Waar moet ik op letten bij de aankoop van tuinmeubelen?

Wanneer u op het punt staat tuinmeubilair aan te kopen zijn er een aantal zaken om op te letten. Vaak wordt er naar een compromis tussen prijs, kwaliteit en uitstraling gezocht. In dit artikel bespreken we een aantal tips om kiezen eenvoudiger te maken. Zo achterhaalt u welk tuinmeubilair het best bij u past en is de kans op een bevredigende aankoop het grootst. Op deze manier kunt u met vrienden en familie heerlijk van de zon genieten.

Tuinmeubilair en designtuinmeubelen aankopen

Design wordt steeds belangrijker en ook voor in de tuin. Uw tuinmeubilair moet lekker zitten en er het liefst ook strak uitzien. Wat betreft vormgeving en kleur kunt u met tuinmeubilair dan ook steeds meer kanten op.

Vaak trekt men de stijl van binnen door naar buiten of wordt het design op de tuin afgestemd. Afhankelijk van de positie van het terras is het terras vaak een verlengstuk van de woonkamer. Een plaats waar u tijd met vrienden en familie spendeert.

 

Kwaliteit en gebruik tuinmeubilair

Vraagt u zich af wat de beste tuinmeubelen zijn? Dan is het lastig daar een eenduidig antwoord op te geven. Wij raden u aan de volgende tips mee te nemen en op basis daarvan te kiezen:

  • Uitgangspunt voor aankoop en gebruik

Voor we over de kwaliteit van tuinmeubilair nadenken gaan we eerst in op een aantal logische vragen. Denk bijvoorbeeld na over het budget dat u aan uw tuinmeubilair wilt besteden en hoeveel zitplekken u nodig heeft. Wilt u gedurende de komende jaren van kwalitatief tuinmeubilair genieten of is uw tuinmeubilair slechts tijdelijk? Een voordelig tuinset van de bouwmarkt gaat vaak niet langer dan twee of drie jaar en raakt snel beschadigd door weersinvloeden of gewoonweg door het gebruik.

Wat betreft tuinmeubilair kunt u allerlei kanten op. Wanneer u het liefst in de zon ligt is een ligbed prettig om er bij te hebben. Eet u graag buiten? Dan is een tuintafel met tuinstoelen heel fijn. Voor relaxen en gezelligheid geldt een geheel andere stijl, dan past een loungeset het best. Met een loungeset kunt u met meerdere mensen plaatsnemen en comfortabel met elkaar van het lekkere weer genieten. Kies tuinmeubilair dat bij u past!

  • Materiaalkeuze

Kwaliteit zit hem bij tuinmeubilair vooral in de materiaalkeuze. U kunt kiezen uit onder andere aluminium, kunststof, natuursteen, teak en vlechtwerk. Vooral aluminium en kunststof zijn de laatste jaren in populariteit toegenomen. De materialen zijn uiterst duurzaam, trendy en goed te betalen.

Aluminium is bestendig tegen het weer, arm in onderhoud en licht van gewicht. Aluminium wordt vaak gecombineerd met verschillende materialen en dat kan zeer verrassende variaties opleveren. Een aluminium loungeset is daarom ideaal qua bestendigheid. Moet de loungeset écht overal tegen kunnen? Kijk dan naar een all weather loungeset.

Kunststof heeft lange tijd in een negatief daglicht gestaan. Vaak werd kunststof voor tuinmeubilair van lage kwaliteit gebruikt en heeft het daardoor een slechte naam gekregen. Tegenwoordig wordt kunststof op allerlei manieren gebruikt en neemt het in populariteit toe. Zo wordt van kunststof bijvoorbeeld draad gemaakt en verwerkt men het tot vlechtwerk. Het effect daarvan is zeer natuurlijk en tegelijk met de voordelen van kunststof.

Kiest u liever voor hout? Dan is teak één van de meest duurzame houtsoorten om voor te gaan. De dichtheid van de nerf is groot en van nature zit er veel olie in het hout. Het hout is daardoor zeer weerbestendig en bestand tegen verrotting. Uiteraard verdient hout meer onderhoud dan kunststof of teak, af en toe oliën en een poetsbeurt zijn noodzakelijk.

 

Mis deze tuinmeubel aanbiedingen niet

tuinmeubelen aankopenPrijs van tuinmeubilair

Wilt u besparen op de prijs van tuinmeubilair? Dan kunt u bijvoorbeeld overwegen een showroommodel te kopen. Op deze manier bespaart u op de prijs en kunt u grote kortingen verwachten. Reken er echter op dat het dan niet om de meest recente modellen gaat en u soms moet inboeten op de kwaliteit door gebruikerssporen of verkleuring.

Wilt u vrijblijvend een offerte aanvragen voor tuinmeubilair? Via latour-lith.nl garanderen wij altijd de laagste prijs, worden uw tuinmeubelen gratis bezorgd en zeer snel geleverd.