Wat zijn de beste tuinmeubelen?

In dit blog gaan we dieper in op de vraag wat nu precies de beste tuinmeubelen zijn. Als tuinmeubelspecialist krijgen we deze vraag regelmatig van onze klanten te horen. Het antwoord op deze vraag is afhankelijk van uw wensen, uw budget en natuurlijk naar welk soort tuinmeubel u op zoek bent.

Voor een zeer belangrijk deel zijn de beste tuinmeubelen gemaakt van de beste outdoor materialen. Daarnaast is het vakmanschap van de tuinmeubelmaker en de service en garantie van de leverancier van belang. Ook is de weerbestendigheid en duurzaamheid van de tuinmeubelen een belangrijke factor. En tot slot moet het design aansluiten bij uw wensen. Als al deze zaken in orde zijn, dan is het alleen nog afhankelijk van uw budget of u de tuinmeubelen ook kunt aanschaffen.

Wat is het beste materiaal voor tuinmeubelen?

Suns Pesaro loungeset camel sandTuinmeubilair wordt doorlopend blootgesteld aan weersomstandigheden zoals fel zonlicht, wind en diverse soorten neerslag, waardoor het belangrijk is dat ze zijn vervaardigd van duurzame en robuuste materialen die deze omstandigheden kunnen weerstaan. Daarom doet u er goed aan om alleen het allerbeste outdoor materiaal te kiezen voor uw tuinmeubelen. Hierbij geldt vaak ‘goedkoop = duurkoop’, dus als een tuin- of loungeset extreem laag geprijsd is, dan moet u goed opletten en onderzoeken wat de reden is. Als er bijvoorbeeld plaats gemaakt moet worden voor de nieuwe collectie, zijn dit soort koopjes echter wel betrouwbaar én een echte aanrader. Doe dat liefst wel bij een officiële dealer en check de garantie en servicevoorwaarden.

De beste materialen voor tuinmeubelen kunnen we onderverdelen in materialen voor frames, onderstellen en tafelbladen, voor kussenstoffen en voor vlechtwerk.

 De beste materialen voor frames en onderstellen zijn:

 • Aluminium
 • RVS
 • Teakhout
 • Graniet

De beste materialen voor tafelbladen zijn:

 • Teakhout
 • Keramiek
 • Gehard glas
 • HPL
 • Graniet

De beste materialen voor outdoor kussenstof zijn:

 • Sunbrella
 • Olefin
 • Sunproof

De beste materialen voor outdoor vlechtwerk zijn:

 • Wicker
 • Rope

Wat is een goed merk tuinmeubelen?

De beste Nederlandse tuinmeubelmerken zijn Flow, Suns en 4 Seasons Outdoor (met dochter Taste by 4 Seasons). Bij Latour Tuinmeubelen vindt u in onze showroom in Lith een mooie collectie van al deze topmerken. Nergens in Nederland vindt u zoveel modellen van Flow Tuinmeubelen bij elkaar.

Welke tuinmeubelen kunnen buiten blijven staan?

Of een tuinmeubel buiten kan blijven staan, is afhankelijk van de toegepaste materialen. De kwaliteit kussenstof geeft daarbij vaak de doorslag. Is de kussenbekleding gemaakt van Sunbrella, Sunproof of Olefin? Dan kunt u ervan uitgaan dat de tuinmeubelen buiten kunnen blijven. Als dat niet het geval is, kunt u de kussens beter droog opbergen als u deze niet gebruikt.

Lees ook:

Wat is het verschil tussen Sunproof en Sunbrella?
Kan een loungeset buiten blijven staan?
Kunnen Sunbrella kussens buiten blijven liggen?

Kunnen tuinmeubelen tegen regen?

Nederland is een waterland en een fikse regenbui hoort bij het Nederlandse klimaat. Tuinmeubelen moeten dus tegen regen kunnen. Gelukkig zijn vrijwel al onze tuinmeubelen 100% regenbestendig. Als u op zoek bent naar de beste regenbestendige tuinmeubelen, dan raden we u aan om onze Flow tuinmeubelen eens te komen bekijken. Deze worden standaard voorzien van Sunbrella kussenhoezen en de kussens zijn gevuld met Quick Dry Foam. Na een regenbui zijn de kussens van Flow tuinmeubelen uiterlijk na 2 uur in de zon weer geschikt om te gebruiken. Niet verkeerd toch in ons landje met het onvoorspelbare weer!

Bekijk bijvoorbeeld de Flow Square Straight hoekbank maar eens.