Navigatie
  • Snelle & Gratis bezorging
  • Laagste prijs garantie
  • 99% van onze klanten beveelt ons aan
  • Familiebedrijf sinds 1955
  • 9,8/10 klanttevredenheid

Ligbed tuin

Lekker onbezorgd relaxen op een comfortabel ligbed in uw eigen tuin, wie droomt daar nu niet van? Wij bieden de beste kwaliteit ligbedden voor in de tuin tegen scherpe prijzen. Onder deze pagina vindt u tips en meer informatie over materiaalkeuze, weerbestendigheid en onderhoud.

Wat is het verschil tussen een chaise lounge en een ligbed?

Een chaise longue is officieel een leunstoel met een verlengd voeteneinde. Het Franse begrip betekent ‘lange stoel’ en wordt in omringende landen en ook in Nederland gebruikt voor beklede ligstoelen voor 1 persoon. Een niet-verstelbaar ligbed zal echter niet als chaise lounge worden omschreven, omdat de rug ondersteuning ontbreekt.

Wat zijn ligzakken?

Flow biedt een uniek soort ligbed in drie kleuren aan, de Flow Outshine laze. De vorm van de Flow ligzak is minder strak dan van ligbedden en heeft de zachte rondingen van een zitzak. De Flow ligzak is een aanwinst voor uw tuin, want deze is zeer onderhoudsvriendelijk en gemaakt van het beste outdoortextiel, Sunbrella. U mag de ligzak het gehele jaar buiten laten liggen.

Zijn goedkope tuin ligbedden minder goed dan dure?

Vooral bij een tuinligbed doet u er goed aan om u goed te laten adviseren. De prijsverschillen zijn groot en waarschijnlijk is een minder duur tuin ligbed net zo goed als een duurder exemplaar. De duurdere exemplaren zullen vaak wat meer klasse uitstralen, de duurste materialen hebben toegepast en duurbetaalde designers ervoor aan het werk hebben gezet.

Wat is het verschil tussen een ligbed met allweather kussens en met weerbestendige kussens?

Allweather kussens zijn meestal wat duurder dan weerbestendige kussens. De kwaliteit is over het algemeen dan ook wat beter dan die van weerbestendige kussens. Weerbestendige ligbedkussens moeten bij een regenbui naar binnen worden gehaald. All weather ligbedkussens mogen het hele jaar door buiten blijven.
[/toggle]

Geschikte materialen voor ligbedden in de tuin

U kunt ervan uitgaan dat van de aangeboden ligbedden, de meeste ligbedden 100% weerbestendig zijn. U kunt het ligbed dan het hele jaar in uw tuin laten staan. Hier volgen de meest in het oog springende eigenschappen van de topmaterialen voor ligbedden voor in de tuin:

Tuin ligbedden met teakhout

Teakhout wordt door Suns vaak gebruikt voor hun luxe platform ligbedden. Het teakhout geeft de tuin ligbedden een luxe, warme uitstraling. Teakhout heeft een natuurlijke vetlaag, die beschermt tegen weersinvloeden. Het hout is robuust en kan tegen een stootje. U zult wel in uw agenda een jaarlijkse onderhoudsbeurt moeten plannen om het teakhout in goede conditie te houden.

Tuin ligbedden met RVS frames

RVS is populair outdoormateriaal om toe te passen bij ligbedden: het is gemakkelijk te onderhouden, weerbestendig en eenvoudig te reinigen. Tevens maakt het gladde en niet-poreuze materiaal de hechting van bacteriën en schimmels moeilijk.

Tuin ligbedden met aluminium frames

Ook aluminium wordt vaak gebruikt voor de frames van ligbedden in de tuin. Het materiaal is sterk, licht in gewicht, weerbestendig en gemakkelijk te reinigen. Veel ligbedden voor in de tuin hebben een gepoedercoat aluminium frame. Het poedercoaten van aluminium zorgt voor een extra beschermende laag.

Tuin ligbedden met wicker vlechtwerk

Wicker is een geweven dikke kunststof draad. Deze kan plat, halfrond of rond zijn. Goede kwaliteit wicker wordt uitvoerig getest op de invloeden van UV- licht, alcohol, chloor, lotions en zout water. Ligbedden vervaardigd van wicker kunnen dan ook perfect worden gebruikt in de tuin.

Tuin ligbedden met Rope vlechtwerk

Rope is net als wicker een geweven kunststof draad, alleen wat minder dik. Ook heeft rope een touwachtige structuur, die verrassend zacht aanvoelt. Toch is rope zeer sterk materiaal. Ook is het gemakkelijk te reinigen, onderhoudsarm en is het weerbestendig. Ligbedden met rope vlechtwerk horen dan ook zeker thuis in een tuin.

Tuin ligbedden met Sunbrella textiel

Sunbrella is speciaal ontwikkeld voor het gebruik buitenshuis. De Sunbrella stof van het tuin ligbed is voorzien van een specifieke nabehandeling, die de hoes beschermt tegen weersinvloeden, vlekken, vetvlekken en vloeistoffen. Sunbrella is gemakkelijk te reinigen en voelt verrassend zacht aan.

Tuin ligbedden met Olefin textiel

Ook tuinligbedden met Olefin bekleding behoren tot de aanraders. Olefin kussenhoezen van een ligbed zijn water- en vuilafstotend, schimmelvrij en UV-en weerbestendig. Bovendien is de olefin stof recyclebaar.

Hulp nodig?

Twijfelt u nog of heeft u vragen over uw favoriete ligbed voor in uw tuin? Vul dan het contactformulier hieronder in. U kunt ons natuurlijk ook bellen. Wij helpen u graag.

  • loungeset kopen met ideal
  • paypal
  • Creditcard betaling
  • in3 betalen