Alles wat u moet weten over terrasverwarming met lampen en kachels

Alles over terrasverwarming met lampen en kachels

Wilt u uw terras verwarmen? In dit artikel gaan we in op allerlei soorten terrasverwarming. Afhankelijk van het soort terras dat u heeft en de manier waarop u het terras wilt verwarmen, kunt u allerlei kanten op. Welke oppervlakte wilt u precies verwarmen? Wilt u liever hangende of staande verwarming? Gaat u voor elektrische verwarming of gas? Op al deze vragen vindt u binnen dit artikel antwoord.

Elektrische terrasverwarming of gasterrasverwarmer

Wanneer u voor elektrische terrasverwarming kiest komt u waarschijnlijk op een hangende variant uit. Liggende terrasverwarming bestaat er zowel in een elektrische variant als op gas. Het grote voordeel van een terrasverwarmer op gas is de mobiliteit, bij een elektrische terrasverwarmer is het verbruik over het algemeen iets voordeliger. Elektrisch verwarmen gebeurt met een lamp en bij gas vindt er verbranding plaats.

Een deel van elektrische terrasverwarming verwarmt door straling op de huid en een ander deel door de omgeving te verwarmen. Wanneer het waait zal de warmte bij deze laatste variant sneller verdwijnen en is een elektrische terrasverwarmer op basis van straling effectiever.

Hangende of staande terrasverwarmer

Een andere belangrijke vraag: kiest u voor een hangende of staande terrasverwarmer? Hieronder verschillende afwegingen om uw keuze te vergemakkelijken.

  • Hangende terrasverwarmer

Een hangende terrasverwarmer kunt u eenvoudig aan een plafond of muur bevestigen. Over het algemeen neemt een hangende variant vrij weinig ruimte in beslag. De hangende variant wordt meestal boven een raam, schuifpui of deur gehangen. Vanaf dit punt straalt de warmte naar beneden af en wordt de warmte vooral bij het gezicht gevoeld.

  • Staande terrasverwarmer

Staande terrasverwarmers zijn gemakkelijk te verplaatsten en geven veel warmte af. Wanneer u een terrasverwarmer voor tijdens het loungen zoekt kunt u het best voor een exemplaar op zithoogte gaan. Zogenaamde flameheaters verwarmen van bovenaf en werken met een zichtbare vlam.

Oppervlakte om te verwarmen

Bij aankoop van terrasverwarming is het belangrijk om na te gaan welke oppervlakte u precies wilt verwarmen. Vaak wordt het bereik in vierkante meters aangegeven, maar spelen er veel factoren mee waardoor het bereik soms kleiner of groter wordt dan aangegeven. Zo kunt u bij een koude temperatuur rekenen op een kleiner bereik en ook als er veel wind staat heeft dit invloed op de temperatuur. Kies eventueel voor meerdere terrasverwarmers om een groter bereik te benaderen.

Energieverbruik van terrasverwarming

Bij terrasverwarming denkt men al snel aan het verbruik. We leven in een tijd waarin het belangrijk is om zuinig met het energie en ons milieu om te gaan. Tegelijk wilt u niet altijd inleveren op comfort of omzet missen als horecaondernemer. Via twee voorbeelden laten we in dit artikel zien wat het stroom- of gasverbruik van terrasverwarming is. We gaan voor het gemak uit van de onderstaande tarieven.

  • Stroom = €0,20 per kWh
  • Gas = €0,65 per m3

Voorbeeld verbruik terrasverwarming stroom:

Gebruikt u twee elektrische terrasverwarmers met een verbruik van 1,4 kilowatt per uur? Dan komt dat op 2,8 x €0,20 = €0,56 per uur.

Voorbeeld verbruik terrasverwarming gas:

Gebruikt u één terrasverwarmer op gas met een verbruik van 0,60 m3 gas per uur? Dan komt dat in totaal op 0,60 x €0,65 = €0,39 per uur.

Gebruik de volgende formule:

Verbruik per uur x kostprijs energie = kostprijs per uur

Uiteraard is het verbruik ook afhankelijk van de stand waar u een terrasverwarmer op instelt. Kijk in de productomschrijving van uw terrasverwarmer op welk verbruik u per stand kunt rekenen.

Latour Tuinmeubelen en terrasverwarming

Latour Tuinmeubelen begrijpt dat u graag een aantal extra uurtjes van uw zomeravond geniet. Bij Latour Tuinmeubelen bieden we dan ook verschillende elektrische terrasverwarmers aan. U kunt al een terrasverwarmer aanschaffen van enkele tientjes tot driehonderd euro. Op deze manier is het verwarmen van uw terras voor enkele personen mogelijk of kunt u grotere ruimtes met meerdere terrasverwarmers verwarmen. Bekijk snel ons complete aanbod aan terrasverwarmers.

Heeft u naar aanleiding van dit artikel vragen over het verwarmen van uw terras? Neem dan eenvoudig contact op door te bellen naar 0412 48 1426 of per e-mail via info@latour-lith.nl.