Wat is Sunproof textiel?

Sunproof® is een merknaam die garant staat voor een van de beste kwaliteit buitentextiel die er is. Als u gaat voor de beste prijs-kwaliteit verhouding, dan maakt u met Sunproof textiel de beste keuze die er is. De stof heeft een hoge weerstand tegen allerlei weersinvloeden, is onderhoudsvriendelijk en staat voor kwaliteit, duurzaamheid en comfort.

Sunproof is 100% Olefin

SUNS Volar loungeset detailSunproof textiel bestaat voor 100% uit Olefin vezels. Als u kiest voor een tuinmeubel met Sunproof bekleding, dan heeft u de garantie dat u de beste kwaliteit Olefin verkrijgt. Sunproof textiel is namelijk getest volgens de meest betrouwbare testmethode voor buitengebruik:  BS EN ISO-B04. Deze testmethode test niet alleen de kleurechtheid en UV-bestendigheid van de stof, maar ook het verweringsproces. Aangezien outdoor stoffen het hele jaar door worden blootgesteld aan zware weersomstandigheden, is het goed te weten dat Sunproof geteste stoffen jarenlang mooi en fris blijven.

Sunproof stoffen worden uitvoerig getest op:

 • kleurechtheid in zonlicht
 • waterafstotende eigenschappen
 • vuil-, vlek-, bacterie- en schimmelwerende eigenschappen
 • UV-bescherming

Sunproof stoffen voldoen hiermee aan diverse internationale standaards en u bent er zeker van dat de stof beschikt over alle noodzakelijke eigenschappen voor buitengebruik.

Milieuvriendelijk

Sunproof textiel wordt milieuvriendelijk geproduceerd. Door een speciale verftechniek wordt de kleurstof toegevoegd aan de grondstof, waardoor de kleur uiteindelijk door en door in de draad zit. Hierdoor wordt er geen gebruik gemaakt van verfbaden en veel minder water gebruikt in het productieproces dan bij andere buitenstoffen. De stoffen van Sunproof zijn Oeko-Tex standard 100 gecertificeerd, wat inhoudt dat Sunproof textiel geen schadelijke deeltjes bevat en geen risico vormt voor de gezondheid, huid of het milieu.

Het textiel nabehandelen voor vlottere schoonmaak

Sunproof stoffen krijgen een speciale nabehandeling om ze meer waterafstotend te maken. Die nabehandeling zorgt bij normaal gebruik voor een jarenlange bescherming. Mocht deze laag zijn aangetast, bijvoorbeeld door een intensieve schoonmaakbehandeling met agressieve middelen, dan kunt u een nieuwe laag opbrengen met 303 High Tech Fabric GuardTM, het aanbevolen product voor de nabehandeling van Sunproof textiel.

Sunproof toepassingen

Deze belangrijke eigenschappen maken Sunproof stoffen tot een uitstekende keuze voor alle outdoor toepassingen zoals bekleding voor tuinmeubels, sofasets, sierkussens, tuinkussens, poefs en parasoldoeken.

Tot slot: zeven redenen om voor Sunproof te kiezen

 1. Sunproof is vuilwerend

Sunproof stof is zorgvuldig geproduceerd en heeft diverse speciale behandelingen ondergaan om de absorbatie van vlekken en vuil tegen te gaan. Dit zorgt ervoor dat de stof er schoon, fris en nieuw blijft uitzien.

 1. Sunproof is waterafstotend

Sunproof stoffen zijn beschermd door een onzichtbare laag rond elke draad om de stof droog en schoon te houden. De stof voelt niet plakkerig aan.

 1. Hoge Uv-bescherming

Sunproof heeft uitstekende ultraviolet werende eigenschappen, waardoor de kern van de stof wordt bescherm tegen de effecten van Uv-straling. Sunproof heeft een Uv Standard 801 certificaat gekregen met bescherming 80. Dit betekent dat Sunproof stof in staat is meer dan 97% van alle Uv-straling te blokkeren.

 1. Sunproof is Oeko-Tex class 1 gecertificeerd

Oeko-Tex is wereldwijde marktleider op het gebied van Eco labels voor textiel. De Oeko-Tex certificatie houdt in dat Sunproof stoffen vrij zijn van stoffen die schadelijk kunnen zijn voor mensen of het milieu.

 1. Veilig voor uw gezondheid

Sunproof stoffen zijn schimmelwerend, wat uw gezondheid ten goede komt.

 1. Sunproof heeft een zeer goede kleurechtheid in zonlicht.

De meeste stoffen die lang worden blootgesteld aan zonlicht, zullen vervagen en verliezen hun kleurintensiteit. Sunproof gebruikt echter de beste kwaliteit grondstoffen. Hierdoor scoort Sunproof textiel bij een grondige test (Britisch Standard (BS EN ISO 105-B04)) een hoge score van 7-8.

 1. Sunproof is milieuvriendelijk en recyclebaar

Sunproof wordt geproduceerd via de Solution dye methode. Dit is een schone manier van produceren. De kleur wordt toegevoegd aan de grondstof voordat de draad wordt getrokken. Hierdoor is de draad door en door gekleurd. Deze methode is milieuvriendelijk, omdat er geen kleurbaden gebruikt worden in het productieproces, waardoor het waterverbruik drastisch wordt verminderd en er geen water- en luchtvervuiling plaatsvindt. Sunproof stoffen zijn bovendien 100% recyclebaar.