Wat is polywood / polyteak?

Zoekt u naar de uitstraling van hout die gecombineerd is met het onderhoudsgemak van kunststof? Polywood voldoet aan deze eigenschappen. Het ziet er uit als hout en is in werkelijkheid kunststof. Door polywood te combineren met bijvoorbeeld aluminium zijn er tafels en stoelen van licht en tegelijk zeer sterk materiaal te creëren. In dit artikel vindt u meer informatie over mogelijke combinaties van polywood met andere materialen, onderhoudstips en de voor- en nadelen van het materiaal op een rij.

Polywood combineren met andere materialen

Polywood is goed te combineren met bijvoorbeeld een aluminium loungeset of bijvoorbeeld een wicker tuinstoel. Op deze manier ontstaat onderhoudsvrij tuinmeubilair met een natuurlijke uitstraling. U kunt daardoor langer van uw investering genieten en u heeft nauwelijks omkijken naar het onderhoud. Bent u benieuwd naar de voor- en nadelen van polywood? Lees dan snel verder.

Voor- en nadelen van polywood / polyteak

Bij polywood / polyteak kunt u rekenen op de volgende voordelen:

 • Polywood is een stuk goedkoper dan hout met een vergelijkbaar uiterlijk.
 • Polywood vereist veel minder onderhoud dan echt hout.
 • Polywood is in tal van verschillende kleuren en structuren te verkrijgen.
 • Bij polywood kunt u altijd rekenen op een egale kleur, want het materiaal is al in de fabriek gekleurd.
 • U kunt polywood net als normaal hout schuren om krassen of beschadigingen ongedaan te maken.

Reken op de volgende nadelen:

 • Polywood is geen echt hout en verweert niet op dezelfde manier als organisch materiaal. U kunt dit als voordeel of nadeel zien, sommige klanten vinden echtheid belangrijk en anderen niet.
 • Zoekt u een ronde tuintafel? Dat is vaak niet verkijgbaar in polywood.

 

 

Bescherming en onderhoud polywood / polyteak

Onderhoud en bescherming is van belang om polywood in de gewenste conditie te houden. Gelukkig is intensief onderhoud niet nodig en zeker niet zoals u bij sommige houtsoorten gewend bent. We geven u de volgende tips mee:

 • Schoonmaken met een sopje

Om aanslag en vuiligheid te verwijderen kunt u een sopje met schoonmaakdoek gebruiken. Als u dit goed wilt aanpakken raden wij aan om de polywood cleaner van 4 Seasons Outdoor te gebruiken. Andere wasmiddelen kunnen namelijk schade aanbrengen aan uw tuinmeubelen.

 • Polywood protector

Bij Latour tuinmeubelenshop vindt u producten om polywood mee te beschermen en schoon te maken: polywood protector en polywood cleaner . U kunt dit gebruiken om het materiaal te beschermen tegen vlekken en beschadigingen. Kies bij voorkeur voor een recyclebaar product dat biologisch afbreekbaar is. In de tuin gebruikt u het liefst een mildere variant.

 • Kijk uit met hitte en glas

Polyester gaat slecht samen met hele hete glazen en kan blijvende schade toebrengen. Wanneer u kiest voor polywood wordt dan ook aangeraden om bij het plaatsen van hete voorwerpen onderzetters te gebruiken.

 • Zet uw tuinmeubilair droog

In principe hoeft u uw tuinmeubilair niet droog te zetten en kunt u polywood het gehele jaar buiten laten staan. Wanneer u uw tuinmeubilair langere tijd niet gebruikt wordt echter aangeraden het geheel af te dekken of droog te zetten. Op deze manier wordt de levensduur gemaximaliseerd en gaat u zowel verwering als verkleuring tegen.

 

Polywood tuinmeubilair

Latour Tuinmeubelen is overtuigd van de kwaliteiten van polywood en biedt dan ook allerlei soorten tuintafels van dit type materiaal venice polyaan. De tuintafels zijn verkrijgbaar in verschillende formaten en in combinatie met allerlei stoelen.

Ook kunt u bij ons voor Stone en Polywood cleaner terecht. U kunt daarmee vrij eenvoudig vuil en vocht van het tafelblad verwijderen om weer een frisse look te creëren.

Latour Tuinmeubelen is inmiddels al meer dan 8 jaar actief met een online outlet en biedt vanaf deze locatie tal van verschillende tuinmeubelen aan. Wij zien het aanbieden van kwaliteitsmeubilair als ons belangrijkste uitgangspunt en maken dit waar met tal van verschillende producten. Klik op rechtsboven in beeld op de prijsaanvraag button om vrijblijvend een offerte op te vragen. Op deze manier kunnen we u de scherpste prijs bieden en reageren we altijd binnen 12 uur.

Neemt u liever telefonisch of per e-mail contact met ons op? Bereik ons dan via info@latour-lith.nl of bel naar 0412 48 1426.