Maak uw tuinmeubelen klaar voor de winter

tuinmeubelen in de winter

Tijdens het voorjaar en de zomer wordt er in iedere tuin veelvuldig gebruik gemaakt van de aanwezige tuinmeubelen. Dat is leuk, maar wat wanneer de herfst zich aandient en het weer een stuk guurder begint te worden? In dat geval zullen de tuinmeubelen niet vaak meer gebruikt worden, maar dat wil niet zeggen dat u deze zomaar aan hun lot moet overlaten, in tegendeel. Uw tuinmeubelen klaarmaken voor de winter is dan ook bijzonder belangrijk indien u ze wenst te voorzien van een zo optimaal mogelijke levensduur. Veel mensen kopen slechts enkele keren in hun leven een nieuwe set tuinmeubelen waardoor een goed onderhoud werkelijk cruciaal is. Wilt u graag meer weten? Ontdek dan snel in dit artikel hoe u ook uw tuinmeubelen klaar kunt maken voor de winter!

Tuinmeubelen binnenzetten, een goed idee?

Vandaag de dag zijn er heel wat tuinmeubelen te koop die over een uitstekende weerbaarheid beschikken ten opzichte van de weersinvloeden. Dit wil in principe zeggen dat ze het hele jaar door gewoon buiten mogen blijven staan, maar dat neemt niet weg dat het weer een impact kan hebben op de levensduur van de meubelen. Omwille van deze reden wordt het dan ook aangeraden om tuinmeubelen binnen te zetten wanneer mogelijk. Zo worden ze niet alleen onttrokken aan de impact van wind, regen of sneeuw, daarnaast kan ook vorst geen schade aanbrengen. Wanneer u, uw tuinmeubelen binnen zet dient u er wel rekening mee te houden dat voldoende verluchting cruciaal is ter voorkoming van schimmel en aantasting van insecten.

Tuinmeubelen afdekken of niet?

Veel mensen die hun tuinmeubelen tijdens de winter van een zo optimaal mogelijke bescherming willen voorzien kiezen er voor om deze af te dekken. Hoewel dit uiteraard goed is bedoeld is dat lang niet altijd even interessant. Het afdekken van (teak)houten tuinmeubelen is bijvoorbeeld geen goed idee. Wanneer u uw houten tuinmeubelen afdenkt, zorg er dan voor dat de hoes nooit direct vlak over het hout ligt. U kunt er bijvoorbeeld voor kiezen een bal tussen te plaatsen. Daarnaast is het van belang de hoes er om de paar weken af te halen, om het vocht onder de hoes uit te laten.

Zo krijgen schimmels namelijk al snel vrij spel. Probeer uw tuinmeubelen ook nooit in de buurt van de condensatieketel te plaatsen. Door de sterke warmte kunnen de meubelen dan namelijk op termijn barsten gaan vertonen. Wanneer u uw tuinmeubelen wilt afdekken kunt u het beste een ademende tuinmeubel hoes gebruiken.

Bekijk ademende tuinmeubelhoezen

 

Wat met tuinmeubelen uit aluminium?

Steeds meer mensen kiezen er voor om aluminium tuinmeubelen in huis te halen. Hier zijn verschillende goede redenen voor aan te halen. In eerste instantie zijn deze meubelen namelijk zeer eenvoudig te onderhouden. De reiniging kan veelal gebeuren met niets meer dan gewoon een vochtige doek. Daarnaast is het ook zo dat tuinmeubelen in aluminium probleemloos het hele jaar door buiten mogen blijven staan. Wat u wel kunt doen is tijdens de wintermaanden uw tuinmeubelen uit aluminium afdekken met een speciale hoes. Zo zorgt u er voor dat de meubelen perfect worden beschermd tegen niet alleen het weer, maar ook tegen met name de uitwerpselen van vogels. Zeker wanneer uw tuinmeubelen zijn voorzien van wicker is dit aan te raden. Deze kan namelijk na verloop van tijd gaan verkleuren en daarnaast is het vaak ook niet zo prettig om de uitwerpselen van vogels er tussenuit te halen. Door gebruik te maken van een goede beschermhoes kunnen uw tuinmeubelen probleemloos het hele jaar door buiten blijven staan en dat terwijl u er blijvend genot van zult hebben.