Wat is wicker?

wicker

Wicker is een uit kunststof vervaardigde vezel die wordt gebruikt in de meubelindustrie. De vezel vertoont aanzienlijke gelijkenissen met de rotan, al is deze laatste een stuk vatbaarder voor de invloeden van het weer. In de praktijk wordt er voor gekozen om wicker rond een frame uit aluminium te vlechten. Dit zorgt er voor dat het meubel in kwestie over een zeer degelijke stevigheid beschikt waardoor u kunt rekenen op een uitstekende levensduur. De unieke aspecten van wicker in combinatie met aluminium zorgen er voor dat de wicker loungesets en wicker tuinsets slechts over een beperkt gewicht beschikken waardoor ze zeer eenvoudig verplaatst kunnen worden.

3 soorten wicker kunststof structuren

Tegenwoordig zijn er op de markt drie verschillende soorten wicker kunststof structuren te onderscheiden, namelijk:

• Een structuur met platte draad
• Een structuur met half ronde draad
• Een structuur met ronde draad

U dient er rekening mee te houden dat uw keuze op dit vlak mede bepalend zal zijn voor de uitstraling van uw meubel. Een ronde draad is bijvoorbeeld niet zo eenvoudig te weven als een platte draad en dat kan al snel terug te zien zijn in niet alleen het karakter, maar ook in de kostprijs van het meubilair.

 

Veelzijdig toepasbaargarden impressions loungeset Porto bella

Het gebruik van wicker in de praktijk is bijzonder veelzijdig. Tal van fabrikanten maken er zowel voor meubilair binnen als buiten maar wat graag gebruik van. De
vezel wordt dan ook steeds meertoegepast in niet alleen stoelen en banken, maar ook in ander meubilair. Op deze manier beschikt de klant niet alleen over een zeer kwalitatief meubel, daarnaast blijft het gewicht aanzienlijk beperkt waardoor ze eenvoudig kan worden verplaatst.

 

Uitstekend voor buitenmeubilair

Van wicker is algemeen bekend dat het over een uitstekende bestendigheid beschikt ten opzichte van de weersinvloeden. Dat zorgt er voor dat heel wat eigentijdse tuinmeubelen met behulp van deze vezel worden vervaardigd. Er is echter meer, want mede door de unieke aspecten die verbonden zijn aan de vezel is deze uitermate bestand tegen water, vorst en UV-straling. Dit zorgt er voor dat schimmelvorming geen kans krijgt. Daarnaast is er een grote beperking in kleurverlies bij bijvoorbeeld een loungeset van wicker, wat bijvoorbeeld bij een outdoor textiel loungeset kan optreden. Daarom is een wicker tuinset, wicker tuinstoel of wicker loungeset altijd een slimme keuze.

  • Wicker Loungeset

Op dit moment is de wicker loungeset een van de meest populaire type loungesets. De wicker vezel is op veel verschillende manieren te vormen waardoor er veel verschillende stijlen loungesets gecreëerd kunnen worden. Doordat het een kunstmatig vervaardigd materiaal is, kunnen de vezel in alle gewenste vormen gegoten worden. Denk hierbij aan ronde, half ronde of platte wicker draden. Dit biedt veel mogelijkheden om een wicker loungeset in zowel klassieke stijlen en moderne stijlen te ontwikkelen. Bekijk hieronder de wicker loungeset aanbiedingen.

Loungeset wicker

  • Wicker Tuinset

De wicker tuinset is niet weg te denken uit de Nederlandse tuinen. Het veelzijdige materiaal biedt zoals bij de wicker loungeset dezelfde voordelen bij de wicker tuinset. Ook hier vindt u vele uiteenlopende stijlen en is er voor elke smaak een wicker tuinset te vinden die bevalt. Bekijk hieronder de wicker tuinset top aanbiedingen.

Wicker tuinset aanbiedingen

Reiniging van meubelen met wicker

Een ander zeer interessant voordeel dat is verbonden aan tuinmeubelen van wicker is het feit dat slechts een beperkte reiniging volstaat om het authentieke karakter en kleur van het meubilair te kunnen behouden. Voor de reiniging dient er dan ook uitsluitend gebruik te worden gemaakt van lauw water in combinatie met een zachte borstel en een spons of doek. Het is in ieder geval af te raden om voor het reinigen gebruik te maken van schoonmaakmiddelen met een agressieve werking. Zij kunnen er namelijk voor zorgen dat het materiaal wordt beschadigd waardoor uw meubilair er meteen een stuk minder uit zal komen te zien. Wij raden u altijd aan om wicker cleaner van het merk 4 Seasons Outdoor voor uw loungeset en tuinset te gebruiken.

Wicker voordelen

Meubelen die vervaardigd zijn met behulp van de wicker vezel kenmerken zich steevast door een aantal interessante voordelen, namelijk:

• Ze beschikken over eenzelfde luxe uitstraling als meubelen van organisch materiaal
• Er wordt niet ingeboet op vlak functionaliteit
• Wicker meubelen zijn veel eenvoudiger te verplaatsen door hun beperkt gewicht
• Meubelen met wicker vereisen veel minder onderhoud in vergelijking met meubelen van organisch materiaal

Bekijk alle wicker tuinmeubel aanbiedingen

Wicker nadelen

Wicker is anno 2017 hét materiaal wat bij uitstek gebruikt wordt in de tuinmeubel industrie. Dit is niet voor niets, wicker kent weinig nadelen. Waar u moet opletten is dat wicker kan verkleuren en verslappen, waardoor het kan breken. Dit is vooral het geval bij wicker van mindere kwaliteit, waarbij het wicker op voorhand een kortere levensduur heeft dan wicker van hogere kwaliteit. De kwaliteit is onder andere te zien aan de vorm: ronde of half ronde draad en daarnaast bepaald het merk tuinmeubelen vaak de kwaliteit van het wicker. Bent u opzoek naar een ander soort materiaal voor bijvoorbeeld uw loungeset? Kijk dan eens naar een sunbrella loungeset. Dit type materiaal is net zoals het meeste wicker zeer geschikt voor outdoor toepassingen.