Navigatie
 • Snelle & Gratis bezorging
 • SALE: Altijd de laagste prijs.
 • 99% van onze klanten beveelt ons aan
 • Familiebedrijf sinds 1955
 • 9,8/10 klanttevredenheid

Weerbestendige tuinmeubelen

Tuinmeubelen geschikt voor alle seizoenen

Als de zon schijnt met een aangenaam temperatuurtje erbij is het natuurlijk geweldig om volop in uw tuin te genieten. Heerlijk relaxen in uw comfortabele zetel met een drankje erbij. Maar helaas kennen we ook barre, koude en gure tijden, waarin het beter is om de beschutting van uw woonkamer op te zoeken. Wat doet u in de winterperiode met uw kostbare tuinmeubelen? Naar binnen halen, afdekken of onbezorgd buiten laten staan?

Het antwoord op die vraag is afhankelijk van de kwaliteit en samenstelling van uw tuinset. Heeft u een volledig weerbestendige tuinset? Laat de meubelen dan met een gerust hart 12 maanden per jaar buiten staan. Daar is dit soort tuinmeubelen immers voor gemaakt en de toegepaste materialen zijn daarvoor speciaal geselecteerd. Uw tuinmeubelen zullen er niet onder lijden.

Wat zijn weerbestendige tuinmeubelen?

Weerbestendige tuinmeubelen zijn bestand tegen alle weersinvloeden, zoals regen, hagel, harde wind, vorst, maar ook tegen hitte en Uv-straling. Verkopers zullen informatie over de weerbestendigheid van hun tuinmeubelen altijd vermelden, omdat die een belangrijke rol speelt bij de overweging tot aanschaf. U kunt er overigens van uitgaan dat de meeste frames en tafels van de duurdere tuinmeubelen volledig weerbestendig zijn. De kwaliteit van de kussens verschilt echter nogal en is daarom meestal bepalend voor de uiteindelijke weerbestendigheid van een tuinmeubel.

Welke tuinmeubelen zijn weerbestendig?

Weerbestendige tuinmeubelen zijn vervaardigd van materialen die ongevoelig zijn voor weersinvloeden. Dit zijn de meest populaire:

 • Olefin, Sunproof, Sunbrella – Dit zijn de toppers als het gaat om 100% weerbestendig buitentextiel. Kussens bekleed met een van deze stoffen zijn comfortabel, onderhoudsvriendelijk, kleurecht, vuil- en waterbestendig en bestand tegen schimmel. Als de kussens daarnaast zijn gevuld met een sneldrogende vulling, dan zijn deze na een regenbui weer binnen een paar uur droog.
 • Gepoedercoat aluminium – Veel weerbestendige loungesets, stoelen en tafels hebben een gepoedercoat aluminium frame. Aluminium is licht in gewicht, duurzaam en gemakkelijk te onderhouden.
 • RVS (roest vast staal) – Ook RVS wordt vaak gebruikt bij weerbestendige tuinmeubelen. RVS is ijzersterk, ziet er stijlvol uit en is erg populair bij ontwerpers van de meer luxueuze designmeubelen.
 • Rope en wicker – Rope en wicker zijn ongevoelig voor weersinvloeden. Beide materialen vinden we vaak terug in tuinmeubelen met fraai ambachtelijk vlechtwerk.
 • Textileen – Deze stof leent zich uitermate goed voor het bekleden van ligbedden, stapelbare stoelen en klapstoelen. Textileen is sterk, onderhoudsvriendelijk en niet gevoelig voor weersomstandigheden.
 • Teakhout – Teak is een robuuste houtsoort met een warme honingkleur. Doordat het een vettige houtsoort is, hebben regenwater en andere weersinvloeden geen invloed op het hout. Teak moet wel ieder jaar worden behandeld om het in goede conditie te houden.
 • Graniet, HPL, keramiek – Van deze materialen worden vaak tafelbladen van tuintafels gemaakt. Alle drie zijn ze volledig weerbestendig en gemakkelijk te onderhouden.

Weerbestendige tuinmeubelen, maar toch liever toch droog opbergen in de winter?

Zoals eerder aangegeven, kunt u uw weerbestendige tuinmeubelen gerust het hele jaar buiten laten staan. Als u aan het begin van het nieuwe seizoen de meubels schoonmaakt met een sopje van lauwwarm water en zachte zeep en naspoelt met schoon water, zullen deze er weer als nieuw uitzien.

Losse kussens kunt u buiten het seizoen ook droog opbergen, zeker als u voldoende bergruimte heeft. U voorkomt daarmee dat er vuil en vlekken ontstaan (bijvoorbeeld vogelpoep) en eventuele beschadigingen door rondvliegende takken bij een storm. Goede buitenkussens zijn ook bestand tegen vorst en kunt u in de winterperiode ook buiten droog opbergen in een opberg box.

Een andere mogelijkheid om uw tuinmeubelen af te dekken, is met een beschermhoes. Gebruik hiervoor geen plastic zeil, maar een speciale ademende beschermhoes, zodat schimmelvorming geen kans krijgt.

Heeft u nog vragen over weerbestendige tuinmeubelen?

Bent u op zoek naar goede weerbestendige tuinmeubelen, maar twijfelt u nog of heeft u specifieke vragen? Neem dan contact met ons op. Wij helpen u graag met een eerlijk en deskundig advies, zodat u niet voor verrassingen komt te staan.

 • loungeset kopen met ideal
 • paypal
 • Creditcard betaling
 • Spray pay
 • in3 betalen