Kunnen Sunbrella kussens buiten blijven liggen?

Heerlijk verblijven in de buitenlucht, dat is toch waar het in het loungeseizoen allemaal om draait. En bij het loungen spelen naast een aangename omgeving en het weer ook geschikte tuinmeubelen een belangrijke rol. En kussens zijn weer het belangrijkste onderdeel van het meubel, dus wie verstandig is, kiest voor kwaliteit: Sunbrella.

Nummer 1 outdoor textiel

Sunbrella is de nummer 1 als het gaat om comfortabel en duurzaam outdoor textiel:

  • Sunbrella kussens zijn ijzersterk, maar voelen aangenaam zacht en comfortabel aan.
  • Sunbrella kussens mogen het hele jaar buiten blijven liggen.
  • De kussens zijn na een regenbui in een mum van tijd droog.
  • Sunbrella kussens zijn water- en vuilafstotend en gemakkelijk te reinigen.
  • Heeft u Sunbrella kussens met Quick of Fast dry foam kussenvulling? Dan zal het regenwater vanzelf uit de kussens lopen, waardoor deze snel weer droog zijn.

Beschermen tegen regen

Sunbrella kussens zijn bestand tegen vocht, schimmel en verkleuring. Over het algemeen hebben Sunbrella kussens een extra vochtwerende coating, waardoor de regendruppels er tijdens een bui vanaf rollen. Na de bui schudt of veegt u het overtollige water eraf, zodat de kussens snel weer droog zijn. U kunt de kussens ook afdekken of droog opslaan tijdens een bui, dan kunt u nog sneller weer genieten van het zonnetje, na regen komt immers zonneschijn.

Flow Syra Loungeset Ibiza Style Graumel chalk detail

Houd uw Sunbrella kussens schoon

Houd uw Sunbrella kussens schoon door pollen, dennennaalden, vogelpoep en ongedierte dat in de naden terechtkomt, regelmatig daaruit te verwijderen. Verwijder gemorst voedsel of drank onmiddellijk met lauwwarm water, want dit kan vlekken veroorzaken en ongedierte aantrekken. Als er toch een vlek ontstaat, kunt u deze verwijderen met een sopje van zachte zeep en lauw water. Laat het even intrekken, wrijf vervolgens over de vlek met een spons of een zachte borstel en spoel het kussen daarna af met schoon water. Heeft u afritsbare kussenhoezen? Dan kunt u de hoezen met de hand wassen met zachte zeep en lauw water.

Hoe zit het met schimmel en Sunbrella kussens?

Hoewel Sunbrella textiel schimmelbestendig is, geldt dat niet voor opgehoopt vuil op de stof. Daar kan zeker schimmel ontstaan. Reinig schimmelaanslag met een oplossing van bleekmiddel, vloeibare zeep en lauwwarm water. Hierna goed afspoelen met schoon water en de stof in de buitenlucht laten drogen.

Sunbrella kussens opslaan

Kussens met Sunbrella hoezen en bekleding mogen het gehele jaar buiten blijven liggen. Toch is het raadzaam om buiten het loungeseizoen Sunbrella kussens en bekleding op te slaan of af te dekken. Weersinvloeden en ongedierte hebben dan geen grip op uw kussens. Plastic folie lijkt een snelle en gemakkelijke oplossing, maar als u de kussens te strak inpakt, kan er geen luchtstroom bij met als gevolg dat er schimmel kan ontstaan. Speciale hoezen voor tuinmeubels hebben openingen die lucht binnenlaten en tegelijkertijd vuil, vocht en ongedierte buiten houden. Bewaar Sunbrella kussens bij opslag in geschikte hoezen in een droge omgeving, zoals een zolder of berging.

Door deze relatief snelle en eenvoudige stappen te nemen, behoudt u de oorspronkelijke kwaliteit van uw Sunbrella kussens en verlengt u de levensduur ervan, zodat u nog lang plezier van de kussens zult hebben.

Waar vind ik tuinmeubelen met Sunbrella kussens?

Bij Latour tuinmeubelen bieden we diverse tuinmeubelen aan met Sunbrella kussens. Het merk Flow biedt standaard Sunbrella kussens en bekleding aan in hun assortiment. Als u kiest voor een tuinmeubel van Flow, dan bent u verzekerd van de beste kwaliteit outdoortextiel: Sunbrella.