Bent u op zoek naar een echte eyecatcher voor in uw tuin? Met een zweefparasol verhoogt u niet alleen de uitstraling van uw favoriete loungeplek, de zweefparasol biedt ook een uitstekende bescherming tegen Uv-straling en fel zonlicht. Bij Latour Tuinmeubelen hebben we een breed assortiment zweefparasols, die we u aanbieden in diverse soorten, maten en prijsklassen.
In tegenstelling tot stokparasols, hangt bij een zweefparasol het parasoldoek vrij en bevindt de stok zich aan de zijkant van het parasoldoek in plaats van eronder. Hierdoor heeft u geen last van de stok en kunt u vrij onder het doek lopen.
De meeste zweefparasols zijn erg gebruiksvriendelijk en eenvoudig te bedienen, bijvoorbeeld via een draaimechanisme of een hendel. Ze zijn doorgaans zowel achterwaarts als zijwaarts kantelbaar en kunnen 360 graden draaien, zodat u altijd voldoende schaduw kunt creëren.
UPF staat voor ‘Ultraviolet Protection Factor’ en u kunt dit vergelijken met de beschermingsfactor van zonnebrandcrèmes: Het geeft de beschermingsgraad aan van parasoldoeken tegen Uv-straling. Een hoge UPF-waarde beschermt beter tegen de zon dan een lage UPF waarde.
Een waarde van 50+ is de hoogst mogelijke waarde. Zweefparasols met een dergelijk parasoldoek zullen maximaal 2% Uv-straling doorlaten, waardoor u optimaal bent beschermd tegen zonnestraling.
Door Uv-straling zal de stof van het zweefparasoldoek verbleken. Hoe snel dat gaat, is afhankelijk van de kwaliteit van het parasoldoek. De bestendigheid tegen verkleuring wordt uitgedrukt in ‘kleurechtheid’ of ‘lichtechtheid’. Er zijn zweefparasols waar de eerste kleurvervaging al na 20 dagen zon zichtbaar wordt, terwijl bij de betere zweefparasols pas na 700 dagen zon verkleuring zal gaan optreden. Dit is afhankelijk van het materiaal van het zweef parasoldoek, de kleur, de dikte en de manier waarop het garen is gekleurd. Als het garen tijdens de productie tot in de kern is geverfd, zal de kleur van het doek minder snel vervagen. Vezels die pas na productie gekleurd worden, zullen sneller verkleuren. Daarnaast verliezen doeken met een donkere kleur sneller hun kleur dan lichte. Ook de dikte van het zweefparasoldoek heeft invloed op de kleurechtheid. Hoe dikker het doek, hoe beter!
We zetten de meest gebruikte materialen voor zweefparasoldoeken voor u op een rijtje met daarbij de belangrijkste kenmerken:
Wij leveren bij alle zweefparasols een passende voet. Daaronder verstaan we degelijke, zware zweefparasolvoeten, die ook nog eens mooi aansluiten bij de zweefparasol. De meeste parasolvoeten die wij verkopen, zijn gemaakt van graniet. Hierdoor krijgt u zowel een mooie als functionele parasolvoet, die ervoor zorgt dat uw parasol stevig staat en niet omwaait bij windvlagen. Vaak worden wieltjes meegeleverd of zijn deze bij te bestellen. Dit is natuurlijk handig als u een zware parasolvoet van 90 kg of zelfs 120 kg wilt verplaatsen. De wieltjes zijn eenvoudig te blokkeren met remmen, waardoor de zweefparasol niet zal wegrollen bij windvlagen.
Of u nu een goedkope of dure zweefparasol gaat aanschaffen, wij adviseren om altijd een beschermhoes te gebruiken als u de parasol niet gebruikt. Zo voorkomt u niet alleen verkleuring, maar ook dat het doek onnodig vies wordt of dat er ongedierte in het doek vliegt of kruipt.
Twijfelt u nog of heeft u vragen over uw favoriete zweefparasol? Vul dan het contactformulier hieronder in. U kunt ons natuurlijk ook bellen. Wij helpen u graag.