Waarom is Sunbrella zo goed?

De kracht van Sunbrella® Stof

Als u op zoek bent naar een nieuwe loungeset, zult u waarschijnlijk veel lezen of horen over Sunbrellastof. En daar is een goede reden voor, de stof is namelijk uitermate geschikt voor het gebruik in loungesets. Daar gaan we u meer over vertellen, maar eerst gaan we terug naar de beginperiode van Sunbrella.

Aan het einde van de vorige eeuw werd Sunbrellastof voor het eerst toegepast als alternatief voor katoen bij de productie van luifels en tenten. Daarna werden de unieke kwaliteiten van de Sunbrellastof in snel tempo ontdekt door uiteenlopende branches en werd de stof steeds vaker toegepast in allerlei binnen en buitenproducten. Ook de tuinmeubelenbranche ontdekte de kracht van Sunbrellastof als outdoormateriaal.

Waarom is Sunbrella zo populair bij outdoorproducten?

Voordat u beslist of u kiest voor een loungeset met Sunbrella stof, zult u natuurlijk willen weten waarom dit materiaal zo goed is. Daarom hebben we hier de belangrijkste kwaliteiten van Sunbrella voor u op een rijtje gezet:

1. Sunbrellastof verkleurt niet

Dit is waarschijnlijk een van de belangrijkste redenen om voor Sunbrellastof te kiezen. Sunbrella behoudt jarenlang zijn kleur. Dit komt doordat de stof wordt geweven met tot in de kern geverfde acrylvezels. Bij de meeste andere stoffen wordt alleen het oppervlak geverfd. Als u voor een loungeset met Sunbrellastof kiest, bent u ervan verzekerd dat uw kussens niet zullen verkleuren door bijvoorbeeld temperatuursinvloeden, UV-straling en weersinvloeden. Bij normaal gebruik zal uw loungeset dan ook jarenlang zijn oorspronkelijke uitstraling behouden, zonder dat deze tekenen van veroudering zal vertonen.

2. Water en schimmelbestendig

Een andere belangrijke reden om voor Sunbrella te kiezen, is dat het materiaal waterafstotend is en bestand tegen schimmels. Doordat Sunbrellastof wordt geweven met acrylvezels (kunststof), absorbeert het minder snel water en is het bovendien vuilwerend. Door deze eigenschappen kunt u uw Sunbrella loungeset gerust een langere periode buiten laten staan, zelfs in weer en wind.

Ook al is de stof bestand tegen schimmels, toch is het raadzaam om de Sunbrellastof eerst te reinigen voordat u de kussens voor langere tijd opslaat. Door opgehoopt vuil kan er namelijk toch schimmelvorming optreden. En dat is iets lastiger te verwijderen dan normaal vuil. Door uw loungeset regelmatig schoon te maken met lauwwarm water en milde zeep houdt u uw meubel in topconditie en zo voorkomt u dat u te maken krijgt met hardnekkige vlekken.

3. Veel mogelijkheden in kleuren en patronen

Een ander sterk punt is dat Sunbrella stoffen verkrijgbaar zijn in allerlei prachtige kleuren en patronen. Er is geen loungeset te vinden waar geen bijpassend Sunbrellakussen bij kan worden gemaakt. Er zijn zoveel mogelijkheden in kleur, structuur en design, dat ontwerpers er helemaal op los gaan.

Sunbrella kussens

Grote kans dus dat u een Sunbrella loungeset kunt vinden die perfect past bij uw behoeften en smaak. Misschien zijn er zelfs te veel geschikte sets, waardoor kiezen lastig wordt. Maar vaak is er toch een duidelijke winnaar en zult u zeer tevreden zijn met uw uiteindelijke beslissing.

4. Gemakkelijk te reinigen

Schoonmaakklusjes behoren voor de meeste mensen tot de minder aangename zaken in het leven. Als u ook tot deze groep behoort, zult u vast een fan zijn van Sunbrellastof. Het materiaal is water- en vuilafstotend en gemakkelijk te reinigen. Een emmertje lauwwarm water en groene zeep en uw set is weer stralend schoon. Hierdoor zijn loungemeubelen met Sunbrellakussens een perfecte keuze voor gezinnen met kinderen en huisdieren.

Lees hier meer over het reinigen van Sunbrella

5. Milieu

Sunbrellastof is gemaakt van acryl. Ool al staat deze stof niet bekend als milieuvriendelijk materiaal, toch is Sunbrella erin geslaagd om de milieu-impact van de stof te verminderen.
Allereerst is de water- en energieverspilling tijdens het fabricageproces minimaal. En omdat Sunbrella-stoffen duurzamer zijn dan andere stoffen, worden ze pas na vele jaren onbruikbaar. Op dat moment komen de stoffen in aanmerking voor het eigen recycleprogramma van Sunbrella. Gebruikte Sunbrella-stoffen worden daarbij verwerkt tot andere industriële materialen.

6. Sunbrella gaat jarenlang mee

Door het unieke productieproces zijn Sunbrellastoffen zijn zeer duurzaam. Met de juiste zorg heeft een Sunbrellakussen een geschatte levensduur van 10 jaar bij normale omstandigheden en onafgebroken buitengebruik. Geen aanrader dus voor mensen die ieder jaar hun terrasmeubilair willen vervangen.

7. En last but not least: is Sunbrella stof comfortabel?

We bewaren het belangrijkste voor het laatst. Want het is fijn dat uw loungemeubel onverwoestbaar is en het hele jaar door buiten kan blijven staan, maar wat heeft u daaraan als uw loungeset aanvoelt als een spijkerbed?

Sunbrellastoffen zijn ontworpen met het oog op comfort, flexibiliteit en design. U zult begrijpen dat Sunbrellastof die is toegepast in een zeewaardig jacht aan andere eisen moet voldoen dan de stof die is gebruikt voor uw loungebank. Door de vele toepassingsmogelijkheden van Sunbrella blinkt het materiaal op uiteenlopende vlakken uit en zijn er ook vele soorten comfortabele Sunbrella voorradig voor loungesets. Deze variëren van zacht en comfortabel tot extreem zacht en super comfortabel.

Over smaak valt niet te twisten en de beste manier om te ontdekken welke Sunbrellastof u het beste bevalt, is een bezoek aan onze showroom zeker aan te raden. Onze specialisten op het gebied van tuinmeubilair kunnen u dan alles vertellen over de Sunbrellastof en niet onbelangrijk: u kunt alle loungesets op uw gemak uitproberen.