4 Seasons Outdoor, een blik op seizoen 2018.

4 Seasons Outdoor, een blik op seizoen 2018.

Vooruitstrevend en innoverend als het tuinmeubelmerk 4 Seasons Outdoor is, brengt men in het jaar 2018 weer een ontzettend grote nieuwe collectie loungesets, tuinsets, tuinstoelen en andere tuinaccessoires. Dat er over deze collectie jaar in jaar uit tot in de details nagedacht wordt, blijkt wel uit het winnen van verschillende awards. De laatste trofee die 4 Seasons Outdoor in de wacht sleepte is de B3 Design award (2017).

Mede doordat 4 Seasons Outdoor voorop loopt als het gaat om nieuwe innovaties in de tuinmeubelwereld heeft het ieder jaar weer de uitdaging om de grote vraag naar deze producten op te vangen. Op dit moment werken er circa 7000 vlechters om aan deze vraag te voldoen. Deze mensen zorgen ervoor dat uw tuinstoel tot in de details met de hand gevlochten wordt. Op deze manier zorgt 4 Seasons Outdoor ervoor dat elk product een perfect eindproduct wordt.

Wat kunnen we verwachten van de 4 Seasons Outdoor collectie 2018?

Teakhout is helemaal terug. Teakhout wordt op verschillende manier verwerkt in de tuinsets en loungesets in de collectie 2018. Denk hierbij aan een teakdetail van een platform-loungeset waarbij een teakhouten platform gecombineerd wordt met een wit aluminium frame. Dit zien we onder andere bij de 4 Seaons Outdoor Lovina white platform set.

4 Seasons Outdoor

Een andere nieuwe serie, de 4 Seasons Outdoor Duke, is een serie die hoge verkoopverwachtingen schept. Ook bij deze serie wordt teakhout subtiel gecombineerd. Echter bij deze serie met een donker aluminium frame. Het frame van deze loungeset blijft prominent zichtbaar, wat een robuuste uitstraling creëert.

4 Seasons Outdoor

Platformsets worden de hit van 2018. Het merk brengt daarom naast voorgenoemde, ook de 4 Seasons Outdoor Mistral serie. Ook hier wordt teakhout gecombineerd met een (wit) aluminium frame. De smalle teakhouten latjes geven deze serie sierlijke uitstraling en valt daarmee bij velen in de smaak.

Teakhout wordt niet alleen gebruikt om extra finesse te creëren bij hoekbanken. Nee, ook wanneer de gehele set eruit vervaardigd wordt, is het een plaatje. Het merk brengt in 2018 de 4 Seasons Outdoor Lido. Een modulaire teakhouten set, volledig naar uw smaak in te delen met de modulaire onderdelen. De Lido set komt met lichtgrijze kussens, welke zowel bij de teakhouten kleur als bij vergrijst teak goed in de smaak vallen.

Een andere relatief nieuwe materiaal keuze is het gebruik van sunbrella. Waar 4 Seasons vorig jaar een sunbrella hoekbank op de markt bracht, komen er dit jaar ook sunbrella stoelen in de collectie. De 4 Seasons Outdoor Aragon dining chair heeft een aluminium frame bekleed met sunbrella textiel. Sunbrella is volledig weerbestendig en voelt even zacht aan als de stof van de bank in uw woonkamer. Dit betekent, nooit meer kussens opbergen en een buitengewoon plezierig zitcomfort. De Aragon stoel gecombineerd met de 4 Seasons Outdoor Union tafel ( ook nieuw in 2018 ) is het perfecte plaatje. Zit u liever aan een triangel vormige tafel? Kijk dan eens naar de 4 Seasons Outdoor Derby traingle. Bij de Derby tafel komt teakhout volledig tot zijn recht. De schuin afgewerkte latten in combinatie met het lichtere teakhout zijn een lust voor het oog.

Bent u gecharmeerd van het lichtere teakhout wat in de Derby tafel gebruikt wordt? Kijk dan ook eens naar de 4 Seasons Outdoor Goa tafel. Bij de Goa tafel wordt hetzelfde type hout gebruikt, maar dan in een rechthoekige teak tafel. De Goa tafel staalt extra veel luxe uit door het gebruik van smalle, solide planken. De Goa tafel heeft minder dikke planken, echter wel bredere. Derby of Goa? Een kwestie van smaak. Combineert u de tafel met aluminium poten? Kijk dan ook eens naar de 4 Seasons Outdoor Bilbao dining chair en de 4 Seasons Outdoor Coruna stapelstoel. Beide uitstekende combinaties.

Bent u bang voor het onderhoud van een teak tafel. Kijk dan eens naar de 4 Seasons Outdoor Lafite floating table. Het blad van deze tafel is volledig onderhoudsvrij. Het is namelijk gemaakt van spraystone. Hier heeft u qua onderhoud nul omkijken naar, en daarbij is het ontzettend stevig met een dikte van 8 mm. De Lafite tafel is onder andere verkrijgbaar in de afmeting 220x95cm. De 4 Seasons Outdoor Bergamo Matt Carbon maakt deze tafel compleet. Plaats er 3 aan elke zijde en eventueel 1 aan het hoofd van de tafel.

Naast de voorheen genoemde platform loungesets met veel teak details brengt het merk een nieuwe klassiekere lijn. Het gaat hier om de 4 Seasons Outdoor Triana Pebble. De Triana serie waarbij de kleur Pebble gedoopt is, heeft een opvallende vlecht-stijl. Het lijkt een beetje op de stijl van de Luton serie die al jarenlang geliefd is. Een andere nieuwe vlechtstijl zien we bij de 4 Seasons Outdoor Savoy dining Batik. Deze stoel is uniek in zijn soort; een volledig nieuw vlechtpatroon gecombineerd met een kleur combinatie die u niet op elke hoek van de straat zult vinden.

In het straatje van klassieke stijlen valt ook de 4 Seasons Outdoor Luxor Polyloom Dune. Met het gebruik van de 2 millimeter wicker draad onderscheid de Luxor serie zich volledig van andere series van 4 Seasons. De stoelen en banken van deze serie hebben een hoge rug waardoor de set extra veel comfort geeft.

Last but not least, is er de 4 Seasons Outdoor Organic dining table welke uitermate geschikt is om te combineren met de 4 Seasons Outdoor Torino dining chair. Enkele kenmerken van deze set: strak, royaal en onderscheidend.

O ja. Bent u wicker beu? Dan is het materiaal ‘rope’ de oplossing. Deze draad wordt gecombineerd met een aluminium frame in de serie 4 Seasons Outdoor Oslo rope serie. Het is weer eens wat anders. Laat ons hieronder weten wat u hiervan vind. Naast rope kunt u eens kijken naar een volledig aluminium set om te ontsnappen aan de wicker sets die je nog steeds vaak ziet. De 4 Seasons Outdoor Escape loungeset in het wit is strak en geeft uw terras een frisse look.