Zweefparasol kopen: voor- en nadelen

Zweefparasol

Bij het kiezen van een parasol is het niet eenvoudig om voor de juiste variant te gaan. Dit heeft te maken met de verschillende soorten die er verkrijgbaar zijn en de toepassingen waarvoor u een parasol wilt gebruiken. De zweefparasol zweeft als het ware boven het terras en kunt u naast uw tuinset plaatsen. U heeft daardoor geen last van uw parasol. Bij een zweefparasol zijn er verschillende manieren om uw parasol te kantelen. Zo kunt u op uw eigen manier de juiste schaduw creëren. De meeste zweefparasols kunnen alle kanten op bewogen worden, zijwaarts en van voren naar achteren.

Aandachtspunten bij aankoop zweefparasol

 Als het om een zweefparasol gaat kunt u verschillende keuzes maken. Denk aan:

  • Materiaal van het frame

Doordat zweefparasols in allerlei verschillende materialen verkrijgbaar zijn valt er veel te kiezen. Gaat u voor een frame van hout, staal of aluminium? Bij de wat goedkopere parasols wordt er meestal staal gebruikt. Omdat staal vrij goedkoop is wordt het complete product iets voordeliger. Wanneer u uw parasol bijna nooit gebruikt is dit prima. Wilt u een parasol voor in de tuin gebruiken en er meerdere jaren van genieten? Dan kunt u beter voor ander materiaal gaan. Materiaal dat meestal voor parasols wordt gebruikt is aluminium. Aluminium kan in allerlei kleuren worden gespoten, roest niet en is vrij licht. Door het lichte gewicht kunt u deze zweefparasols gemakkelijk inklappen en opbergen. Gaat u voor een houten zweefparasol? Dan doet dat iets natuurlijker aan. Doordat hout meestal met kunststof gecombineerd wordt ontstaat er een kloppend geheel. Houten parasols die vrij klein zijn kunnen nog steeds licht zijn. Als een houten parasol iets groter wordt zal het zwaarder zijn om deze parasol in te klappen en op te bergen.

  • Parasoldoek

Als het om het parasoldoek van de zweefparasol gaat is er van alles te kiezen. U kunt voor Textileen, Olefin, Polyester en Acryl gaan. Acryl is waarschijnlijk wel het populairste materiaal. Deze doeken worden op een hoogwaardige manier gemaakt en houden 99% van het licht tegen. Daarnaast wordt het water door acryl afgestoten en kan schimmel zich niet aan het doek hechten. Prettig tijdens de regenachtige zomers in Nederland! Acryl wordt onder verschillende merknamen verkocht. Bekende merken zijn Dralon en Sunbrella. Kiest u voor Olefin? Dan gaat u voor parasoldoek met een iets stuggere uitstraling. Het doek is krachtig en zal niet zomaar scheuren. Voor de iets goedkopere zweefparasols wordt polyester gebruikt. Afhankelijk van het merk zal de kwaliteit iets beter of slechter zijn. Dit hangt met name af van de dikte van de stof en de manier waarop het polyester geweven is. Vindt u het fijn als het iets lichter is onder de parasol? Dan kunt u het best voor textileen gaan. Dit materiaal laat nog een klein beetje licht door en geeft daardoor een heel apart effect.

  • Parasolvoet

De parasolvoet van de zweefparasol is uniek in zijn soort. Dit heeft te maken met de manier waarop een zweefparasol werkt. Door de specifieke frames is er vaak een iets zwaardere parasolvoet noodzakelijk dan normaal het geval is.

  • Beschermhoes voor parasol

 Wanneer u naar een beschermhoes voor uw parasol zoekt is het allereerst belangrijk om goed naar de afmetingen te kijken. Alleen wanneer u voor de juiste afmetingen kiest zal een parasolhoes volledig om uw parasol passen. Bij een zweefparasol is er vaak een iets grote parasolhoes nodig.

Voor- en nadelen zweefparasol

 Een zweefparasol heeft de volgende voor- en nadelen:

  • Voordelen zweefparasol

Een zweefparasol neemt geen ruimte in beslag en wordt aan de zijkant geplaatst. Dit is prettig wanneer u samen van het lekkere weer wilt genieten. Zo wordt het zicht niet belemmerd door een stok in het midden van de tafel. Ook wanneer u een loungeset gebruikt is dit prettig.

  • Nadelen zweefparasol

Door de manier waarop een zweefparasol geconstrueerd is staat deze vaak iets minder stevig dan een traditionele parasol. Vooral wanneer het hard gaat waaien is dit een probleem. U dient uw parasol in dat geval direct op te bergen. Zo kunt u schade voorkomen!

Bekijk alle zweefparasols

Verschillende maten zweefparasols

U kunt zweefparasols in verschillende maten bestellen. Afhankelijk van de oppervlakte die u in de schaduw legt past daar een bepaald formaat bij. Daarnaast is de mate waarin u uw zweefparasol kunt afstellen van invloed op de benodigde afmeting. Wanneer uw zweefparasol nauwkeuriger is af te stellen zal een kleiner oppervlakte voldoende zijn.