Verschillende materialen tuintafelbladen

Tuintafelbladen zijn verkrijgbaar in verschillende soorten materialen. In dit artikel nemen we een aantal populaire materialen onder de loep. Ook de voor- en nadelen worden per materiaal besproken. Op deze manier kunt u gemakkelijker vergelijken en wordt de kans groter dat u de juiste keuze maakt. In dit artikel bespreken we de voor- en nadelen van teak, graniet, polywood, spraystone en aluminium.


Teak4 Seasons Outdoor Venice teak tafel

Teak is kwalitatief hardhout dat zeer geliefd is om voor tuinmeubilair te gebruiken. Teak is geliefd doordat het zorgt voor een uiterst duurzaam en stevig geheel. Teak wordt niet altijd voor het gehele tuintafelblad gebruikt, bij sommige tafels wordt teak met bijvoorbeeld aluminium gecombineerd.

Wanneer u de natuurlijke kleuren van teak wilt behouden is het noodzakelijk uw tafel af en toe te behandelen. Als u kiest voor vergrijzing is er minder tot geen onderhoud aan uw tafel nodig.

Bekijk hier het volledige assortiment teak tuintafels van Latour Tuinmeubelen.

Graniet

Graniet is keihard en bestand tegen ieder weertype. Graniet dient u af en toe met speciale middelen te behandelen om de poriën van het gesteente te vullen. Op deze manier krijgen vlekken en viezigheid geen kans. Ontstaan er krassen op uw granieten tuintafelblad? Dan kunt u het blad opnieuw schuren en de krassen laten verwijderen. Het grote voordeel van graniet is dat het in tal kleuren te koop is en een zeer natuurlijk uitstraling heeft. Wanneer u uw tuinmeubilair vaak verplaatst kan het gewicht van het materiaal een nadeel zijn.

Bekijk hier het volledige assortiment granieten tuintafels van Latour Tuinmeubelen.

Polywoodpolywood

Wilt u de uitstraling van hout en het gemak van materiaal dat nog duurzamer is? Dan biedt polywood de uitkomst! Polywood is een stuk goedkoper dan hardhout en de eigenschappen van het materiaal lenen zich uitstekend voor een tuintafel. Zo kunt u uw tuintafel van polywood eenvoudiger verplaatsen en kunt u het kunststof zelfs opschuren zoals u dat ook met echt hout zou doen. Polywood heeft nauwelijks onderhoud nodig en kunt u het gehele jaar buiten laten staan. Polywood is in elke gewenste kleur leverbaar en wordt in de fabriek direct gekleurd. De kans op verkleuring is hierdoor kleiner, er wordt een diepere kleuring bereikt.

Bekijk hier het volledige assortiment polywood tuintafels van Latour Tuinmeubelen.

Spraystone

Spraystone is zeer degelijk materiaal met een stijlvolle uitstraling. Het slijt nauwelijks en is samengesteld uit veiligheidsglas waar ander materiaal op gespoten wordt. De eigenschappen van het materiaal zijn te vergelijken met natuursteen, dus zoals verwacht dient u ook met vette vingers op te letten. Om beschadigingen tegen te gaan raden we u aan om uit te kijken met sterkere schoonmaakmaterialen. Bij verkeerd gebruik van schoonmaakmiddelen is de kans op blijvende schade groot. Spraystone is een stuk voordeliger dan natuursteen en ziet er hetzelfde uit, zeker voor tuinmeubilair is dit materiaal dan ook zeer populair.

Aluminium

De eigenschappen van aluminium lenen zich uitstekend voor tuinmeubilair. Aluminium kan tegen ieder weertype en is licht van gewicht. Zoals u begrijpt is aluminium dan ook zeer eenvoudig te onderhouden en kan het materiaal niet roesten. Aluminium tuintafels hebben vaak een blad van ander materiaal. Denk aan ingelegd natuursteen, teak of glas. Ook in de zomer is aluminium ideaal materiaal om in de tuin te gebruiken. Uv-straling heeft namelijk geen vat op aluminium en het materiaal wordt niet heet wanneer het in de zon staat.

Uiteraard is ook een combinatie van verschillende materialen mogelijk. Wanneer u het lichte gewicht van aluminium bijvoorbeeld met de natuurlijke uitstraling van teak combineert ontstaat er een bijzonder geheel.

Tuintafel kiezen bij Latour Tuinmeubelen

Latour Tuinmeubelen is gespecialiseerd in alles dat met tuinmeubilair en aanverwante zaken te maken heeft. Wij kunnen u dan ook vrijblijvend adviseren over het gebruik van materialen, de kleur en afmetingen. Zo heeft u bij ons bijvoorbeeld de keuze uit een Suns tuinset of een 4 Seasons Outdoor tuinset

Doordat wij sinds 8 jaar actief zijn met onze online outlet kunnen we een aantal belangrijke leveringsvoorwaarden garanderen. Zo bieden we de laagste prijs garantie en is gratis bezorging binnen Nederland mogelijk. Doordat alles op voorraad leverbaar is kunnen wij zeer snel leveren en is omruilen geen probleem.

Wilt u ons telefonisch of per e-mail bereiken? Bel ons via 0412 48 1426 of e-mail naar info@latour-lith.nl.