u een geheel of deels overdekt balkon heeft met een droge hoek, dan is dat alweer een zorg minder en gunstig voor uw portemonnee!

Welke materiaal is nu het beste voor een loungeset op een balkon?

De ideale balkon loungeset is licht in gewicht, onderhoudsvriendelijk en weerbestendig. Materialen die al deze eigenschappen hebben, zijn (voor de frames en bekleding) wicker, rope, aluminium en textileen en (voor de kussenhoezen) Sunbrella en Olefin. U moet hierbij natuurlijk ook op het ontwerp letten, want een dik massief aluminium frame is qua gewicht minder geschikt voor een loungeset op uw balkon dan een dunnere RVS-variant (RVS is aanzienlijk zwaarder dan aluminium).

Waarom is teakhout erg geschikt voor een loungeset op een balkon?

Teakhout heeft veel goede eigenschappen (bijvoorbeeld een warme uitstraling en weerbestendig), maar als loungeset op een klein balkon is het materiaal alleen geschikt als u niet terugdeinst voor jaarlijkse onderhoudsbeurten. Teakhout vergrijst namelijk op natuurlijke wijze en als u dat niet wilt, moet het hout worden behandeld. Daarnaast wordt geadviseerd om tweemaal per jaar een beschermlaag aan te brengen, waardoor het hout lang mooi blijft.

Genoeg keus in balkon loungesets

Loungeset balkonWanneer u geen grote tuin of enorm terras heeft, kunt u met een balkon loungeset een gezellig plekje van uw balkon maken. Ook op uw balkon is het leuk om te kiezen voor een bepaalde stijl. Houdt u van klassiek, romantisch of juist modern en trendy? Op deze pagina ziet u ons assortiment in kleine balkon loungesets. U ziet dat er genoeg keus is in kleine loungesets voor op uw balkon of in de tuin.

Kleine loungeset voor het balkon

Voordat u daadwerkelijk uw droom loungeset voor uw balkon bestelt, is het belangrijk dat u slim omgaat met de beschikbare ruimte. Meet eerst de vrije ruimte op uw balkon op. Tel daar de been- en loopruimte bij op en ook de nodige tussenruimte voor de balkonmeubelen. Voorkom een claustrofobische ervaring en zorg dat u voldoende ruimte overhoudt en uw balkon niet volbouwt. Bent u zover? Kies dan de gedroomde balkonset en bepaal aan de hand van de maatvoering of deze past binnen uw budget en op uw balkon. En als alles past, kunt u op uw balkon lekker gaan genieten op uw eigen loungeplekje!

Hulp nodig bij het kiezen van uw balkon loungeset?

Twijfelt u nog of heeft u vragen over de toegepaste materialen of afmetingen van uw favoriete balkon loungeset? Vul dan het contactformulier hieronder in. U kunt ons natuurlijk ook bellen. Wij helpen u graag.

  • loungeset kopen met ideal
  • paypal
  • Creditcard betaling
  • Spray pay
  • in3 betalen