Aankooptips voor een parasol

Beschrijving: In dit artikel gaan we in op verschillende soorten parasols, de voor- en nadelen van verschillende materialen en meer.

Staat u op het punt om een parasol te kopen? Dan komt dit artikel van pas! In dit artikel gaan we op verschillende soorten parasols, de voor- en nadelen van verschillende materialen, advies over de grootte, het opbergen van uw parasol en wat Solefin precies is.

Verschillende soorten parasolsparasol

Bij het kopen van een parasol denkt u allereerst na over het type. Zo maken we onderscheid tussen stok-, zweef-, en muurparasols:

  • Stokparasol

Een stokparasol is de meest klassieke tuinparasol en wordt over het algemeen het meest verkocht. De stokparasol is kenmerkend door de stok in het midden en doordat de parasol als paraplu opent en sluit. Een stokparasol is eenvoudig te hanteren en verkrijgbaar in verschillende vormen.

  • Zweefparasol

Een zweefparasol zweeft boven het terras en heeft een stok aan de zijkant in plaats van in het midden. U kunt op deze manier alle ruimte onder de parasol benutten en uw zweefparasol in elke gewenste positie brengen. Zelfs bij laagstaande zon biedt een zweefparasol nog schaduw.

  • Muurparasol

Is de ruimte in uw tuin beperkt? Dan biedt een muurparasol wellicht de uitkomst. Op deze manier kunt u veel ruimte op uw terras of balkon besparen en nog steeds in de schaduw zitten. Bij een muurparasol wordt er geen parasolvoet gebruikt en wordt uw parasol aan de muur bevestigd.

Voor- en nadelen verschillende materialen voor frame van parasol

Als het gaat om het frame kunt u over het algemeen kiezen tussen staal, hout en aluminium. Onder dit kopje worden de voor- en nadelen van deze materialen kort besproken:

  • Stalen frame

Vaak wordt er voor de iets goedkopere parasols gebruikgemaakt van staal. Staal is vrij goedkoop en daardoor zijn de parasols waarvoor men staal gebruikt over het algemeen goed te betalen. Op staal wordt vaak verf aangebracht om roest en andere schade zo lang mogelijk te voorkomen. Helaas start de verroesting vroeg of laat en neemt de kwaliteit van het materiaal vanaf dat moment af.

  • Houten frame

Hout heeft een natuurlijke look en is tegelijk zeer stevig. Houd er rekening mee dat u voor hardhout hout kiest om een lange levensduur te waarborgen. Een nadeel van hout is dat het kan uitzetten en krimpen. Op sommige momenten loopt het systeem daardoor stroever en kan een parasol zelfs klemmen. Gelukkig wordt er meestal plastic en metaal aan het hout toegevoegd, zo sluit en opent het geheel soepeler. Een ander nadeel is het gewicht van houten parasols, de grotere varianten zijn vaak vrij zwaar en laten zich moeilijk verplaatsen.

  • Aluminium frame

Aluminium is zeer geliefd om voor parasols te gebruiken. Het materiaal is licht, stevig en kan uitstekend tegen veranderend weer. Door het lichte gewicht is ook het opbergen van een parasol met aluminium frame eenvoudiger. Aluminium kan niet roesten en laat zich lastig beschadigen, precies deze eigenschappen maken het materiaal ideaal.

Wat is de ideale grootte van mijn parasol?

Bij het bepalen van de grootte van een parasol gaat het niet enkel om de grootte van het terras. Ook uw eigen wensen en hoe een parasol in het totale plaatje past zijn belangrijk om mee te nemen. Wanneer u met een parasol enkel de zon wilt tegenhouden is een diameter van 250 cm waarschijnlijk al voldoende. Wilt u ook de regen tegenhouden? Dan is een parasol van 400 tot 500 cm wenselijk.

Wat is Solefin?

Solefin is hoogwaardig doek dat uitstekend bij een parasol past. Solefin is bestand tegen Uv-straling en leverbaar in tal van verschillende kleuren. Bij Latour Tuinmeubelen erkennen we de kwaliteit van Solefin en werken we graag met dit materiaal.

Parasol bij Latour Tuinmeubelen bestellen

Zoekt u ons assortiment aan parasols vinden. Via de filters kunt u selecteren op afmeting, vorm, kleur en kantelbaarheid. Op basis daarvan wordt een selectie getoond en kunt u parasols vinden voor verschillende prijzen. Op basis van uw aanvraag reageren wij binnen 12 uur met een scherpe offerte .

Bereikt u ons liever telefonisch of per e-mail? Bel dan naar 0412 48 1426 of e-mail ons op info@latour-lith.nl.