Wat is de beste all weather loungeset?

Als u niet op zoek bent naar zomaar een loungeset, maar naar de beste all weather loungeset van Nederland, waar moet u dan beginnen? Nou, bij dit blog bijvoorbeeld, want we gaan op deze pagina vertellen wat volgens ons de beste all weather loungesets zijn en waarom.

Flow Emerald hoekbank graumel chalk

Wat is een all weather loungeset?

Een all weather loungeset kan en mag het hele jaar buiten blijven staan, zonder dat er bovenmatige kwaliteitsverlies optreedt. Dus ongeacht of de loungeset uren in een brandende zon of dagen achtereen in de regen staat, de kwaliteit van de loungeset blijft op niveau. En is de set na een regenbui met woestijnzand vuil? Dan is de oplossing simpel: een wasbeurtje met een sopje van zachte zeep en lauwwarm water en de set ziet er weer uit als nieuw.

Wat zijn de eigenschappen van een goede all weather loungeset?

Een goede all weather loungeset heeft de volgende eigenschappen:

 • De set is ongevoelig voor de invloed van zonlicht (Uv-straling), regen, sneeuw en hagel
 • De kussens zijn water- en vuilwerend
 • De kussens zijn gevuld met sneldrogend foam
 • U hoeft de set niet af te dekken of te beschermen voor barre weersomstandigheden
 • De gehele set is duurzaam, onderhoudsvriendelijk (gemakkelijk schoon te houden) en ijzersterk
 • De loungeset is ‘zwembad proof’ (chloorbestendig)

Wat is onze Top-5 van beste all weather loungesets?

Dit zijn onze favorieten als het gaat om de beste all weather loungeset:

 1. Flow Cube loungebank
  De Flow Cube loungebank is een van onze meest populaire lounge modellen. De bank heeft een modern en strak design en biedt perfect zitcomfort.
 2. Flow Square loungebank
  De Flow Square loungebank is geliefd bij een breed publiek. Ook bij jonge gezinnen en liefhebbers van huisdieren. De comfortabele kussens hebben namelijk afritsbare en uitwasbare hoezen.
 3. Flow Sane loungebank
  De Flow Sane loungebank biedt alle ruimte en heeft een luxe uitstraling, mede door de extra brede armleuningen. Het zitcomfort kunnen we gerust fenomenaal noemen.
 4. Flow Club loungebank
  De Flow Club loungebank heeft een aansprekend trendy design en valt op door de strakke contouren. De kwaliteit van de Sunbrella bekleding draagt ongetwijfeld bij aan het succes van de Club loungebank.
 5. Flow Easey sofa set
  De Flow Easey sofa set mag zeker niet in de Top-5 ontbreken. De Easey sofa en stoelen hebben een eigentijds ontwerp en de royale, dikke kussens bieden heerlijk zitcomfort.

Welke materialen worden gebruikt voor de all weather loungesets van Flow?

U merkt dat we fan zijn van het tuinmeubelmerk Flow. De loungesets van Flow hebben niet alleen een prachtig design, ze bieden ook fantastisch zitcomfort en zijn vervaardigd van de beste outdoor materialen die er zijn. We zetten ze voor u op een rijtje:

 1. Sunbrella

De kussens van Flow loungesets zijn bekleed met Sunbrella. Sunbrella is het beste outdoor textiel wat we kennen. Het materiaal voelt zijdezacht aan, u zult dan ook versteld staan als u op een van onze Flow loungesets plaatsneemt in onze showroom. ‘Is dit een bank voor buiten? Ik wil ‘m ook wel in mijn huiskamer’ horen we regelmatig van onze klanten die voor het eerst in contact komen met deze stof.

Sunbrella is niet alleen zacht, maar ook ongevoelig voor Uv-straling (kleurvast). Ook is de stof water- en vuilwerend, schimmelbestendig en duurzaam. Een laatste voordeel van Sunbrella is dat de stof koel blijft, zelfs op een snikhete dag in de volle zon.

 1. Quick Dry Foam

Alle loungesets van Flow zijn uitgevoerd met Quick Dry Foam kussenvulling. Dit materiaal heeft een open structuur, waardoor water snel wordt afgevoerd via de onderzijde van het kussen. Na een regenbui zijn de kussens in de zon na ongeveer 1,5 uur weer droog en kunt u weer heerlijk genieten van uw loungeset.

 1. Aluminium

De frames van Flow loungesets zijn vervaardigd van aluminium. De zichtbare delen hebben bovendien een extra laag poedercoating gekregen ter bescherming. Aluminium is bij uitstek ideaal voor gebruik bij tuinmeubelen, omdat het materiaal niet gevoelig is voor water en dus niet zal gaan roesten. Ook is het materiaal duurzaam, robuust én licht in gewicht. De algemene levensverwachting voor aluminium is maar liefst 40 jaar.

Ook doet u het milieu een plezier door een Flow loungeset te kopen: zowel Sunbrella als aluminium zijn perfect recyclebaar.

Waarom zijn de kussens zo belangrijk voor een all weather loungeset?

Het verschil tussen een zeer goede en iets minder goede all weather loungeset is vrijwel altijd de kwaliteit van de loungekussens. Bij de beoordeling van een loungeset is het dan ook verstandig om de kwaliteit en eigenschappen van de kussens te beoordelen. Sunbrella is wat dat betreft de allerbeste buitenstof. Andere materialen zijn wellicht ook 100% weerbestendig, maar deze zullen nooit zo zijdezacht aanvoelen als Sunbrella. En uw huid zal veelvuldig in contact komen met de stof van uw loungeset, des te belangrijker dat dit een goed gevoel geeft!

Lees meer in ons Blog Welke buitenstof kies ik voor mijn loungeset?