Geef uw oude tuinmeubelen een nieuw leven

Bij de levering van een loungeset of tuinset merken wij dat het oude setje wat vervangen wordt vaak naar het grofvuil wordt gebracht. Dit heeft ons aan het denken gezet. tuinmeubel recyclingHoeveel loungesets, tuinsets, tuinstoelen worden jaarlijks bij het grofvuil gezet en zullen worden vernietigd en daarmee getransformeerd tot niet recyclebaar afval? We zijn hier eens ingedoken hebben samen met onze partner SUEZ (voorheen SITA) een innovatieve manier bedacht om ons steentje bij te dragen aan de duurzaamheid van onze planeet.

 

Uw tuinmeubilair retour genomen: Win-win-win situatie

Wanneer wij uw nieuwe tuinmeubelen komen leveren, nemen wij uw oude kunststof tuinmeubelen direct retour. Met behulp van deze service bespaart u én een ritje naar de milieustraat én  bent u verantwoord bezig. De tuinmeubelen worden bij Latour ingezameld in speciale containers zodat partner SUEZ deze eenvoudig kan ophalen. Naar schatting zal deze retourneming van uw oude tuinset bijdragen aan een totale inzameling van zo’n 50.000 KG per jaar aan potentiële grondstof voor nieuwe producten. Vanaf het moment dat wij het retour genomen tuinmeubilair hebben ingezameld, neemt SUEZ het  verdere  proces voor haar rekening.

Een win-win-win situatie voor de gehele keten: u als klant van Latour bent duurzaam bezig door uw oude tuinmeubilair te laten recyclen, wij zijn maatschappelijk verantwoord aan het ondernemen en SUEZ kan op deze wijze ervoor zorgen dat zij zoveel mogelijk grondstof terug winnen uit haar afvalinzameling om zo de hoogste graad van recycling te bereiken.

 

Wat gebeurt er met uw oude tuinmeubelen? suez afvalverwerking

SUEZ probeert het tuinmeubilair zoveel mogelijk te recyclen. Hierbij is een hoge mate van sortering essentieel voor het recyclingproces.

Afhankelijk van het materiaal waarvan de tuinmeubelen zijn gemaakt tuinmeubels (hoofdzakelijk van polypropyleen), verwerkt SUEZ deze tot granulaat: een nieuwe grondstof voor in dit geval kunststof. Dit materiaal biedt SUEZ  als grondstof aan voor nieuwe producten (bijvoorbeeld bloempotjes). Op deze manier krijgt uw tuinmeubel een tweede leven.

 

Duurzaamheid

Duurzaamheid en milieu staan bij Latour Tuinmeubelen hoog in het vaandel. Dit sluit perfect aan bij de  missie van SUEZ om bij te dragen aan een oplossing van het maatschappelijk probleem: de uitputting van de natuurlijke hulpbronnen op aarde. SUEZ neemt het voortouw in deze grondstoffenrevolutie (www.grondstoffenrevolutie.nl) hiervan. Met dit tuinmeubel retour programma kunnen SUEZ, Latour en u als klant allemaal een steentje bijdragen.

Update:

Dit tuinmeubelretourprogramma is een pilot samen met Suez afvalverwerker. Hoewel de pilot een groot succes was, zijn we aan het bekijken hoe dit praktisch in te richten. Voor nu ligt het programma stil.