Quick Dry Foam kussenvulling: eigenschappen + voor- en nadelen

Wanneer u kussens en tuinmeubilair gebruikt, ziet u vaak dat er Quick Dry Foam kussenvulling wordt gebruikt. In dit artikel ontdekt u wat Quick Dry Foam kussenvulling precies is, welke eigenschappen de vulling heeft en welke voor- en nadelen er aan het materiaal kleven. Tot slot tonen we u een aantal merken die Quick Dry Foam kussenvullingen gebruiken voor hun tuinmeubelen.

Wat is Quick Dry Foam kussenvulling?

Quick Dry Foam is een sneldrogende kussenvulling die vooral wordt gebruikt voor tuinmeubilair. Zoals de naam al aangeeft, heeft het materiaal vochtregulerende eigenschappen. Door de samenstelling van quick dry foam kan het niet rotten en zal er geen schimmel ontstaan. Daarnaast ventileert de kussenvulling op een prettige manier en zal Quick Dry Foam daardoor snel drogen. Quick Dry Foam wordt vaak gebruikt in combinatie met textileen, Sunbrella en Silvertex. Deze weerbestendige stoffen gaan uitstekend samen met Quick Dry Foam kussenvulling en completeren de vochtregulerende eigenschappen van het materiaal.

Eigenschappen van Quick Dry Foam kussenvulling

De naam ‘Quick Dry Foam’ zegt het eigenlijk al. De kussenvulling droogt snel op. Doordat deze kussenvulling over een open celstructuur beschikt krijgt vocht geen kans op. Op deze manier wordt schimmel en rotting voorkomen. Deze kussenvulling wordt daarom ook veelvuldig binnen de watersport en op boten gebruikt. Quick Dry Foam is gemaakt op een vormvaste manier waardoor u er zeker van kunt zijn dat het materiaal weer naar de oorspronkelijke vorm terugbeweegt.

Wanneer u voor Quick Dry Foam kiest is het belangrijk om na te kijken met welk kwaliteitsniveau u te maken heeft. Dit wordt aangeduid door middel van de dichtheid van het materiaal en maakt het mogelijk om voor een duurzame kussenvulling te gaan. Is de dichtheid te laag? Dan zal u snel wegzakken in de vulling en biedt Quick Dry Foam onvoldoende stevigheid. De dichtheid wordt aangegeven in Soortelijk Gewicht (SG). Wanneer u Quick Dry Foam van 30SG of hoger vindt is het kwaliteitsniveau in orde. Onder de 30SG is de kans groot dat er veerkracht en vorm verloren wordt. Dit is vaak het geval bij goedkopere sets.

Voor- en nadelen van Quick Dry Foam kussenvulling

Aan Quick Dry Foam kussenvulling zitten verschillende voor- en nadelen:

  • Voordelen van Quick Dry Foam kussenvulling

Het grootste voordeel van Quick Dry Foam is de scherpe prijs in combinatie met de fantastische eigenschappen van dit materiaal. Zo kunt u er zeker van zijn dat een tuinkussen van Quick Dry Foam waar voor uw geld is. Zeker als dit gecombineerd wordt met een weerbestendige stof als textileen, Sunbrella of Silvertex. Daarnaast is het materiaal duurzaam, vormvast en uiterst comfortabel. Een sunbrella loungeset is daarom een goede keuze.

Om de kans op rotting en schimmel nog verder te verkleinen is Quick Dry Foam op een antibacteriële manier behandeld. Zo kunnen bacteriën en schimmels zich niet hechten aan deze kussenvulling. Dit voorkomt vervelende geurtjes of schade.

  • Nadelen van Quick Dry Foam kussenvulling

Quick Dry Foam kan vrij zwaar zijn wanneer het voor grote kussens gebruikt wordt. Gelukkig worden de kussens aan het frame gehecht en gecombineerd met weerbestendige stoffen. Op deze manier hoeft u niet meer met tuinkussens te slepen en maakt het gewicht eigenlijk niet uit.

Bekijk alle loungesets met Quick dry foam

Quick Dry Foam kussenvulling bij verschillende merken

Door de prettige eigenschappen van Quick Dry Foam zijn er steeds meer populaire merken die met dit materiaal werken. Denk aan merken als 4 Seasons Outdoor, Triniti en Flow. Met name ook voor de grotere loungesets is het materiaal in trek. Dit heeft naast de duurzame en weerbestendige eigenschappen ook met het comfort van Quick Dry Foam te maken. U kunt heerlijk in deze kussenvulling wegzakken en tegelijk ook voldoende ondersteuning voor uw lichaam ervaren.

Alternatieven voor Quick Dry Foam

Alternatieven voor Quick Dry Foam zijn er nauwelijks. Dit heeft te maken met de onverwoestbare werking van dit materiaal, het hoge comfort en de aantrekkelijke prijs waarvoor de kussenvulling geproduceerd wordt. Uiteraard kan er wel van alles met het frame en de gekozen stof gedaan worden. Met name de toonaangevende merken als Exotan, 4 Seasons Outdoor en Triniti zijn er goed in dit perfect in balans te brengen. Ook bijvoorbeeld het merk Flow combineert vaak Sunbrella met Quick Dry Foam. Wat eigenlijk de best denkbare combinatie is.