Navigatie
  • Snelle & Gratis bezorging
  • Laagste prijs garantie
  • 99% van onze klanten beveelt ons aan
  • Familiebedrijf sinds 1955
  • 9,8/10 klanttevredenheid

Loungeset hout

U bent op zoek naar een houten loungeset voor in uw tuin of terras, maar vraagt zich wellicht af of dat wel slim is. Er is immers zoveel keus, en waar moet u op letten? We hebben direct goed nieuws voor u: loungesets die geheel of gedeeltelijk zijn gemaakt van hout, hebben vaak een warme, natuurlijke uitstraling en zijn bij Latour van zeer goede kwaliteit.

Welke soorten hout worden gebruikt voor loungesets?

Teakhout is de meest populaire houtsoort die vaak wordt gebruikt bij het vervaardigen van loungesets. Teakhout heeft een warme uitstraling en is duurzaam, weerbestendig en robuust. Daarnaast worden voor het vervaardigen van outdoormeubelen houtsoorten gebruikt als eucalyptushout, eikenhout en steigerhout.

Waarom is teakhout zo’n populaire houtsoort?

De belangrijkste kwaliteit van teakhout is dat het hout ongevoelig is voor weersinvloeden. Dat komt doordat teakhout een natuurlijke vetlaag heeft, die waterafstotend werkt. Teakhout droogt niet uit, omdat onder de vetlaag de nerven zijn gevuld met natuurlijke oliën. Deze oliën zorgen ervoor dat het hout gezond blijft en niet uitdroogt.
Andere goede outdoor eigenschappen zijn de geheel eigen, warme en stijlvolle uitstraling van het teakhout en het hout splintert nauwelijks.

Zijn houten loungemeubelen duurder dan die van ander materiaal zijn gemaakt?

Nee, doorgaans is een hardhouten outdoor tuintafel is niet duurder dan een tafel die gemaakt is van andere materialen. Vaak worden tafels samengesteld uit meerdere materialen, waarbij bijvoorbeeld een aluminium onderstel wordt gecombineerd met een teakhouten blad. Als u de meest populaire tafelbladen met elkaar vergelijkt, dan zijn HPL-bladen doorgaans het goedkoopst, daarna teakhout, vervolgens graniet en als duurste, maar ook de meest onverwoestbare materiaal (na diamant het hardst van allemaal) komt keramiek uit de bus.

Heeft mijn houten loungeset onderhoud nodig?

Omdat in verreweg de meeste loungeset met houten elementen hiervoor teakhout is gebruikt, is het antwoord ‘ja’, Als u een hekel heeft aan terugkerend jaarlijks onderhoud (of zelfs vaker), kunt u beter een loungeset kopen zonder hout. Een houten loungeset ziet er natuurlijk prachtig uit en heeft een warme uitstraling, maar het hout heeft regelmatig aandacht nodig om in goede conditie te blijven en daarmee de warme uitstraling behouden.

Houten loungeset tuin

Wie kiest voor een loungeset van hout, moet er rekening mee houden dat het hout minimaal eenmaal per jaar behandeld moet worden. Als u kiest voor teakhouten elementen in uw tuinset, dan moet u bovendien nog kiezen of u de oorspronkelijke honingkleur wilt behouden of dat u het hout wilt laten vergrijzen. Dit geldt overigens niet voor loungesets waarbij het hout al is vergrijsd in de fabriek.
Omdat het onderhoud van teakhout belangrijk is, krijgt u van ons bij aflevering van een nieuwe teakhouten loungeset een uitgebreide handleiding. Hierin leest u precies hoe u het beste met de houten elementen van uw loungeset kunt omgaan en welke mogelijkheden u heeft om het vergrijzingsproces wel of niet tegen te gaan.

Welke soorten houten loungesets zijn er?

Omdat hout inmiddels een enorm populair outdoor materiaal is, zal het u niet verbazen dat de meeste merken houten loungesets aanbieden. Hout wordt dan ook vaak gebruikt bij de vervaardiging van tafelbladen, onderstellen, salontafels, platforms en als luxe afwerking, bijvoorbeeld in armleuningen van stoelen. Enkele populaire merken die graag en veelvuldig gebruik maken van hout zijn Garden Delight, Exotan, 4 Seasons Outdoor, Taste by 4 Seasons en Suns.

Hulp nodig bij het kiezen van uw loungeset met hout?

Twijfelt u nog of heeft u vragen over de voor- en nadelen van houten loungemeubelen? Vul dan het contactformulier hieronder in. U kunt ons natuurlijk ook bellen. Wij helpen u graag.

  • loungeset kopen met ideal
  • paypal
  • Creditcard betaling
  • in3 betalen