Het terras en de tuin klaarmaken voor de zomer

Het terras en de tuin klaarmaken voor de zomer

Beschrijving: Voor je het weet staat de zomer voor de deur en is het tijd om het terras en de tuin voor deze periode klaar te maken.

Voor je het weet staat de zomer voor de deur en is het tijd om het terras en de tuin voor deze periode klaar te maken. Denk je er aan om het terras flink te schrobben? Wil je de boel opfleuren met bloemen en planten? Of denk je er aan om de tuinmeubelen aan te passen? In dit artikel nemen we het met je door.

Tuin klaarmaken voor de zomerdakterras gr

In de lente en zomer staat de tuin volop in bloei. Je kunt in deze periode dagelijks genieten van het frisse groen en de mooie bloemen die er groeien. Volg de volgende tips op om de tuin weer in optimale conditie te brengen:

  • In de meeste tuinen is wel een grasveldje te vinden. Je kunt er heerlijk met je blote voeten op lopen, het ruikt lekker fris na het maaien en in tegenstelling tot struikgewas en andere beplanting brengt het weinig onderhoud met zich mee. Om het gazon in optimale conditie te houden is het van belang te bemesten, maaien en sproeien. Bemest minimaal drie keer paar jaar in maart, mei en juli. Maai ongeveer één keer per week en besproei bij droogte het gazon na zonsondergang. Zo weet je zeker dat de grond vruchtbaar blijft en het gras groen!
  • Ook de rest van de tuin heeft de nodige aandacht nodig. Zorg er bijvoorbeeld voor dat bomen en struiken op het juiste moment worden gesnoeid en bemest.
  • Verwijder net voor de zomer het onkruid en eventueel met behulp van biologisch afbreekbare bestrijdingsmiddelen. Op deze manier komt de loungeset tuin naar voren zoals deze bedoeld is en kun je er in het belangrijkste deel van het seizoen echt van genieten.

Terras klaarmaken voor de zomer

Op het terras breng je waarschijnlijk de meeste tijd door. Het is dan ook wel zo prettig als het terras schoon en toegankelijk is. Ruim dan ook alle rommel op die je vinden kunt en verwijder eventueel plantenbakken of andere storende elementen. Op deze manier schep je orde in de chaos en kun je het terras beter schoonhouden. Maak en houd het terras op de volgende manier schoon:

  • Wanneer het terras veel groene aanslag heeft is het noodzakelijk om te schrobben met zeep of kun je voor bijvoorbeeld reiniging met de hogedrukspuit kiezen. Houd er rekening mee dat reiniging met de hogedrukspuit ook na gebruik nog veel werk met zich meebrengt. Het zand uit de voegen spuit alle kanten op en komt al snel op de ramen terecht. De ramen en de rest van de omgeving dien je na gebruik van de hogedrukspuit dan ook schoon te maken.
  • Om het terras goed schoon te houden is het belangrijk ook gedurende het seizoen schoon te maken. Je kunt dit het best doen met water en een borstel.
  • Ben je het zat dat er steeds onkruid tussen de voegen groeit? Bestrijd dit dan in één keer met onkruidverdelger. Zo is de bestrating voor de komende periode onkruidvrij en ben je er direct van verlost.
  • Heb je al gedacht aan tuinmeubilair of andere toebehoren om comfortabeler in de tuin te zitten? Latour Tuinmeubelen informeert je graag! In het laatste deel van dit artikel vind je meer informatie over Latour Tuinmeubelen en ons assortiment.

Modern tuinmeubilair

Om van de tuin en het terras te genieten is het belangrijk een fijne zitplaats te creëren. Zo kun je naar de tuin kijken vanuit een comfortabele positie of kun je met familie en vrienden een gezellige tijd beleven.

Latour Tuinmeubelen begrijpt tuinmeubilair en heeft er haar specialiteit van gemaakt. Bij Latour Tuinmeubelen kun je dan ook terecht voor loungesets, tuinsets, tuinstoelen, terrasverwarmers, tuintafels, parasols en meer.

Latour Tuinmeubelen is al 30 jaar actief in tuinmeubilair en sinds 8 jaar ook online. Wij begrijpen hoe belangrijk de tuin en het terras is en helpen je graag om deze belangrijke omgeving comfortabel en aangenaam te maken.

Voor ons gehele assortiment garanderen wij de laagste prijs en bezorgen wij gratis. Wil je vanuit België of Duitsland bestellen? Ook dat is mogelijk.