Alles over Silvertex tuinmeubelen

Wilt u tuinmeubilair kopen dat van Silvertex stof is gemaakt? In dit artikel nemen we met u door wat Silvertex precies voor materiaal is, over welke eigenschappen het materiaal beschikt en hoe u het materiaal het best kunt onderhouden.

Wat zijn Silvertex tuinmeubelen?

Silvertex is een stof die gebruikt wordt bij het samenstellen van tuinmeubilair. Silvertex is een soort kunstleer, gemaakt van Polyester en heeft een textielachtige uitstraling. Verschillende merken werken met Silvertex en bieden Silvertex tuinmeubilair aan. Denk aan populaire merken als Exotan, 4 Seasons Outdoor, Triniti en Castle Line. Dit soort merken kiezen bewust voor de Silvertex om tot een weerbestendige oplossing voor tuinmeubilair te komen. Zo hoeft u niet steeds met uw tuinmeubilair te slepen en blijft de kwaliteit van uw tuinmeubilair behouden.

Voorbeelden van merken die met Silvertex werken:

  • Exotan tuinmeubilair en Silvertex

Exotan blinkt uit als het om weerbestendig tuinmeubilair gaat. Door de hoge kwaliteit van dit tuinmeubilair lijkt het bij de meeste stoelen en loungesets alsof u op normaal meubilair zit. Het merk gebruikt Silvertex om de duurzame en weerbestendige eigenschappen.

  • 4 Seasons Outdoor en Silvertex

4 Seasons Outdoor is een merk dat met tal van verschillende materialen werkt. Onder andere het Hularo Wicker is populair. Om loungesets te creëren die lijken op meubilair voor binnen wordt er door 4 Seasons Outdoor ook met Silvertex gewerkt.

  • Triniti en Silvertex

Triniti is een merk dat zich richt op comfort en duurzaamheid. Triniti kiest dan ook bewust voor het gebruik van Silvertex. Op deze manier kunt u zowel van het comfort als de weerbestendige eigenschappen profiteren.

  • Castle Line en Silvertex

Castle Line is een merk dat steeds groter wordt in Nederland. Dit heeft te maken met de prachtige modellen dat dit merk produceert. Castle Line biedt een grote variatie van verschillende soorten tuinmeubilair. Denk aan moderne tafels van hout en combinaties met aluminium. Castle Line maakt dankzij de weerbestendige eigenschappen van Silvertex ook gebruik van de eigenschappen van deze bijzondere stof.

Eigenschappen van Silvertex tuinmeubelen

Silvertex is een stof uit de scheepvaartindustrie. Bijzonder aan de stof is de hoge kwaliteitsstandaard waaraan het materiaal voldoet. Zo is de stof 100% weerbestendig, waterdicht en kan de stof ook winterse temperaturen aan. Ideaal materiaal voor uw tuinmeubilair! Doordat de stof bewerkt is met een speciale coating en door de gesealde naden was het mogelijk om tot dit hoogwaardige materiaal te komen. Silvertex werd voorheen uitsluitend gebruikt voor luxe jachten en is vervolgens vanuit de scheepvaartindustrie ook naar andere branches overgewaaid. Doordat Silvertex een gepatenteerde stof is kunt u er zeker van zijn dat tuinmeubilair met een Silvertex label over de gewenste eigenschappen beschikt.

Silvertex tuinmeubelen en onderhoud

Het grote voordeel van Silvertex is dat de stof volledig onderhoudsvrij is. Zo kunt u tuinmeubilair van Silvertex het gehele jaar buiten laten staan en zal het niet verkleuren. Dit heeft te maken met de speciale coating en de manier waarop deze stof afgewerkt wordt. Uitermate geschikt voor tuinmeubilair en goed voor de duurzaamheid van uw loungeset, tuinbank of stoelen.

Silvertex tuinmeubelen schoonmaken

Omdat Silvertex oorspronkelijk is gemaakt voor op luxe jachten en in de watersport kan deze stof tegen een stootje. Wanneer Silvertex op de juiste manier gekleurd is, kan de stof zelfs tegen bleekwater! Ook wanneer er grote vlekken ontstaan kunnen deze eenvoudig weer verwijderd worden. Uiteraard verschilt dit van merk tot merk en is het belangrijk om altijd goed naar de voorschriften te kijken. Wilt u graag speciaal schoonmaakmiddel gebruiken? Kies dan voor bijvoorbeeld Exotan Care. Dit schoonmaakmiddel is speciaal op de markt gebracht voor het schoonmaken van buitenstoffen.

Alternatief voor Silvertex: Sunbrella

Er komen steeds meer buitenstoffen op de markt. Een alternatief voor Silvertex is Sunbrella. Dit technische textiel is al lang leidend binnen de wereld van de buitenstoffen en heeft net als Silvertex indrukwekkende eigenschappen. Sunbrella brengt prachtige kleuren en patronen uit en focust zich op de duurzaamheid van de stoffen. Zo weet u zeker dat u langdurig en op een duurzame manier van uw buitenmeubilair kunt genieten. Doordat de eigenschappen van Sunbrella iets anders zijn dan die van Silvertex, werken gevestigde merken vaak met beide materialen. Beide merken zijn kleurvast en weerbestendig. Een verademing voor uw buitenmeubilair!

Bekijk Silvertex alternatief