Schoonmaken en beschermen van Sunbrella

Schoonmaken en beschermen van SunbrellaSunbrella

Sunbrella is een stof die ontwikkeld is om het gehele jaar buiten te laten staan. Sunbrella is namelijk bestand tegen alle soorten weersinvloeden. Dit is mogelijk door de krachtige eigenschappen van dit prachtige materiaal. De stevigheid en weerbestendigheid van Sunbrella maken dit materiaal daarmee uitermate geschikt voor loungesets en andere tuinmeubels. In dit artikel leest u meer over Sunbrella en hoe u dit materiaal het gemakkelijkst kunt beschermen en schoonmaken.

Sunbrella beschermen met textiel protector

Sunbrella is een stof die vrij eenvoudig is schoon te houden. Dat heeft te maken met de manier waarop het materiaal is samengesteld. Sunbrella geeft de volgende tips:

● Wanneer er vuil aan de stof is gehecht kan dit worden weggehaald met een borstel.
● Er kan worden schoongemaakt met een zachte zeepoplossing en in combinatie met water.
● Er dient een zachte borstel gebruikt te worden om uw tuinmeubilair schoon te maken.
● Door uw schoonmaakoplossing in de stof te laten trekken is het mogelijk om het materiaal op een krachtige manier te reinigen.
● Tot slot is het belangrijk om de zeepresten van het materiaal af te vegen. Zo kan er door de aangebrachte zeepoplossing geen schade aan het materiaal ontstaan.
● U kunt de Sunbrella stof laten drogen in de zon.

Wilt u uw Sunbrella loungeset beschermen met een speciale textiel protector? Dan kunt u het best kiezen voor de kussen & parasol protector van 4 Seasons Outdoor. Dit beschermingsmiddel is uitermate geschikt om voor Sunbrella te gebruiken. Het voordeel van dit beschermingsmiddel is dat de levensduur van het materiaal er enorm door verlengd wordt. De beschermingslaag is blijvend en maakt het mogelijk om langer van uw loungeset te genieten.

Vlekken op Sunbrella stof behandelenCube hoekbank flow

Is er een vlek op het materiaal ontstaan? Dan kan dat natuurlijk gebeuren. Het is in dit geval belangrijk om niet in paniek te raken. U kunt rustig starten met deppen. Het is bij een vlek met olie belangrijk om te absorberen met maizena of keukenpapier. Zo kan de vlek rustig verwijderd worden en zal het probleem niet erger gemaakt worden. Lukt het niet om een vlek op deze manier te verwijderen? Gebruik in dat geval een agressiever middel, probeer dit langzaam op te bouwen en doe dit alleen als andere maatregelen niet werken. Vervolgens is het belangrijk om de stof in het geheel te wassen. Doe dit met een handwas of in de wasmachine. Gebruik mild waspoeder en was met koud water. Is er sprake van vlekken met schimmel? Dan kunt u eventueel een kleine hoeveelheid bleek gebruiken.

Aangezien Sunbrella niet altijd even eenvoudig te verwijderen is van uw tuinmeubels, zal wassen in een handwas of in de wasmachine niet altijd mogelijk zijn. Probeer dit goed te overwegen en overleg dit bij specifieke meubelstukken eventueel met ons. In dat geval kunnen we direct een passend advies geven.

Verschillende vlekken vragen om verschillende behandelingen

Sunbrella heeft verschillende behandelingen voor vlekken beschreven. Zo kunt u precies zien welke behandeling het best past en is het niet mogelijk om iets verkeerd te doen. U kunt zien dat er voor bijvoorbeeld rode wijn de volgende instructie wordt gegeven: vermeng 60 ml afwasmiddel en 80 ml witte azijn en 120 – 240 ml isopropylalcohol of waterstofperoxide per 3,8 liter water. De verschillende instructies zijn zeer specifiek en maken het mogelijk om op een veilige manier vlekken te behandelen. Zo is de kans klein dat het materiaal wordt beschadigd en kunt u daarna weer direct van schoon en fris interieur genieten. Kijk uiteraard wel uit met andere materialen die in uw interieur verwerkt kunnen zijn, als vanzelfsprekend zijn deze mogelijk niet opgewassen tegen de iets stevigere schoonmaakmiddelen en kan het zo zijn dat er daardoor beschadigingen ontstaan.

Voordelen van Sunbrella, schoonmaken en onderhoud

Sunbrella is een stof die van nature geen vuil zal opnemen. Het grote voordeel van de stof is dat deze dan ook slechts beperkt schoongemaakt hoeft te worden. De stof is daardoor in minimale zin aan onderhoud onderhevig. Tegelijkertijd is het materiaal ijzersterk en zal het daardoor niet zo snel beschadigen als er met meer agressieve middelen gewerkt wordt. Om verkleuring te voorkomen kan er echter het best met milde zeep of waspoeder gewerkt worden, daarnaast is het belangrijk om zeepresten daarna zoveel mogelijk te verwijderen.