Vlekken of krassen op een granieten tafel voorkomen en verwijderen

Beschrijving: Verwijder en voorkom vlekken of krassen op een granieten tafel met de tips uit dit artikel.

Heeft u een tafel van graniet met vlekken of krassen? Via dit artikel ontdekt u diverse tips om vlekken of krassen te verwijderen en in de toekomst te voorkomen.

Verschillende soorten graniet en onderhoud

Graniet is natuursteen dat onderhoud nodig heeft om in top conditie te blijven. Afhankelijk van de kwaliteit, steensoort en de behandeling die het graniet gehad heeft is er bepaald onderhoudnodig.4 Seasons outdoor

Over het algemeen geldt dat hoe natuurlijker het product is, hoe meer onderhoud het nodig heeft. Wanneer een tuintafelblad is samengesteld uit natuurproducten heeft het over het algemeen minder onderhoud nodig. Ook graniet dat is samengeperst of chemisch behandeld kan vaak beter tegen invloeden van buiten.

Doorloop de volgende stappen bij het onderhouden van graniet:

  1. Juiste gebruik van granieten tuintafelblad

Om een tuintafelblad van graniet van de juiste kwaliteit te houden is in het beginsel het gebruik van belang. Kijk bijvoorbeeld uit met gemorst eten en drinken, zo kan koffie of thee moeilijk te verwijderen zijn als het opgedroogd is. Maak een tuintafelblad van graniet zo snel mogelijk schoon.

Plaats geen hete pan op een granieten tuintafelblad. Graniet kan bij hoge temperaturen breken doordat er teveel spanning in het materiaal ontstaat.

Kijk tot slot uit met schuursponsjes en staalwol. Het gebruik daarvan levert krassen op en kan de oppervlakte blijvend beschadigen.

  1. Reinigen van graniet

Wanneer u graniet op de juiste manier wilt reinigen is het belangrijk de steen eerst schoon te maken met een droge doek. Eventueel kunt u water en een klein beetje zeep gebruiken.

  1. Beschermen van graniet

Soms is er niets meer aan een vlek of kras te doen. Om schade in de toekomst te voorkomen is het belangrijk op de bescherming van het graniet te letten. Van graniet verwacht men vaak niet dat het vocht opneemt. In graniet zitten echter ook kleine gaatjes en daardoor kan vervuiling worden opgenomen. Zo ontstaan er vlekken in het materiaal en deze kunt u vaak niet meer wegkrijgen. Wij adviseren u beschermende middelen voor graniet te gebruiken om het materiaal tegen oneffenheden te beschermen. Later in dit artikel geven we hiervoor enkele suggesties.

Geschikt onderhoudsmiddel:

HG Kleurverdieper 250 ml

HG kleurverdieper 250ML. Klik hier.

Vlekken verwijderen van granieten tuintafel op natuurlijke wijze

Heeft u een vlek op uw granieten tafel en wilt u deze op natuurlijke wijze behandelen? Dan raden wij u aan dit met een mengsel van lijnolie en terpentine te behandelen (50% terpentine en 50% lijnolie). Een kleinere oppervlakte kunt u schoonmaken met water en zeep. Poets het oppervlak na het schoon te maken op tot het droog is en wrijf er slaolie op om het te laten glimmen. Graniet heeft vettigheid nodig om het een levendige uitstraling te geven.

Krassen verwijderen op granieten tuintafel

Wanneer u krassen op uw granieten tuintafel heeft kunnen deze eigenhandig of met professionele hulp worden gepolijst. Belangrijk is dat u de juiste korrel kiest, als dit niet gebeurt ontstaan er nog meer krassen op het materiaal. Herhaal de procedure van het polijsten tot er zich geen krassen meer op het graniet bevinden. Ook is het belangrijk het graniet nat te houden wanneer er gepolijst wordt.

Donkerkleurige granieten tuintafel preventief behandelen

Gedurende het jaar kunt u uw granieten tafel onderhouden met groene zeep. Eens per jaar bevelen wij echter het gebruik van HG kleurverdieper aan.

HG kleurverdieper is materiaal dat geschikt is voor donkere natuursteensoorten als graniet. Het product is geschikt voor professioneel gebruik en zorgt ervoor dat graniet weer tot leven komt en verdiept qua kleur. Tegelijk zorgt HG kleurverdieper voor voeding, bescherming en heeft het een impregnerende werking. Op deze manier is het materiaal bestemd tegen vuil en vlekken door water of andere vloeistoffen.

De samenstelling van het materiaal wordt niet door HG kleurverdieper veranderd en ook blijft het materiaal na gebruik ademen.