Waar moet u op letten bij het kopen van een loungeset?

Het loungeseizoen is weer in aantocht en u wilt uzelf verwennen op een nieuwe loungeset. Waar moet u op letten als u een nieuwe loungeset koopt? We nemen u mee in de wereld van de beste Nederlandse loungesets.

Welk merk loungeset is goed?

Als u een nieuwe loungeset koopt, doet u er goed aan om een loungeset te kopen van een gerenommeerd Nederlands tuinmeubelmerk. U bent dan verzekerd van jarenlange garantie, goede service en kwaliteit. Bij Latour Tuinmeubelen werken we al jaren samen met de beste Nederlandse tuinmeubelmerken zoals Flow, 4 Seasons Outdoor en SUNS. De loungesets die deze merken op de markt brengen, staan voor kwaliteit, duurzaamheid en loungecomfort. U profiteert dan ook van de optimale service, ervaring en vakmanschap als u kiest voor een van deze merken.

Hoe lang gaat een loungeset mee?

U kunt ervan uitgaan dat een loungeset minimaal meegaat zolang de garantieperiode loopt. Mocht er iets misgaan, dan zal de leverancier het voor u oplossen. Daarom is het belangrijk dat u kiest voor een van onze betrouwbare merken. Deze leveren loungesets met garantie, die gemaakt zijn van goede, duurzame en weerbestendige materialen. De kans is dan ook groot dat uw loungeset langer meegaat dan de garantieperiode.

Een verhaal apart is Hularo wicker van 4 Seasons Outdoor. Dit merk geeft op het Hularo wicker maar liefst 10 jaar garantie vanwege de duurzame kwaliteiten van het vlechtwerk. Van dat vlechtwerk zult u dan ook minimaal een decennium lang plezier hebben. Nu bestaat een Hularo loungeset niet alleen uit vlechtwerk, maar ook uit kussens, en daar krijgt u ‘maar’ 5 jaar garantie op, dus de kans is aanwezig dat de kussens eerder aan vervanging zijn dan het Hularo vlechtwerk. Bekijk de prachtige wicker Kingston loungeset van 4 Seasons Outdoor maar eens!

Hoeveel ruimte heb ik nodig voor een loungeset?

Het is belangrijk dat uw terras of tuin groot genoeg is voor de loungeset die u wilt aanschaffen. Niets is vervelender dan erachter komen dat u na het plaatsen van de loungeset te weinig ruimte overhoud om vrij rond te lopen. Ook voor uw kinderen en/of hond is het natuurlijk belangrijk om vrij in de tuin te kunnen spelen. U doet er dan ook goed aan om meer dan voldoende ruimte te reserveren om vrij te kunnen bewegen. Meten = weten en houd ook rekening met een eventuele losse loungetafel.

Hoe groot mag mijn terras zijn voor een loungeset?

Mocht u daarentegen een gigantische tuin of terras hebben, dan is juist een te kleine loungeset niet passend. U kunt dan kiezen om meerdere loungesets te plaatsen, of een combinatie van een loungeset met een dining-tuinset (een tuintafel met meerdere dining chairs). We hebben enkele loungesets van 4 Seasons Outdoor in onze collectie die van hetzelfde model zowel een lounge- als dining set hebben ontwikkeld. U slaat dan twee vliegen in één klap. Een andere idee is om een modulaire loungeset aan te schaffen, zoals bijvoorbeeld de Endless loungeset van 4 Seasons Outdoor. U kunt dan helemaal naar eigen inzicht de losse componenten combineren tot de loungeset van uw dromen.

Hoe bescherm je een loungeset?

Als u een topkwaliteit loungeset koopt, dan kunt u de loungeset in de meeste gevallen gewoon buiten laten staan, zonder dat er verlies van kwaliteit optreedt. Dat soort sets heeft water- en vuilwerende kussens die tegen een stootje kunnen. Om vervuiling en beschadigingen te voorkomen, is het echter geen slecht idee om een tuinmeubelhoes over de loungeset te trekken als u de set langere tijd niet gebruikt of in de winter. Rondvliegende takken, hagelstenen en vogelpoep zullen uw gewaardeerde loungeset dan niet kunnen beschadigen.

Kussens kunt u in de winter ook droog opslaan. Als u heel veel opslagruimte heeft, kunt u ook de gehele loungeset in de winter droog wegzetten. Dan weet u zeker dat er niets kan gebeuren met uw loungeset.