Navigatie
 • Snelle & Gratis bezorging
 • Laagste prijs garantie
 • 99% van onze klanten beveelt ons aan
 • Familiebedrijf sinds 1955
 • 9,8/10 klanttevredenheid

4 Seasons Outdoor Nomad beanbag

4 Seasons Outdoor kent in de collectie 2022 een verrassende primeur: de introductie van de Nomad beanbag. De Nomad beanbag heeft een trendy design en biedt u heerlijk zit- en ligcomfort. De beanbag vormt zich volledig naar uw lichaam en biedt daardoor optimale ondersteuning en ontspanning. Door het opvallende, fraaie ontwerp zal de Nomad beanbag al snel een sfeer verhogende factor betekenen voor uw tuin, terras of balkon.

Nomad beanbag van 4 Seasons Outdoor

Er zijn twee Nomad beanbag modellen:

 • De Nomad single seater (de Nomad zitzak) is een zeer praktische zitzak met een eigentijds design.
 • Het Nomad daybed (de Nomad ligzak) heeft dezelfde voortreffelijke kwaliteiten als de zitzak, maar aangezien het hier een ligzak betreft, kunt u zich hier wat langgerekter in uitstrekken.

Beide modellen vallen op door de fraai vormgegeven kussens in een ash grey kleur, met een verfijnd honingkleurig accent op de scheiding van de rug en zit/ligkussens. De Nomad beanbags zijn uitstekend te combineren met andere tuinmeubels. Natuurlijk allereerst met elkaar, maar ook met vele andere tuinmeubelen, zoals loungesets, salontafels en chaise longues.

Oorsprong van de zitzak

De zitzak is in de flowerpowerperiode in de vorige eeuw ontworpen door Piero Gatti, Cesare Paolini en Franco Teodoro. Deze drie Italiaanse mannen hadden de opdracht om een kunstzinnige stoel te ontwerpen. Ze kwamen op het idee om praktische en stijlvolle elementen te combineren met ongecompliceerde en onconventionele vormgeving. De ‘sacco’ (Italiaans voor zitzak) was geboren en werd in 1968 in Milaan voor het eerst geproduceerd. Hierna werd de zitzak een groot internationaal succes. Vooral in de jaren 70 werden vele hippe woon- en tienerkamers gevuld met zitzakken.

Door de populariteit nam ook het aantal leveranciers toe, ieder met hun eigen ideeën. Zitzakken werden daardoor in alle soorten en maten ontwikkeld. Zo kennen we zitzakken in de vorm van een stoel, opblaasbare zitzakken en ergonomisch verantwoorde zitzakken. Oorspronkelijk waren zitzakken uitgerust met lederen bekleding, maar tegenwoordig worden daar ook andere materialen voor gebruikt, zoals nylon en katoen.

Van binnen naar buiten

Lange tijd waren zitzakken alleen geschikt voor gebruik binnenshuis. Maar nu heeft ook de outdoor wereld de zitzak ontdekt. Steeds vaker komen er modellen uit die geschikt zijn om het hele jaar door buitenshuis te gebruiken. De Nomad beanbag van 4 Seasons Outdoor is daar een prachtig voorbeeld van. Door de weerbestendige Olefin bekleding mag de Nomad beanbag het hele jaar buiten blijven staan.

Het krachtige, prachtige jasje van de Nomad beanbag

De Nomad beanbag is uitgerust met een krachtig, prachtig jasje van Olefin. Deze stof is uitermate geschikt voor gebruik buitenshuis. Voor een buitje hoeft u de Nomad niet naar binnen te halen. Het regenwater wordt snel afgevoerd wanneer het in contact komt met de waterafstotende bekleding en de Nomad droogt daarna snel op.

Nog meer voordelen Olefin bekleding van de Nomad beanbag

Maar Olefin biedt nog meer voordelen dan alleen de voortreffelijke weerbestendige eigenschappen. We geven een opsomming van de belangrijkste voordelen:

 • We beginnen met de belangrijkste eigenschap van Olefin: de stof voelt aangenaam comfortabel en zacht aan. Zeker voor een zitzak is het belangrijk dat deze aangenaam aanvoelt voor uw huid.
 • Olefin is relatief goedkoop om te produceren, dat vertaalt zich naar een aantrekkelijke prijs.
 • Olefin is uitermate goed recyclebaar en kan tot 10 keer worden gebruikt om nieuwe producten mee te creëren.
 • Olefin gaat lang mee en is bijzonder goed bestand tegen slijtage.
 • De Olefin bekleding van de Nomad beanbag zal niet gaan verkleuren.

Onderhoud Nomad beanbags

De Nomad beanbag zal niet snel vies worden. De beanbag is namelijk buitengewoon vlekbestendig, wat een groot voordeel is voor families met kinderen en huisdieren. Ook is de zitzak bestand tegen schimmel, chemicaliën en insecten. Tel daarbij op dat de Nomad beanbag gemakkelijk te reinigen is en u begrijpt dat u veel tijd bespaart op tijdrovende onderhoudsklusjes en meer tijd overhoudt om te genieten van uw Nomad zit- en ligzak.

Advies op maat

Is de Nomad beanbag precies wat u zoekt? U kunt deze eenvoudig bij ons online bestellen. Twijfelt u of heeft u nog vragen over de Nomad zit- of ligzak? Neem dan contact met ons op voor advies op maat. Wij helpen u graag.

 • loungeset kopen met ideal
 • paypal
 • Creditcard betaling
 • in3 betalen