Navigatie
  • Snelle & Gratis bezorging
  • SALE: Altijd de laagste prijs.
  • 99% van onze klanten beveelt ons aan
  • Familiebedrijf sinds 1955
  • 9,8/10 klanttevredenheid

Teak tuinmeubelen

Teak tuinmeubelen worden steeds populairder. Tuinmeubelen van teakhout zijn een verrijking voor iedere tuin. Door de warme en natuurlijke uitstraling zorgen teak tuinmeubelen voor warmte en gezelligheid. Teakhout is ook nog eens duurzaam, robuust en 100% weerbestendig. Op deze pagina vindt u ons aanbod teak tuinmeubelen en geven we u tips en achtergrondinformatie.

Welke soorten teak tuinmeubelen zijn er?

Er zijn diverse soorten teak tuinmeubelen. Het meest bekend zijn teakhouten tuintafels, teak salontafels en teak tuinbanken. Daarnaast wordt teak ook vaak toegepast in loungesets, stoelen en banken. Bij dit soort teak tuinmeubelen fungeert het teak als frame, armleuning, stoelpoot of extra platform.

Onderhoud teak tuinmeubelen

Teak tuinmeubelen hebben jaarlijks een onderhoudsbeurt nodig om in goede conditie te blijven. Door het hout 1x per jaar goed te reinigen en vervolgens te behandelen met een speciaal middel blijft uw teak tuimeubel in topconditie.

Teak tuinmeubelen laten vergrijzen

Teak tuinmeubelen vergrijzen vanzelf, dit is een natuurlijk proces en een reactie van het kalk wat in het hout zit op zuurstof en zonlicht. Als u de warme bruine kleur van het teakhout wilt behouden, kunt u het hout jaarlijks behandelen met een teakhout beschermer (Teak Protector). Als u het vergrijzingsproces wilt versnellen, kunt u een speciaal middel (Instant Grey) aanbrengen.

Lees meer in ons blog ‘Teakhout wel of niet laten vergrijzen

[/toggle]

Met welke materialen worden teak tuinmeubelen gecombineerd?

Teak tuinmeubelen bestaan meestal uit een combinatie van teak met andere materialen. Dit is vooral logisch bij stoelen en (hoek)banken, omdat hout natuurlijk niet geschikt is om er langdurig en comfortabel op te zitten. Daarom worden teak tuinmeubelen vaak gecombineerd met kussens en zachtere materialen zoals rope en textileen. 100% teak tuinmeubelen zijn dan ook vrijwel altijd teak tuinmeubelen zonder zitfunctie, zoals een teak tuin- of salontafel.

Teak accessoires: Ideaal om te combineren met uw teak tuinmeubelen

Teak accessoires, zoals buitenlampen met een teak standaard en/of frame, doen het uitstekend in combinatie met een teakhouten tuininrichting. Uw teak tuinmeubelen zullen samen met de teak accessoires uw tuin of terras een aangename, natuurlijke uitstraling geven.

  • loungeset kopen met ideal
  • paypal
  • Creditcard betaling
  • Spray pay
  • in3 betalen