Tuinkussens die waterbestendig zijn: alles wat u moet weten

Het weer verandert continu, zeker in Nederland is dit het geval. Op het ene moment schijnt de zon volop en op het andere moment kan het hard regenen. Wanneer u lekker buiten zit is dit waterbestendige kussensnatuurlijk uitermate vervelend! In dat geval bent u namelijk genoodzaakt om de kussens binnen te brengen. Is het gestopt met regenen en schijnt de zon weer? Dan moet u uw tuinkussens opnieuw op het tuinmeubilair plaatsen en kunt u dan pas gaan zitten.

Fabrikanten van tuinmeubilair waren op de hoogte van dit ongemak en kwamen met allerlei verschillende oplossingen. Eerst ging het om zeer gladde en op plastic lijkende kussens, later werden er ook kussens ontworpen die op textiel lijken. Weerbestendige kussens worden ook wel all weather kussens genoemd, in dit artikel laten we merken zien die deze technologie gebruiken. We laten u ook zien wat weerbestendige kussens precies zijn. Wanneer u zulke kussens koopt, hoeft u nooit meer uw kussens op te bergen.

Werking van all weather of weerbestendige kussens

All weather kussens bestaan er in verschillende varianten, de gelijkenis van deze kussens zit hem in de waterafstotende werking van het textiel en het gebruik van foam wat tegen weersinvloeden bestendig is. Sunbrella textiel is hier de topper in. Sunbrella is de krachtpatser onder de outdoor textiel. Het heeft zich al zo’n 40 jaar bewezen in de watersport. Wat Sunbrella bijzonder maakt is de kleuring van de acryldraad tot in de kern van de draad. Dit maakt de draad volledig kleurvast. Daarnaast krijgt Sunbrella tijdens het productieproces een afstotende coating, waardoor het vuil- en waterafstotend is. De coating zorgt er ook voor dat u bijna alle vlekken ( bijvoorbeeld van rode wijn) van het textiel kunt poetsen. Met Sunbrella kussens hoeft u nooit meer met kussens te sjouwen, u laat ze simpelweg het gehele jaar door buiten liggen.

Bekijk Sunbrella Loungesets

4 Seasons Outdoor en all weather kussens

Bij Latour Tuinmeubelen vindt u tuinmeubilair met allerlei verschillende kussens, de bekendste kussens zijn van 4 Seasons Outdoor. 4 Seasons Outdoor is in Nederland het meest toonaangevende merk wanneer het om tuinmeubilair gaat. 4 Seasons Outdoor is zeer innovatief als het om tuinmeubelen gaat en is daardoor ook als één van de eerste merken met weerbestendige kussens gekomen. Doordat de kussens bewezen effectief zijn weet u zeker dat water geen schade toebrengt.

Daarnaast zijn deze kussens uiterst comfortabel en stevig. De weerbestendige kussens van 4 Seasons Outdoor ondersteunen de rug, verhogen het zitcomfort en zijn uiterst duurzaam. 4 Seasons kussens worden gemaakt van Olefin. Olefin zorgt ervoor dat de kussens als all weater gekwalificeert kunnen worden. Om dit kracht bij te zitten wordt er 5 jaar garantie op de producten van 4 Seasons Outdoor gegeven.

Onderhoud 4 Seasons Outdoor all weather kussens

De all weather kussens van 4 Seasons Outdoor hoeft u niet te onderhouden. Uiteraard kunnen de kussens wel vies worden! Op dat moment raden we u aan de kussens met lauw water schoon te maken. Zo weet u zeker dat schoonmaakmiddelen geen vat op het materiaal zullen krijgen.

Wilt u de levensduur van uw kussens verlengen? Berg uw kussens dan op wanneer u deze langdurig niet gebruikt. Zo krijgt zure regen en uv-licht minder vat op het materiaal en doet u er langer mee. Wilt u uw all weather kussens altijd buiten laten liggen? Dan kan dit zeker de eerste jaren geen kwaad, u zal nauwelijks sporen van slijtage zien.

All weather / weerbestendige kussens kopen

Weerbestendige kussens worden meestal niet los aangekocht. Over het algemeen worden all weather kussens in combinatie met lounge- of tuinsets gekocht. Doordat er sprake is van kussens die bij uw tuinmeubilair passen sluit het naadloos op de betreffende set aan.

Weerbestendig tuinmeubilair bestellen bij Latour Tuinmeubelen

U vind weerbestendig kussens bij populaire merken als 4 Seasons Outdoor, Flow, Exotan en Suns. Doordat men steeds liever voor weerbestendige loungesets kiest worden er bij deze merken standaard all weather kussens meegeleverd. Op de meeste merken zit 2 to 5 jaar garantie, per merk kunt u zien waarvan er precies sprake is.

Per merk kan er veel verschil zijn hoe de all weather kussens aanvoelen. Niet alleen de hardheid van de kussens zelf, maar ook het gebruikte textiel is per merk verschillend. De verschillende textielsoorten voelen allemaal anders aan. Het ene textiel neigt naar plastic, een voorbeeld hiervan is Silvertex. Ander outdoor textiel voelt aan zoals uw binnenmeubelen. Voorbeelden hiervan zijn Sunbrella en Olefin.

Bekijk waterbestendige loungesets

Wilt u ons tuinmeubilair graag eens van dichtbij bekijken? Dan nodigen wij u graag uit in onze showroom in Lith, Noord-Brabant. In onze webwinkel kunt u ons volledige assortiment bekijken! Wilt u direct persoonlijk met ons in contact komen? Bereik ons dan telefonisch of per e-mail. Via 0412481426 of info@latour-lith.nl.