Navigatie
  • Snelle & Gratis bezorging
  • SALE: Altijd de laagste prijs.
  • 99% van onze klanten beveelt ons aan
  • Familiebedrijf sinds 1955
  • 9,8/10 klanttevredenheid

Hoek loungeset

Maak uw tuin of terras compleet met een  loungeset met hoek

Heeft u een mooie tuin waar u graag uw vrije tijd in doorbrengt? Dan is dit een perfect moment om eens serieus na te denken over een hoek loungeset voor in uw tuin. Dit type loungeset is ideaal om de beschikbare ruimte in uw tuin of op uw terras zo optimaal mogelijk te benutten. Door de ideale hoekvorm van de set creëert u een gezellige en royale plek voor uzelf, uw vrienden en voor uw gezin.

Loungeset hoek

Loungeset met een hoek

De naam hoek loungeset zegt het al: het is een loungeset met een hoek erin. Deze hoek zal meestal 90 graden bedragen en soms bestaat de hoek loungeset uit een geheel. Vaker zult u echter modulaire hoek loungesets tegenkomen, waarbij losse elementen aan elkaar worden gekoppeld. De meeste modulaire hoek loungesets bestaan uit een linker en rechter eindelement en een hoekelement (ook wel corner genoemd). Deze modulaire hoekloungesets kunnen naar keuze worden uitgebreid met een tussenelement (ook wel center genoemd) en met een of meerdere salontafels.

Materialen tuinsets met een hoek

Het zal u niet verbazen dat ongeveer alle populaire outdoormaterialen worden toegepast bij tuinsets met een hoek. We noemen de belangrijkste materialen: aluminium, RVS, teakhout, wicker, rope en (voor de kussenhoezen) Sunbrella en Olefin. Alle materialen hebben hun eigen unieke kwaliteiten en het hangt af van uw smaak, wensen en budget wat uw uiteindelijke keus zal bepalen.
Dure materialen zijn doorgaans beter dan de goedkopere. Dit kan zich uiten in een betere weerbestendigheid, duurzaamheid of functionaliteit. Gaat u voor de beste kwaliteit, dan zult u logischerwijs in een hogere prijsklasse terechtkomen. Toch kan een minder dure set even geschikt zijn als een dure. Ons advies hierbij is simpel: leg uw wensen uitgebreid op tafel en laat u goed adviseren!

Weerbestendigheid hoek loungesets

De weerbestendigheid van een hoek loungeset hangt waarschijnlijk af van de prijs. De duurdere loungesets met een hoek kunnen waarschijnlijk het hele jaar buiten blijven staan. Bij dit soort hoeksets worden vaak weerbestendige materialen gebruikt, zoals teak, aluminium, wicker en rope.
De kussens zijn een verhaal apart, deze zullen bij de goedkopere sets waarschijnlijk bij een regenbui naar binnen moeten of worden afgedekt. De weerbestendige hoek loungesets hebben meestal kussenhoezen gemaakt van Olefin of Sunbrella. We vertellen u hieronder meer over.

Hoek loungeset met teakhout

Let even goed op als u een hoek loungeset voor in uw tuin op het oog hebt, waarin teakhout is verwerkt. Teakhout heeft veel goede eigenschappen (bijvoorbeeld een warme uitstraling en enorme weerbestendigheid), maar het materiaal is alleen geschikt als u niet terugdeinst voor jaarlijkse onderhoudsbeurten. Teakhout vergrijst namelijk op natuurlijke wijze en als u dat niet wilt, moet het hout worden behandeld. Daarnaast wordt geadviseerd om tweemaal per jaar een beschermlaag aan te brengen, waardoor het hout lang mooi blijft.

De beste kwaliteit hoek loungesets

Het allerbelangrijkste van een hoek loungeset is toch wel de kwaliteit van de kussenstof. Het gevoel dat u ervaart als u voor de eerste maal plaats neemt in de loungestoel of bank. Dat moment waarbij u contact maakt met de zachte stof, haast als fluweel, waarvan u niet had verwacht deze aan te treffen in een buitenloungemeubel. Dit klinkt wellicht zweverig, maar de duurdere en luxere modellen bieden werkelijk deze topkwaliteit stof.
Over welke stoffen hebben we het? Over Sunbrella en de betere kwaliteit Olefin. Deze materialen staan bekend om hun fluweelzachte eigenschappen, terwijl de stof daarnaast ijzersterk, kleurvast en vuil- en waterwerend is. In combinatie met sneldrogend foam zijn de kussens na een regenbui weer binnen een uur droog. Als dat geen luxe is!

Het merk Flow biedt standaard Sunbrella kussenstof aan, dus met een Flow hoek loungeset weet u dat u met een 100% weerbestendige en zeer comfortabele loungeset te maken heeft. Latour Tuinmeubelen is exclusief dealer voor dit merk. Vraag ons naar de topmodellen Flow loungesets met een hoek en u zult versteld staan van de kwaliteit.

Vragen over een hoek loungeset?

Twijfelt u nog of heeft u vragen over de (on)mogelijkheden van een bepaalde hoek loungeset? Vul dan het contactformulier hieronder in of neem telefonisch contact met ons op. Wij helpen u graag.

  • loungeset kopen met ideal
  • paypal
  • Creditcard betaling
  • Spray pay
  • in3 betalen