Tuinmeubelmerken: wat is het beste merk tuinmeubelen?

Bent u op zoek naar nieuwe tuinmeubelen? Dan is het handig om vooraf uw wensen op papier te zetten. Er is namelijk zoveel aanbod, dat u wellicht door de bomen het bos niet meer ziet. We gaan ervan uit dat al weet naar wat voor soort tuinmeubel u op zoek bent. Maar daarnaast is het goed om vooraf na te denken over zaken als budget, materiaal, kwaliteit, garantie, weerbestendigheid en het te verwachten onderhoud van de nieuwe tuinmeubelen.

En dan is het handig om eerst eens naar de verschillende merken te kijken. Met andere woorden: bij welke merken hoeft u zich geen zorgen te maken over de kwaliteit van de tuinmeubelen, aangezien die al in orde is?

De beste tuinmeubelmerken leveren met garantie

Gerenommeerde merken bieden een garantietermijn van minimaal 3 jaar en zorgen er liefst voor dat collecties meerdere jaren beschikbaar zijn, zodat u ook na het jaar van aanschaf kunt terugvallen op onderdelen, extra aanvullende producten en vervangende artikelen. Ook bieden de beste tuinmeubelmerken jaarlijks een nieuwe collectie tuinmeubelen aan, waar innovatie, duurzaamheid en kwaliteit voorop staat.

We hebben voor u vier merken tuinmeubelen geselecteerd, die wat ons betreft de top 4 vormt van de ‘Tuinmeubel top 100’. We stellen ze aan u voor:

1. Flow Outdoor furniture

Flow is een vooruitstrevend, hip en uniek tuinmeubelmerk. Dit exclusieve tuinmeubelmerk loopt voorop als het gaat om kwaliteit, weerbestendigheid, zitcomfort en innovatie.

Flow Emerald hoekbank graumel chalkDe grote kracht van Flow is dat al hun tuinmeubelen standaard worden uitgerust met de beste kussens ter wereld. Dat klinkt wellicht erg ambitieus, maar we kunnen gerust stellen dat u bij geen ander tuinmeubelmerk de combinatie van aangenaam zacht zitcomfort, duurzaamheid en weerbestendigheid op zo’n hoog niveau zult vinden voor een vergelijkbare prijs.

Het geheim is de Sunbrella kussenbekleding, die wordt gecombineerd met Quick Dry Foam. Doordat de Sunbrella stof waterafstotend, maar tevens waterdoorlatend is, loopt er maar heel weinig water in het kussen. Dankzij het Quick Dry Foam wordt het eventuele water snel afgevoerd, waardoor het kussen na ongeveer een uur alweer gebruikt kan worden om op te loungen. Geen gesleep dus met kussens als de lucht betrekt.

Een ander voordeel is het onderhoudsvriendelijke karakter van Flow tuinmeubelen. Alle all weather loungesets, stoelen, banken, ligbedden en tafels hebben een aluminium frame en in combinatie met de Sunbrella bekleding levert dit een licht tuinmeubel op dat nauwelijks onderhoud nodig heeft.

2. 4 Seasons Outdoor

Bij 4 Seasons Outdoor draait het om innovatie, duurzaamheid, betaalbaarheid, hoogwaardigheid en stijl. Volgens 4 Seasons Outdoor kunt u dan ook vier seizoenen lang genieten van hun tuinmeubelen.

4 Seasons Outdoor Calpi dining set met Privada tafelDit Nederlandse topmerk levert sinds 2003 tuinmeubelen van hoge kwaliteit. Ieder jaar brengt 4 Seasons Outdoor een breed assortiment nieuwe tuinmeubelen op de markt, waar kwaliteit, innovatie en originele designs de boventoon voeren. Naast nieuwe trendy loungesets bevatten deze collecties ook tientallen luxe dining- en tuinsets, die hoge ogen gooien.

4 Seasons Outdoor onderscheidt zich van de concurrentie met hun handgemaakte wicker tuinmeubelen. Al bijna 20 jaar ontwikkelen ze bijzondere en vernieuwende modellen met het extreem weerbestendige Hularo wicker. Dat doen ze met hun eigen wicker specialisten en designers in hun fabriek in Indonesië. En goed werk heeft inderdaad tijd nodig, want het ambachtelijk vlechten van één wicker stoel kost een vlechter gemiddeld drie werkdagen. Ook met de extreem lange garantietermijn van 10 jaar op het Hularo wicker scoort het merk vele pluspunten.

3. SUNS tuinmeubelen

Met jarenlange ervaring in meubelproductie levert tuinmeubelmerk SUNS pure kwaliteit. Hun tuinmeubelen zijn dan ook comfortabel en betrouwbaar. Het merk heeft een voorkeur voor duurzame materialen, zoals teak, aluminium, SensoTex, wicker, rope en textileen.

SUNS Nardo loungeset aluminium MW softgreen RSUNS neemt design serieus en het merk is continu bezig met het ontwikkelen van een onderscheidende tuinervaring. In hun eigen woorden: ‘Vorm en functie komen samen in een tuinmeubelmeubel, om keer op keer van te genieten. Om in te ontspannen of om gewoon naar te kijken’.

Het assortiment van SUNS tuinmeubelen is erg breed: naast luxe en opvallende lounge- en tuinsets bieden ze ook luxe parasols, (solar) tuinverlichting, tuinkleden en poefs aan. Ieder jaar biedt SUNS een nieuwe collectie tuinmeubelen aan in een leuke, eigenzinnige stijl. Regelmatig levert dit bijzondere tuinmeubelen op, doordat ze gewaagde combinaties gebruiken van verschillende materialen en kleuren, die niet vanzelfsprekend zijn voor tuinmeubelen. Trendy en hip! Door de vele beschikbare kleuren en stijlen kunt u een geheel originele SUNS tuinset samenstellen.

We kunnen SUNS niet echt een prijsvechter noemen, want aan hun luxe tuinmeubelen hangt wel een prijskaartje. Toch betaalt u zeker niet teveel, want u kunt ervan uitgaan dat alles aan hun tuinmeubelen klopt: de meubelen zijn degelijk, betrouwbaar en duurzaam. SUNS geeft dan ook standaard 5 jaar garantie op hun tuinmeubelen.

4. Taste by 4 Seasons

Voor liefhebbers die hun budget in de gaten moeten houden, maar die toch van kwaliteit en stijl houden, is Taste by 4 Seasons een echte aanrader. Het merk is een collectie tuinmeubelen die door 4 Seasons Outdoor wordt uitgegeven, maar onder een andere naam. De prijs ligt doorgaans onder het niveau van 4 Seasons Outdoor, maar u profiteert van de ervaring, kwaliteit en service van 4 Seasons Outdoor. Ieder jaar komt het merk met een nieuwe collectie tuinmeubelen, die niet alleen zeer breed is, maar ook uitblinkt met originele en opvallende modellen.

Taste by 4 Seasons Ridge tafel teak 220 x 95 cmHet assortiment van Taste by 4 Seasons bestond aanvankelijk voornamelijk uit wicker en aluminium modellen, maar tegenwoordig vinden we ook materialen als RVS en rope terug in de collectie. Hierdoor is er nog meer mogelijk op het gebied van innovatie en design.

Net als 4 Seasons Outdoor kenmerkt Taste by 4 Seasons zich door hun handgemaakte wicker en rope tuinmeubelen. Daarnaast zijn de tuintafels van Taste by 4 Seasons zeer gewild door hun kwaliteit, weerbestendigheid en aantrekkelijke prijs. Tafels zoals de Basso, Alto en de Derby vormen een perfecte Mix & Match met de vele beschikbare tuinstoelen van Taste by 4 Seasons, die niet alleen 100% weerbestendig zijn, maar ook duurzaam, onderhoudsvriendelijk en betaalbaar!

Maar welk merk is nu het beste?

In dit artikel heeft u kennis kunnen maken onze vier favoriete tuinmeubelmerken. Alle vier zijn het stuk voor stuk merken die prima tuinmeubelen op de markt brengen, maar nu wilt u vast weten welk merk volgens ons het beste is. Maar net als bij bijvoorbeeld automerken is het lastig om hier een eenduidig antwoord op te geven. Is Volkswagen beter dan Toyota? Zegt u het maar. Ook in het hogere tuinmeubelsegment (waar deze vier merken onder vallen) worden geen slechte tuinmeubelen gemaakt. Vaak gaat het bij de uiteindelijke koop om zaken als budget, smaak en bepaalde details, waarbij bijvoorbeeld uitstraling en design of de garantietermijn uiteindelijk doorslaggevend zal zijn. Het grote voordeel voor u is dat u zeker geen kat in de zak koopt als u kiest voor een tuinmeubel van een van onze vier favoriete merken.

We helpen u graag!

Heeft u nog vragen over bepaalde merken of tuinmeubelen? Neem dan gerust contact met ons op, we helpen u graag!