Navigatie
  • Snelle & Gratis bezorging
  • SALE: Altijd de laagste prijs.
  • 99% van onze klanten beveelt ons aan
  • Familiebedrijf sinds 1955
  • 9,8/10 klanttevredenheid

Wicker tuinmeubelen

Wicker tuinmeubelen hebben een prachtige uitstraling. Afhankelijk van de kleur, het design en de stijl van het vlechtwerk passen wicker tuinmeubelen perfect in zowel klassieke als eigentijdse tuininrichtingen. Behalve de uitstraling hebben tuinmeubelen van wicker nog meer voordelen. Zo zijn ze licht in gewicht, extreem weerbestendig, duurzaam en relatief goedkoop. Sla dus snel uw slag en kies uw favoriete wicker tuinmeubel.

Wat zijn wicker tuinmeubelen?

Wicker tuinmeubelen zijn geheel of gedeeltelijk vervaardigd van wicker. Wicker is een sterke kunststof draad, die allerlei fantastische eigenschappen heeft (duurzaam, weerbestendig, licht in gewicht, gemakkelijk in onderhoud,) en waarmee prachtig vlechtwerk in allerlei kleuren kan worden gecreëerd. Wicker tuinmeubelen zien we uitgevoerd met een ronde draad (variërend van zeer dun tot dik) en met een platte draad (bijvoorbeeld het bekende bananenwicker).

Het beste merk voor wicker tuinmeubelen

4 Seasons Outdoor is de onbetwiste marktleider als het gaat om wicker tuinmeubelen. Ze gebruiken voor hun tuinmeubelen Hularo wicker. Dit wicker is zo sterk en duurzaam, dat ze er maar liefst 10 jaar garantie op geven.

Hularo wicker tuinmeubelen van 4 Seasons Outdoor

4 Seasons Outdoor gebruikt Hularo voor hun wicker tuinmeubelen. Voor dit speciale wicker gebruiken ze uitsluitend de beste kwaliteit grondstoffen. Deze worden door geavanceerde machines verwerkt tot wicker, waarbij de kleur al in een vroeg stadium wordt toegevoegd aan de grondstoffen, waardoor het wicker tot in de kern wordt gekleurd. Hularo wicker is dan ook kleurvast, 100% weerbestendig en blijft jarenlang als nieuw. Op Hularo wicker geven ze dan ook maar liefst 10 jaar garantie.

Welke soorten wicker tuinmeubelen zijn er?

Wicker is er in platte en ronde varianten en ook de dikte varieert. En omdat wicker zowel in een matte als glanzende uitvoering kan worden geproduceerd én in zeer veel kleurtinten, begrijpt u dat de mogelijkheden om wicker tuinmeubelen te maken eindeloos zijn. We zien dan ook zeer uiteenlopende wicker tuinmeubelen, zoals stoelen, banken, maar ook salon- en eettafels. Vaak worden wicker tuinmeubelen gecombineerd met zitkussens, omdat het wicker op zich niet geschikt is om comfortabel op te zitten. Ook zien we wicker tuinmeubelen vaak in combinatie met veiligheidsglas. Wicker eettafels krijgen hiermee een glad, egaal blad. Gemakkelijk om van alles op te zetten en zeer gemakkelijk schoon te houden!

Onderhoud wicker tuinmeubelen

Tuinmeubelen van wicker zijn in de regel zeer onderhoudsvriendelijk en zijn erg makkelijk te reinigen. Lauw water met een sopje, een zachte borstel en een spons of doek zijn voldoende om het authentieke karakter en kleur van wicker tuinmeubelen te behouden.

Wicker tuinmeubelen in de winter

Er is een ding waar u rekening mee moet houden als u wicker tuinmeubelen in een vorstperiode buiten laat staan. Als wicker bevriest, verliest het de buigzame functie en als er dan druk op komt, bestaat het gevaar dat het materiaal ‘knapt’. Het is dus geen goed idee om tijdens een winterparty bevroren wicker tuinstoelen te gebruiken. U kunt de bevroren wicker tuinmeubelen natuurlijk wel eerst geleidelijk op huiskamertemperatuur laten komen en de stoelen vervolgens gebruiken.

Lees ook ons Blog over de voor- en nadelen van wicker tuinmeubelen

 

 

 

  • loungeset kopen met ideal
  • paypal
  • Creditcard betaling
  • Spray pay
  • in3 betalen