Navigatie
  • Snelle & Gratis bezorging
  • SALE: Altijd de laagste prijs.
  • 99% van onze klanten beveelt ons aan
  • Familiebedrijf sinds 1955
  • 9,8/10 klanttevredenheid
Wis alles
Filteren

Tuinmeubelonderhoud

Door uw tuinmeubelen goed te onderhouden, zult u uw kostbare spullen in goede conditie houden en zullen deze langer meegaan. De materialen zullen hun oorspronkelijke kleur en sterkte behouden en u voorkomt vroegtijdige slijtage. Voor dit onderhoud zijn er diverse speciale middelen verkrijgbaar.

Bij VOF Latour vindt u allerlei soorten onderhoudsmiddelen voor uw tuinmeubelen. Bijvoorbeeld voor materialen als RVS, wicker, teak, old teak en polywood.

Tuinmeubelonderhoud: teak

Bij het tuinmeubelonderhoud van teak hout moet u eerst de keuze maken of u het hout laat vergrijzen of het de warme teak kleur dient te behouden. Daarover kunt u hieronder meer vinden.

Teak kunt u laten vergrijzen of u kunt ervoor kiezen om de warme teakkleur te behouden. Wanneer u teak laat vergrijzen, laat u de teak meubelen eerst 3 maanden buiten staan. Hierna laat u de meubelen goed drogen (enkele dagen in de zon). Wanneer het hout droog genoeg is, bewerkt u dit met een silvernizer of ander product dat het hout beschermt tegen schimmels en vuil.

Wanneer u de warme kleur van het teak wilt behouden, moet u de meubelen behandelen, voordat u deze blootstelt aan weersinvloeden. Bij voorkeur brengt u twee lagen teak beschermer aan op het meubelen. Dit kunt u om de 2 a 3 jaar herhalen. Bij herhaling van de behandeling dient u de oude beschermlaag te verwijderen door de tuinmeubelen te schuren.

Tuinmeubelonderhoud: polywood

Polywood is een kunststof die qua uiterlijk erg op hout lijkt. Het voordeel van dit materiaal ten opzichte van hout is de onderhoudsarme eigenschap ervan.

Het nadeel van polywood is de gevoeligheid voor vuil en vlekken. Daarom raden wij  bij dit materiaal goed onderhoud aan om vlekken te voorkomen. Heeft het polywoodmateriaal toch vlekken, dan raden wij aan om de stone- en polywood cleaner te gebruiken.

Wanneer u een gebruikte polywood tafel gaat behandelen, is het van belang dat u deze eerst grondig schoonmaakt. Dit kan met wat lauw water, maar hiermee zijn vlekken vaak niet te verwijderen. Dan kunt u hiervoor een polywood cleaner te gebruiken.

Nadat het materiaal goed is schoongemaakt (als er geen vlekken meer zichtbaar zijn) is het sterk aan te raden om een polywood protector te gebruiken. Dit middel zorgt ervoor dat vuil afgestoten wordt en dat het materiaal wordt beschermd wordt tegen de zon.

Ook als u een nieuw product van polywood hebt aangeschaft, is het sterk aan te raden om de protector te gebruiken vóórdat u de meubelen gaan gebruiken.

Tuinmeubel bescherming

Naast het regelmatig onderhouden van uw tuinmeubelen is een goede bescherming van uw meubelen ook aan te raden. Zo heeft een loungeset een stuk minder te lijden onder de verschillende weersinvloeden als deze wordt beschermd door een loungeset hoes. Er zijn uiteraard ook tuinset hoezen beschikbaar.

  • loungeset kopen met ideal
  • paypal
  • Creditcard betaling
  • Spray pay
  • in3 betalen